Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba yüksek oldugunu bildiğinize göre bunu size doktor söyledi? Hap verıyor hemen düşürüyor arkadasımda da olmustuKızlar selam. Daha önce prolaktin yüksekliği yaşayan var mı acaba düşmesi için ne yapabiliriz yardımcı olabilir misiniz
Ben sağlık ocağında kan baktırdım aile hekimi yüksek olduğunu söyledi kadın doğuma henüz gidemedim yarın gideceğim ama benim daha önce de Prolaktin değerim yükselmişti 71 çıkmıştı o zaman doktorum ilaç vermedi bir sonraki ay tekrar bakalım dedi sonraki ay 24 çıktı değer düşmüş ilaca gerek yok demişti Ama o ay aşılama tedavisi uygulandı ve tutmadı şimdi de Prolaktin 61 çıktı benim de o yüzden kafam karıştı açıkçası şimdi başka bir doktora gideceğimMerhaba yüksek oldugunu bildiğinize göre bunu size doktor söyledi? Hap verıyor hemen düşürüyor arkadasımda da olmustu
Prolaktın dusurulmeden gebe kalınamıyor neden ılac vermedı ki ılk yuksek cıktıgındaBen sağlık ocağında kan baktırdım aile hekimi yüksek olduğunu söyledi kadın doğuma henüz gidemedim yarın gideceğim ama benim daha önce de Prolaktin değerim yükselmişti 71 çıkmıştı o zaman doktorum ilaç vermedi bir sonraki ay tekrar bakalım dedi sonraki ay 24 çıktı değer düşmüş ilaca gerek yok demişti Ama o ay aşılama tedavisi uygulandı ve tutmadı şimdi de Prolaktin 61 çıktı benim de o yüzden kafam karıştı açıkçası şimdi başka bir doktora gideceğim
Çok değişken bir değer olduğunu söyledi çok kolay yükselip düşebiliyormuşProlaktın dusurulmeden gebe kalınamıyor neden ılac vermedı ki ılk yuksek cıktıgında
Evet dogru aksam kan vermıs olman veya sabah vermıs olman hepsı sonucu farklı cıkarabılır gogus uyarımından özellıkle yukselır süt hormonu olarak gecıyor strese baglı olarak veya herhangı bır ılactan kaynaklıdaÇok değişken bir değer olduğunu söyledi çok kolay yükselip düşebiliyormuş
Evet sende yaşamışsın aynı şeyi çok değişken bir hormon gerçekten strest üzüntü de çok etkiliyormuş yükseltiyormuş bende anlam veremedim sen ilaç kullandın mı hiç bunun içinBir defa benım de bu hormon yükselmısti bayağı bir ama sebebini bilmiyorum direkt beyinden süphe ettiler tümör varsa da yüksek cıkıyor denıldı hemen aynı gun emara aldılar beni, cok sukur ki hipozim temiz cıktı ertesi gün tekrar kan bakılacak denılmıstı baktırıdgımda cok düşük cıktı ne sebeple oyle cıktıgını anlayamdık bırdaha da oyle cıkmadı zaten
İlla adetliyken de bakılması gerekmiyor demişti bana doktorum herhangi bir zamanda bakılabilir dediBir defa benım de bu hormon yükselmısti bayağı bir ama sebebini bilmiyorum direkt beyinden süphe ettiler tümör varsa da yüksek cıkıyor denıldı hemen aynı gun emara aldılar beni, cok sukur ki hipozim temiz cıktı ertesi gün tekrar kan bakılacak denılmıstı baktırıdgımda cok düşük cıktı ne sebeple oyle cıktıgını anlayamdık bırdaha da oyle cıkmadı zaten
Her hangi bir sağlık sorunu sebep degilse, süt yapan şeyler, kuru incir, dut kurusu, yeşillik, tavuk, hurma vb yemeyin. Dar sütyen takmayın. Benim de yüksekti ve ilaç vermediler, yaptıklarımdan aklıma gelenler bunlar , birde stres yapmamaya çalışın, o da etkiliyor benceÇok değişken bir değer olduğunu söyledi çok kolay yükselip düşebiliyormuş
Gebelik istediğimiz için ona engel olduğu yazıyor çoğu yerde ben o yüzden dert ediyorum yoksa zaten önemsememHer hangi bir sağlık sorunu sebep degilse, süt yapan şeyler, kuru incir, dut kurusu, yeşillik, tavuk, hurma vb yemeyin. Dar sütyen takmayın. Benim de yüksekti ve ilaç vermediler, yaptıklarımdan aklıma gelenler bunlar , birde stres yapmamaya çalışın, o da etkiliyor bence
