• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktin yüksekliği

ecenazx

Kün Fe Yekün 🕊
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2020
1.214
356
73
24
Merhabalar benim yaşım 20 prolaktin değerim geçen hafta 49,9 çıkmıştı bugün bidaha kan verdim doktor adetin bittikten 7 gün sonra gel demişti degerlerimi öğrenemedim doktor çıktığı için ilk girdigimde hamile kalmaya engel mi dedim direk bana engel dedi yüzüme vurarak hic bir sey demedi ilaçla düzelir mi hamile kalmam çok mu zorlasir korkuyorum bide doktor öyle diyince 😞

Merhaba canım bende 20 yaşındayım ve yeni evliyim bende bugün öğrendim prolaktin seviyem yüksek çıktı ve hap verdi bana da bugün onu kullanmaya basliycam ama tek sorun buysa sorun etme derim çünkü bu zor bir engel değil aksine tedavisi çok kolaymis sıkıntı etme yani

Halk arasında süt hormonu diye geçer. Gebe olmadığınız bir dönemde yüksek seyretmesi de doğal olarak gebeliğe engel teşkil eder ancak hapla düzene sokulması çok kolaydır telaş edecek bir şey yok.

Yani bunu vah tüh ne olacak şeklinde karşılarsanız yüksek seyretmeye devam eder bir kısır döngüye girersiniz. Telaş etmeyin, prolaktin yükseliği sonrası hap kullanıp düzelttikten sonra gebe kalmak mümkün. Allah kısmet edecekse oluyor her şekilde nihayetinde. Daha 20 yaşındasınız paniklemeyin😊

Sizin degeriniz kaç çıktı peki ☺️
Benim ara ara yükseliyor birden fazla başıma geldi yani, en sonuncusu 31 di üst sınır 29 du fazla yüksek değildi yani. Dostinex yazdı doktor onunla dengelendi. Sizinki de aşırı yüksek değil sanırsam ilaçla hallolur yeter ki kafaya takmayın bunu çünkü strese bağlı olarak yükseliyor

Benim ara ara yükseliyor birden fazla başıma geldi yani, en sonuncusu 31 di üst sınır 29 du fazla yüksek değildi yani. Dostinex yazdı doktor onunla dengelendi. Sizinki de aşırı yüksek değil sanırsam ilaçla hallolur yeter ki kafaya takmayın bunu çünkü strese bağlı olarak yükseliyor
Dün tahlil yaptırdım 21,83 çıktı kendi kendine 44 ten düşmüş acaba yükselir mi bidaha

Dün tahlil yaptırdım 21,83 çıktı kendi kendine 44 ten düşmüş acaba yükselir mi bidaha
Evet yeniden yükselebiliyor, dikkat edin kendinize. Bazı besinler de artışa neden oluyormuş internette öyle görmüştüm dereotu, incir gibi besinler mesela bunları fazla tüketmemeye çalışın. Yanlış yönlendirmek istemem internetten siz de bakın bi artmasına neden olanlara

Evet yeniden yükselebiliyor, dikkat edin kendinize. Bazı besinler de artışa neden oluyormuş internette öyle görmüştüm dereotu, incir gibi besinler mesela bunları fazla tüketmemeye çalışın. Yanlış yönlendirmek istemem internetten siz de bakın bi artmasına neden olanlara
Teşekkür ederim ☺️

Benim prolaktin değerim 31 çıktı yüksek mi sizce ??

Merhaba benimde değerim 28 çıktı. Doktorum tekrar tahlil istedi ve 15 gun sonra da 74 çıktı. Boyle durumlarda genelde hipofiz bezi mr istiyorlar. Mr çekildim, sonuç temiz çıkınca dostinexe başladım. 1 kutu kullandıktan sonra cok şükür gebe kaldım. 10 aydır deniyorduk olmuyordu. Bence hiç kimse 1 seneyi beklememeli doktora gözükmek için. Bizim için hayırlı zaman bu zamanmış. Rabbim hamileleri sağlıklıca bebeklerine kavuştursun, anne olmak isteyen herkese de en hayırlı en tez vakitte nasip etsin güzel haberler almayı. :)

Back