• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktin Tedavisi ve Sonrası

prensescoko

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
76
0
16
İstanbul
Öncelikle konuya giren herkese çok teşekkürler.
Bundan 4 ay önce bende regl olamamaktan (1 yıl sürmüştü) şikayet ederek gittim doktora Testlerin sonucunda prolaktinim 162 çıkınca doktorum hemen MR istedi. Ve MR sonucunda hipofizim de 8 mmlik bir micro anedom çıktı.
Tedaviye dostinex ve ismini hatırlamadığım bir ilaçla başladık.
Ve ilaçları kullandığım süre boyunca az uzda olsa (hatta ben tabiri caizse ilaçların zoruyla diyorum) regl oldum.
Fakat ilaçlarım 1 ay önce bitti ve ben bu ay regl olmadım
üstüne üstlük inanılmaz derecede tatlı şeylere düşkünlüğüm arttı. Yani sürekli elimde çikolata ve bisküvi var.
Halsizlik derseniz son deminde..
Açık konuşmak gerekirse doktora gitmeye de korkuyorum. Bu tarz tedavi atlatan ve bu tarz sorunlar yaşayan var mı aramızda? Şuan evli değilim 4 ay sonra evleneceğim. okuduğum kadarıyla gebeliğe de engel olabiliyor prolaktin yüksekliği. Yardımlarınızı bekliyorum..

Öncelikle konuya giren herkese çok teşekkürler.
Bundan 4 ay önce bende regl olamamaktan (1 yıl sürmüştü) şikayet ederek gittim doktora Testlerin sonucunda prolaktinim 162 çıkınca doktorum hemen MR istedi. Ve MR sonucunda hipofizim de 8 mmlik bir micro anedom çıktı.
Tedaviye dostinex ve ismini hatırlamadığım bir ilaçla başladık.
Ve ilaçları kullandığım süre boyunca az uzda olsa (hatta ben tabiri caizse ilaçların zoruyla diyorum) regl oldum.
Fakat ilaçlarım 1 ay önce bitti ve ben bu ay regl olmadım
üstüne üstlük inanılmaz derecede tatlı şeylere düşkünlüğüm arttı. Yani sürekli elimde çikolata ve bisküvi var.
Halsizlik derseniz son deminde..
Açık konuşmak gerekirse doktora gitmeye de korkuyorum. Bu tarz tedavi atlatan ve bu tarz sorunlar yaşayan var mı aramızda? Şuan evli değilim 4 ay sonra evleneceğim. okuduğum kadarıyla gebeliğe de engel olabiliyor prolaktin yüksekliği. Yardımlarınızı bekliyorum..

geçmiş olsun öncelikle bende bu prolaktın belasını bu ay başıma gelince anladım. gebelik düşündüğüm için jınekoloğa gttim ve tetkiklerim yapıldı prolaktın hormonum 57 küüsr çıktı bu gebeliğe engelmiş doktor 1 ay ilaç tedavisi verdi ama benden mr falan istemedi.ben ilaca devam ediyorum bitince tekrar kontrole gidicem. bu hormon hemen yükseliyormuş tekrarlıyormuş ilacı kesince ...doktorum ilacı alırken korunmamamı söyledi. bebek istediğim için çünkü kullanmazsam tekrar yükselebilirmiş. bu da gebe kalmamı engelliyor. bu hormon yüksekliğinin belirtileri varmış ama bende olmadı örneğin süt gelmesi, göğüslerde ağrı, adet düzensizliği. adenom olduğunda da baş ağrısı yapaarmış Allaha şükür ben bunları yaşamadım ama basit bir kan testiyle var olduğunu öğrendim. belki de testlerim yapılmasaydı aylarca bebeğim neden olmuyor diye beklerdim. bence sen tedavine devam etmelisin doktorunla görüş evlenen kadar düzene girer belki hormon bebiş istediğinde karşına cıkacak tekrar geçmiş olsun Allah şifa versin. canım.

Kizlar merhaba ben de yeni katildim araniza. Prolaktin ve dostinexle alakali butun yazilari okudum neredeyse. Benim de aklima takilan şu. Ben dpktora sizin sikayetlerinizin tam aksine uzun suren cok agrili cok kanamali adet sikayetiyle gittim ve hormon tahlilinde prolaktinim 100 un ustunde cikti bu ay yine verdim tahlil. simdi de sifir kusure inmis. doktor ilactan kaynaklaniyor bu iki ay daha devam dedi ama bunlar bana cok ilginc geldi. ptolaktin yuksekligi olanlar ki benimki oldukca yuksek adet olamiyorum diyor ben ise cok fazla oluyorum. lutfen yardim edin bana!