Sizi çok iyi anlıyorum, bize sebepsiz interfilite demişlerdi, prolaktinim yüksek çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam 60 lardaydi, öyle şeyler okudukça insanın morali bozuluyor. 2 kez aşılama yapıldı, tüp bebek yapalim diye beklerken gerek kalmadan Allah nasip etti, ve tüp bebek için tahlil yapıldığında prolaktinim 40 ti. Allah gönlünüzün muradıni versin , buraya guzel haberlerle gelin inşallah. stres bütün her şeyi etkiliyor , kendinizi biraz da olsa rahatlatacak şeyler bulmaya çalışınGebelik istediğimiz için ona engel olduğu yazıyor çoğu yerde ben o yüzden dert ediyorum yoksa zaten önemsemem
Kesinlikle haklısın canım bana da iki kez aşılama yapıldı ama tutmadı bende de polikistik over var en son haziran ayında aşılama yaptırdık prolaktin 71di o yüzden mi tutmadı diye düşünmüştüm ama sonraki ay baktık prolaktine tekrar 24 çıktı çok garip gerçekten o zamandan beri normal yolla olur diye bekliyoruz ben de bu süreçte stresten uzak kalmaya çalıştım pilatese başladım daha sağlıklı beslenmeye çalıştım folik asit inositol balık yağı gibi vitaminler kullanıyorum ama maalesef olmadı keşke doğal yoldan olsa Allah bize de nasip etseSizi çok iyi anlıyorum, bize sebepsiz interfilite demişlerdi, prolaktinim yüksek çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam 60 lardaydi, öyle şeyler okudukça insanın morali bozuluyor. 2 kez aşılama yapıldı, tüp bebek yapalim diye beklerken gerek kalmadan Allah nasip etti, ve tüp bebek için tahlil yapıldığında prolaktinim 40 ti. Allah gönlünüzün muradıni versin , buraya guzel haberlerle gelin inşallah. stres bütün her şeyi etkiliyor , kendinizi biraz da olsa rahatlatacak şeyler bulmaya çalışın
Dedıgım gıbı bır defa basıma geldı o gun verdıler ılac basladım bırdaha gerek olmadı ama arkadasımın genelde yukselıyormus oyle dıyorduEvet sende yaşamışsın aynı şeyi çok değişken bir hormon gerçekten strest üzüntü de çok etkiliyormuş yükseltiyormuş bende anlam veremedim sen ilaç kullandın mı hiç bunun için
Bende yarın farklı bir doktora gidicem bakalım o ne diyecek aynı zamanda tüp bebek uzmanıymışDedıgım gıbı bır defa basıma geldı o gun verdıler ılac basladım bırdaha gerek olmadı ama arkadasımın genelde yukselıyormus oyle dıyordu
Tüp bebek uzmanı olması işini kolaylastırır op dr lara benzemez onlar bırcok vaka goruyor tecrube herseydır neticedeBende yarın farklı bir doktora gidicem bakalım o ne diyecek aynı zamanda tüp bebek uzmanıymış
Ama bulunduğu hastanede tüp bebek uzmanlığı yapmıyor opr olarak çalışıyor yinede bilgisi daha fazladır diye düşünüyorumTüp bebek uzmanı olması işini kolaylastırır op dr lara benzemez onlar bırcok vaka goruyor tecrube herseydır neticede
Tsh da bakıldı hep zaten o da değişiyor çok şuan 2.93 daha önce bi ara 5 olmuştu sonra 1.5 falan düşmüştü hep değişiyor yani ikiside birbirini tetikliyor muhtemelen evetBenim prolaktinim 33’tü doktorum dostinex verdi düştü 18 şu an ama tsh yüksekliği de prolaktini yükseltiyor tüm değerlerine baktır özellikle tsh değerine
Benim prolaktin 71 çıktığında bile vermedi bana ilaç hemde üstüne aşılama yaptı yani banada anlamsız geldi bu durumTsh da bakıldı hep zaten o da değişiyor çok şuan 2.93 daha önce bi ara 5 olmuştu sonra 1.5 falan düşmüştü hep değişiyor yani ikiside birbirini tetikliyor muhtemelen evet