- 30 Haziran 2008
- 12.770
- 121
Merhaba arkadaşlar dün regl gecikmesinden dolayı tahlil yaptırdım proklatin 33,32 çıkmış doktor anneme 10 gün sonra tekrar tahlil yapalım demiş.
Bu nedir?
İlkez duydum, bazılarının göğsünden süt falan geliyormuş, benim tek şikayetim en falan 7 gün regl gecikmesi ve tüylenme, fakat tüylenme tüm kuzenlerimde aynı hepsininde çocuğu oldu.
Moralim çok bozuk, çok stres yaptım, nişanlıyım ve saçma sapan şeyler aklıma geliyor...
CANIM DEĞERİN ÇOK YÜKSEK DEĞİL prolaktin süt hormonu
gebeliği engellemiyor ama zorlaştırıyor tedavisi kolay ilaç la geçiyor fakat yapışık bir hormon seni korkutmak istemem ama bi bulaştınmı kolay kolay kurtulamıyorsun ben 6-7 sene çektim bekardım tanıştığımda prolaktinle 1.5 sene kesintisiz dostineks diye ilaç içtim bebeğime kavuşmak için ALLAH A HAMD OLSUN yağız ım şimdi 6.5 aylık
bu hormonun diğer adıda stres hormonu stresten uzak durman gerekiyor tabi başarabilirsen :) değerin düşse bile 2-3 ayda bir tahlil yaptır ve kontrol altında tutmanı öneririm çünkü oynak bi hormon bir ay düştüyse diğer ay çıkabilir geçmiş olsun
Saol verdiğin bilgiler için canım, malesef çok stresliyim ben
Canım doktor 10 gün sonra tekrar tahlil istemiş, ben gitmeden bahsettiğiniz hayıt suyundan içsem olurmu?
İnşallah sandığım kadar kötü değildir, senin göğsünden süt geliyormuydu, doktor anneme onu sormuş ben öyle bişey görmedim. Yada başka belirtileri ne olabilir, mesela benim reglim en fazla 7 gün gecikiyor, oda son 6 aydır oluyor bu risklimidir?
anemoe canim bebisin hayirli olsun ben uzun zamandir foruma giremedigim icin daha yeni gordum allah anali babali buyutsun kendine de bebisine de iyi bak
kızlar size bir haberim var 8 aylık oğlum var ve ben 7 haftalık hamileyim :))))
Ne güzel bir haber Rabbim hayırlı evlat olmasını nasip etsin...
evet canım prolaktin değerleri düşük olunca da, düşük riski ortaya çıkıyor.
yüksek olunca da bebek olmuyor..kafamçokkarıştı
benim artık çok kafam karıştı; bir an önce bebeklensek bizde ne güzel olur.
iyi dileklerin için teşekkür ederim canım.. a.s.
Bence yüksek değil canım çünkü benimki 33 çıktı ve doktor ilaç bile vermeye gerek yok dedi.
Eğer ilaç verirsem çok düşürür dedi...
Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var,ben 3 düşük yaptım,3 üde erken dönem düşükleri,kalp atışı bile duyulmadan,,,hiç araştırma yapılmamıştı o dönemler ama 3.düşüğümden sonra bütün tahlilleri yaptırdım hersey temiz ama prolaktin seviyem 35.4 düşüklerime sebeb bu olabilirmi aceba,,,bide stresle alakalıymış ben adetimin 3.günü yaptırdım prolaktin testini hemde çok rahat huzurlu olduğum bi dönemdi,rahat olduğum da bile yüksekse stresli olduğumda daha yükselmiştir diye düşünüyorum 3 gebeliğimdede aşırı derece stresliydim anlatamam hiç rahat deildim bişey olcak diye korkuyodum,bu stresimden dolayı prolktin seviyem çok yükselmiş olabilir ve sonucunda düşüğe neden olabilirmi bilginiz varsa yazın arkadaşlar lütfen