Merhabalar bende bebek planlarken 10 ay ugrasip olmayonca doktora gidip hormonlarima baktirmistim sizin gibi. Prolaktinim 87 cikmisti ve benimde adet duzensizligi vs. farkedebilecegim birsey yasamamistim. Dostinex kullanmaya basladm bu surede doktorum korunmam gerektigini soyledi ama ben korunmadim acikcasi hemende olacak degil ya diye. Ama daha ilacin yarisini icmisken adetim gecince test yaptim hamile oldugumu ogrendim. Hemen dusmus ve bende hamile kalmisim. Bu korkulacak birsey degil yuksekken hamile kalanda cok var zaten. Allah gonlune gore verir insallahMerhaba kızlar..
5aydır evliyim bu zamana kadar korundum. Artık bebek istediğimizden öncesinde kan tahlili yaptırdım. Regl 3.günü sağlıklı sonuç verdiği için o zamana denk getirdim ve prolaktinim 67 çıktı.
Sonrasında evlenirken(haziran ayında) kan verdiğim aklıma geldi ve hemen ona baktım orada da prolaktin 56 çıkmış hiç bakmamışım bile. Doktorumda uyarmadı.
Sonuca gelirsek doktor bugun dostinex isimli ilaç başlattı. Her hafta yarım tablet alacağım. 1 ayın sonucunda tekrar doktora gideceğim.
Ama bende hiçbir belirti yok onu anlayamıyorum. Ne göğüsten süt gelmesi, ne adet düzensizliği(maşallah diyetim her ay olması gereken zamanda oluyor)
Bu tür bir problem yaşayan var mı? Neyle karşılaşacağımı az çok bilmek istiyorumSanırım içimin rahatlamasına ihtiyacım var.
Merhabalar bende bebek planlarken 10 ay ugrasip olmayonca doktora gidip hormonlarima baktirmistim sizin gibi. Prolaktinim 87 cikmisti ve benimde adet duzensizligi vs. farkedebilecegim birsey yasamamistim. Dostinex kullanmaya basladm bu surede doktorum korunmam gerektigini soyledi ama ben korunmadim acikcasi hemende olacak degil ya diye. Ama daha ilacin yarisini icmisken adetim gecince test yaptim hamile oldugumu ogrendim. Hemen dusmus ve bende hamile kalmisim. Bu korkulacak birsey degil yuksekken hamile kalanda cok var zaten. Allah gonlune gore verir insallah
Bana birsey sormadi. Ilaci hamileligimi ogrendigim anda biraktim. Zaten hamileyken herkesin prolaktin hormonu yukselir. Bi sorun yasamadim kızım 2 yasinda. Simdi tekrar hamileyim prolaktim hormonum cokta dusuk degildi bu hamileligimde ilacta kullanmadim ustelik. Allah gonlunuze gore versinSizin adınıza çok sevindim. Umarım bende aynı şeyi yaşarım. En azından öncesinde tahlillerimi yaptırıp zaman kaybetmedim diye avutuyorum kendimi.
Bir şey daha sormak istiyorum. Benim doktorum bu belirtilerin olmamasına şaşırdı ve emin misin diye sordu. Size doktorunuz bu konuda bir şey söylemiş miydi? Birde hamilelikte ilacı kullanmaya devam ettiniz mi?
Kusura bakmayın çok soru sordum
Evet stres yapmayin ve internette ne yiyip icmek dusurur arastirin isterseniz. Cunku ise yarayanlar varmis ilac haricinde.Merhaba benimde daha önce böyle bir sorunum yoktu yaklaşık 6aydır prolaktin yüksekliği uğraşıyorum adet düzenim bozulmuştu sonra kendi düzeldi sıkıntıdan demiştim ki zaten gebe olmayan kadınlarda sıkıntı stres hormonu prolaktin bu süreçte yükseliyor ve gebelik şansını düşürüyor malesef bende de var ☹
Geçmiş olsun arkadaşım benimde 2 yıl önce 49 du dostinex 2li kullandım 2 yıl 20 lerdeydi bu ocak ayında yaptırdım 59 olmuş mr çekilip 8 li dostinex verildi. Baş ağrısı yapıyordu ilac o nedenle ikiye bölüp almamı söyledi doktor 3 ay tedavim sürmüştü. Şimdi aklıma geldikçe yaptırıyorum 13 lerde 3 yıldır gebe kalamıyorum biraz zorlaştırıyor yüksekliğiMerhaba kızlar..
5aydır evliyim bu zamana kadar korundum. Artık bebek istediğimizden öncesinde kan tahlili yaptırdım. Regl 3.günü sağlıklı sonuç verdiği için o zamana denk getirdim ve prolaktinim 67 çıktı.
Sonrasında evlenirken(haziran ayında) kan verdiğim aklıma geldi ve hemen ona baktım orada da prolaktin 56 çıkmış hiç bakmamışım bile. Doktorumda uyarmadı.
Sonuca gelirsek doktor bugun dostinex isimli ilaç başlattı. Her hafta yarım tablet alacağım. 1 ayın sonucunda tekrar doktora gideceğim.