Kizlar merhaba ben de yeni katildim araniza. Prolaktin ve dostinexle alakali butun yazilari okudum neredeyse. Benim de aklima takilan şu. Ben dpktora sizin sikayetlerinizin tam aksine uzun suren cok agrili cok kanamali adet sikayetiyle gittim ve hormon tahlilinde prolaktinim 100 un ustunde cikti bu ay yine verdim tahlil. simdi de sifir kusure inmis. doktor ilactan kaynaklaniyor bu iki ay daha devam dedi ama bunlar bana cok ilginc geldi. ptolaktin yuksekligi olanlar ki benimki oldukca yuksek adet olamiyorum diyor ben ise cok fazla oluyorum. lutfen yardim edin bana!

Herkesde farklı sonuç gösteriyor. Mesela kimilerinde göğüsten süt gelme falanda oluyormuş ama bende asla öyle birşey olmadı.. ama çok kilo aldım 15 kilo kadar.. böylede bir durum var

mrb.. bendede prolaktin yüksekliği vardı dostinex kulladm...ve 1 e düştü. adate düzensilği yapyo evet ... benim 10 gün falan geçyodu adatim hatta 13 gün adet olduğumu bilirim uzun sürüodu bitmyoduu.. meğer prolaktindenmiş benimki 46 ymış.. yani sonuç olarak hepsinin başı prolaktin yüksekliğinden kaynaklanyor.. geçmiş olsun...

mrb.. bendede prolaktin yüksekliği vardı dostinex kulladm...ve 1 e düştü. adate düzensilği yapyo evet ... benim 10 gün falan geçyodu adatim hatta 13 gün adet olduğumu bilirim uzun sürüodu bitmyoduu.. meğer prolaktindenmiş benimki 46 ymış.. yani sonuç olarak hepsinin başı prolaktin yüksekliğinden kaynaklanyor.. geçmiş olsun...
Offf çok sıkıldım bu prolaktin işinden. Bugün gittim tekrar doktora prolaktin yetmiyormuş gibi bir de progesteron sorunu çıktı. Döl yatağım o kadar incelmiş ki hatta küçük bir yırtık oluşmuş.. :(( Şu prolaktin derdinden bir kurtulsak her şey yoluna girecek ama...

132 ile tedaviye başlamıştım ben de. Yaklaşık 1.5 yıl ilaç tedavisinden sonra bitti. Üzerinden neredeyse 6 sene geçti çok şükür tekrarlamadı bir daha. Gebeliği engellediğini biliyorum. İstersen başka bir doktora daha görün, onun da fikirlerini al. Hormonal dengesizlik çok etkiliyor maalesef insanı.

132 ile tedaviye başlamıştım ben de. Yaklaşık 1.5 yıl ilaç tedavisinden sonra bitti. Üzerinden neredeyse 6 sene geçti çok şükür tekrarlamadı bir daha. Gebeliği engellediğini biliyorum. İstersen başka bir doktora daha görün, onun da fikirlerini al. Hormonal dengesizlik çok etkiliyor maalesef insanı.
Doktor konusunda çok hassasım ama emin değilim hala acaba başka bir doktora daha görünsem mi?

yaklaşık 12 senedir prolaktin hastasıyım.3 kez MR yaptırdım temiz çıktı.arada bir sönüp arada bir şişen bir balon gibi bu hastalık demişti doktorum.gerçekten de bazen fırlayıp bazen düşüyor.çok uzun zaman dostinex kullandım.diger kullanan arkadaşlarımın aksine hiçbir yan etkisini görmedim.dr.um bu ilacı kullanırken rahatça hamile kalıcagını söylemişti ama burdaki yorumları okuyunca şaşırdım:26:sonra insülin direncim oldugu onunda prolaktin i yükseltebilecegini başka bir dr.dan ögrendim.3 ay insülin direnci için ilaç kullandım.son 2 aydır ilacımı dr. a sormadan bıraktım ve hooop tekar balon şişti sanırsam.bu ay adet olamadım ve çok sıkıntım var.ilaç kullanmayı sevmiyen kötü hastalardanım.. bakalım bu hafta belli olucak herşey..

Back