Prolaktin yüksek

mavipapatyaaaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2018
142
50
98
30
Kızlar merhaba bekarım adet düzensizliği içim doktora gittim bana d... adet söktürücü ilaç verdi.İlaç bitmeden regli oldum.Reglinşn 2. Günü hormon testi yapıldı Prolaktin yüksek duruyor tahlil sonucuma bakar mısınız ?

Eklentiler

• 9DA531EB-ADAE-4E30-B02C-0CFB01D57F87.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 216
Yüksek gözüküyor ama önce makroprolaktin testi yaptır canım. Prolaktin stresle, yediklerinle, memelerin uyarılmasıyla filan yükselebilen bir hormon. Yüksek demek için de 2 kez test yapıyor doktorlar. İncir, dereotu filan sık sık yememeye özen göster.

benim 30du hemen dostinexe başlatmıştı doktor 1 ay sonra 2 ye düştü değerim
Lh hormonu ile ilgili bir şey dedi mi doktor benim de 14 ama olması gerekenden yüksek olduğunu öğrendim
doktorunuzun yorumunu buraya da yansıtırsanız sevinirim hormon değerlerimiz yakın

Ben bitki çayı içtim hayıt otu soğan suyu falan onlar yükseltir mi ki

Olur tabi ben yazarım

Sizde regli ilken mi hormon testi yaptırdınız ?

Lh değeri de yüksek gözüküyor, polikistik over olabilir bu da yükseltir prolaktin hormonunu. Basit bir ilaçla 1 ayda düşüyor ama çok endişelenecek bir şey değil

Ben bitki çayı içtim hayıt otu soğan suyu falan onlar yükseltir mi ki
Tabii ki yükseltir. Ben Şubat Mart ayında kullandım hayıt suyunu kür şeklinde. Ondan sonra 71’e fırladı prolaktin. tsh filan da oynadı o salak kürden dolayı. Kürleri bıraktım değerler birkaç ayda düzeldi. Ömrümde tsh yüksekliği nedir bilmezdim -ki 2 senedir her kontrolde tsh değerine de bakılır- ilk defa hayıt küründen sonra yüksek çıktı.
Prolaktini yükselten besinlerden bazıları: İncir, dereotu, soğan, kuru üzüm (şimdilik aklıma gelenler).
Kürü filan hemen bırak. Doktorun ne ilaç verirse onu kullan ama önce yalancı yükseklik mi onu kontrol etsinler makroprolaktin testiyle. Yalancı yükseklikte ilaç vermiyorlar diye biliyorum ben.

teşekkür ederim ben saydığınız bütün bitki çaylarını yapıp içmişim

teşekkür ederim ben saydığınız bütün bitki çaylarını yapıp içmişim
Rica ederim ama bana kalırsa hepsini çöpe at, doktor ilaç verirse onu kullan. Vermezse de hiçbir şey kullanma. Hepimiz aynı hataları yapıyoruz. Ben de bebek için bilmeden içtim her otu. Şimdi akıllandım. Bitkisel şeylerden uzak duruyorum

bide bu makroprolaktin testi nasıl yapılıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…