Ama bende hiçbir belirti yok onu anlayamıyorum. Ne göğüsten süt gelmesi, ne adet düzensizliği(maşallah diyetim her ay olması gereken zamanda oluyor)
Bu tür bir problem yaşayan var mı? Neyle karşılaşacağımı az çok bilmek istiyorumSanırım içimin rahatlamasına ihtiyacım var.
Geçmiş olsun arkadaşım benimde 2 yıl önce 49 du dostinex 2li kullandım 2 yıl 20 lerdeydi bu ocak ayında yaptırdım 59 olmuş mr çekilip 8 li dostinex verildi. Baş ağrısı yapıyordu ilac o nedenle ikiye bölüp almamı söyledi doktor 3 ay tedavim sürmüştü. Şimdi aklıma geldikçe yaptırıyorum 13 lerde 3 yıldır gebe kalamıyorum biraz zorlaştırıyor yüksekliği
Canım sonucun iyi 65 ten 56ya düşmüş düşüyor demekki benim 35 olmasına rağmen folidoce vermişti kullan düşürüyor ilaçlarMerhaba kızlar..
Canım sonucun iyi 65 ten 56ya düşmüş düşüyor demekki benim 35 olmasına rağmen folidoce vermişti kullan düşürüyor ilaçlar
Ya inşallah düşer canım bende kullandığım ay olağan dışı yumurtlamışım ve doktor hepsi çatlamış dedi hatta gebelik şüphesi var deyip baktı ama henüz bekliyorum ağrılarım devam ediyor kasıklarımda sanırım bu ay hamile kaldımYok canım düşmedi 56 olan önceki değer. Ama o zamanlar evlilik için kan testi yapılmıştı. Hiç incelememiştim
Ya inşallah düşer canım bende kullandığım ay olağan dışı yumurtlamışım ve doktor hepsi çatlamış dedi hatta gebelik şüphesi var deyip baktı ama henüz bekliyorum ağrılarım devam ediyor kasıklarımda sanırım bu ay hamile kaldım
İnşallah canım sizede isteyen her kese nasip etsin Rabbim düşer değerin merak etme düşmese bile bu değerlerle hamile kalanda varsizin için çok sevindim. İnşaallah sağlıkla kucağınıza aldığını zamanları görürsünüz.
Benim henüz olmadı. Troidimde varmış prolaktin ikisi nisan ayında bitince denemelere başladık sonra kadın doğuma aşılama için gittim Eylül ayında doktorum nisanda bittiyse ilacın hemen gebe kalmayabilirsin hormonların ancak oturacak kendine +5 ay eklemen lazım bugünden öte dedi ama ben kabul etmedim beklemek zor oluyor her ay regl oluşumda tutmadı diye üzülmekten bir uçtan başladım aşılamaya artık. Bunu dışında bir problem yok eş ve bende görünen yani ama her insanın direnci farklı olduğundan süt hormonu tavan olup ilaç ile kalabilen de var.Ben ilacı 14 kasımda yarım aldım , 20 kasımda yarım aldım. Bakalım 2 yarım daha var. Sonra doktora gözükeceğim. Merakla bekliyorum.
Bir arkadasımın ablasının yıllar önce prolaktini olması gerekenin 11 katıymış. Aynı zamanda doğum kontrol hapı kullanıyormuş. Ona rağmen hamile kalmış. Böyle hikayeleri dinleyip kendimi rahatlatmaya çalışıyorum
Sizin çocuğunuz oldu mu?
Morelini bozma çok önemli bir durum yok eğerki mr daki parça tümör değilse her şekilde düşüyor dostinex 8 liyi verince uzun süre kullanınca 5 lere kadar inersin içini ferah tut canım.Yok canım düşmedi 56 olan önceki değer. Ama o zamanlar evlilik için kan testi yapılmıştı. Hiç incelememiştim
İnşallah sende gebesiniz Allah isteyen herkesin kucağını doldursun. Güzel düşün sendeYa inşallah düşer canım bende kullandığım ay olağan dışı yumurtlamışım ve doktor hepsi çatlamış dedi hatta gebelik şüphesi var deyip baktı ama henüz bekliyorum ağrılarım devam ediyor kasıklarımda sanırım bu ay hamile kaldım
İnşallah aminİnşallah sende gebesiniz Allah isteyen herkesin kucağını doldursun. Güzel düşün sende
Benim henüz olmadı. Troidimde varmış prolaktin ikisi nisan ayında bitince denemelere başladık sonra kadın doğuma aşılama için gittim Eylül ayında doktorum nisanda bittiyse ilacın hemen gebe kalmayabilirsin hormonların ancak oturacak kendine +5 ay eklemen lazım bugünden öte dedi ama ben kabul etmedim beklemek zor oluyor her ay regl oluşumda tutmadı diye üzülmekten bir uçtan başladım aşılamaya artık. Bunu dışında bir problem yok eş ve bende görünen yani ama her insanın direnci farklı olduğundan süt hormonu tavan olup ilaç ile kalabilen de var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?