Prolaktin yüksekliği hiç yaşadınız mı?

brcubrcu0101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2022
2.001
805
31
Arkadaşlar selam. 5 ay çocuk istedik olmayınca doktora gittik. Her şey yolunda. Prolaktin değerim 40 çıktı. Dostinex kullanıyorum regl olunca değerimi tekrar
Ölçtüreceğim.
Prolaktin sorunu yaşayıp hamile kalanlar yorum yapabilir mi? Ya da prolaktininiz yüksek çıktıktan sonra ilaçla düşüp düşükte kaldı mı yoksa tekrar tekrar yükseldi mi?
Bu aralar kaderin oyunu gibi sürekli prolaktini yüksekti başka nir sorunu yoktu çocuğu bir türlü olmadı muhabbetleri duyuyorum çevremden durup dururken..
Moral bozukluğu daha da yükseltir biliyoeum ama moralimi bozuyorum. Evet ilaçla kolaylıkla düşüyor biliyoeum ama ilacı bırakırken ya tekrar yükselirse diye korkuyorum canımı sıjıyor.
Regl im düzenli . Diğer hormon değerlerim de normal . İlaç kullanmama rağmen hala memelerim şiş gibi geliypr bana. Psikolojilmen mi bilmiyorum

Bende ilacı kullandıktan hemen sonra hamile kaldım. Merak etmeyin hemen düşüyo

Benim prolaktinim yüksek çıkmıştı, başka değerlerimde sıkıntılıydı doktorum 'vucudın anneliği reddediyor' demişti, 1 ay sonra gebe kaldım. Ovulasyon takibi yapmıştım.

Kaçtı değeriniz ? Bir de ilacınız ne zaman birti ve ne zaman hamile kaldınız? Yani lacı bırakır bırakmaz diğer gün yükselmiyor di mi? Bir de ilacı nasıl kullwnmıştınız
Canım benimde yüksekti değerlerim 65 falandı sanırım ilaç falan kullanmadım o ay hamile kaldım stres yapma anlık değişen bir değer

Benim prolaktinimde yüksekti o aylar işten dolayı çok stresliydim diye yükseliyordu sonra stresi birakinca düştü daha da yükselmedi stres kesinlikle direk uçuruyor prolaktin i sizde sakin kalmaya çalışın stres yapmayın çok etkiliyor

Merhaba; 2020 senesinde prolaktinimn yuksek oldugunu ogrenmistim takip kalalim demisti doktor ilac vermemisti cocuk henuz dusunmuyorduk uzerine dusmedim . Cocuk yapmayi dusundukten sonra olmayinca kadin doguma gittim ve amh degerimin cok dusuk oldugunu ogrendim. Hepsinin birbiriyle baglantili oldugunu soyledi doktor 3 kere embriyo dondurma yaptim 4.de yine tup bebek igneleri kullanarak normal yoldan hamile kaldim . Yani amh fsh gibi degerlerinize baktirmanizi oneririm. Mutlaka yumurta sayiniza baktirin benim her ay 3 4 yumurtam olusuyordu. Zor sureclerden gectim cok sukur simdi bir kizim var.

Benimde yüksekti doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra hamile kaldım. Ama ben hamilelik düşünmeye başladım. Çevremde hep bir sene uğraşıp filan hamile kalanları duyduğum için bir sene süre vermiştim kendime. Belki de onun rahatlığı olduğu için stresten yapmadim

Benimde daha önce yüksek çıkmıştı o dönem diyet yapıyordum sağlıklı besleniyorum diye ara öğünlerde kuru hurma yiyordum o yükseltmişti. Doktorla konuştuk 1 hafta sonrası vermiştim düzelmişti. Bazı yiyecekler prolaktini yükseltebiliyor internette bir araştırın derim

Benn biz bebek düşünmeye başladıktan 2. aydaydı sanırım reglim gecikmişti testler vs negatif ama 1 hafta kadar gecikince ben de dra gittim hani çocuk düşünüyorum neden gecikme oluyor bir sorun varsa bileyim diye. Dr da tahlil yaptı ve prolaktinim yanlış hatırlamıyorsam 80 civarıydı. Sonra ben de araştırdım tabii anlık da yükselebilen bir şeymiş vs dr tahlil sonucuna göre emar istemişti. Bu hormonu hipofiz salgılıyormuş onda da tümör vs var mı diye emar isteniyormuş. Ben emara giremedim dişimde sabitleyici teller vardı. Onları çıkarttırıp girecektim falan derken sonraki ay hamile kaldım çok şükür. Yani telaş etme demek için yazdım aslında. Bir sorun varsa doktorlar zaten tespit etme yoluna gider ama dönem dönem yükselebiliyormuş o hormon bazı sebeplerden. İnşallah en hayırlı zamanda bebeğinize kavuşursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…