Prolaktin tedavisi bittikten sonra prolaktini tekrar yükselen var mı?

Merhaba arkadaşlar dün regl gecikmesinden dolayı tahlil yaptırdım proklatin 33,32 çıkmış doktor anneme 10 gün sonra tekrar tahlil yapalım demiş.
Bu nedir?
İlkez duydum, bazılarının göğsünden süt falan geliyormuş, benim tek şikayetim en falan 7 gün regl gecikmesi ve tüylenme, fakat tüylenme tüm kuzenlerimde aynı hepsininde çocuğu oldu.
Moralim çok bozuk, çok stres yaptım, nişanlıyım ve saçma sapan şeyler aklıma geliyor...

Merhaba arkadaşlar dün regl gecikmesinden dolayı tahlil yaptırdım proklatin 33,32 çıkmış doktor anneme 10 gün sonra tekrar tahlil yapalım demiş.
Bu nedir?
İlkez duydum, bazılarının göğsünden süt falan geliyormuş, benim tek şikayetim en falan 7 gün regl gecikmesi ve tüylenme, fakat tüylenme tüm kuzenlerimde aynı hepsininde çocuğu oldu.
Moralim çok bozuk, çok stres yaptım, nişanlıyım ve saçma sapan şeyler aklıma geliyor...

CANIM DEĞERİN ÇOK YÜKSEK DEĞİL prolaktin süt hormonu
gebeliği engellemiyor ama zorlaştırıyor tedavisi kolay ilaç la geçiyor fakat yapışık bir hormon seni korkutmak istemem ama bi bulaştınmı kolay kolay kurtulamıyorsun ben 6-7 sene çektim bekardım tanıştığımda prolaktinle 1.5 sene kesintisiz dostineks diye ilaç içtim bebeğime kavuşmak için ALLAH A HAMD OLSUN yağız ım şimdi 6.5 aylık
bu hormonun diğer adıda stres hormonu stresten uzak durman gerekiyor tabi başarabilirsen :) değerin düşse bile 2-3 ayda bir tahlil yaptır ve kontrol altında tutmanı öneririm çünkü oynak bi hormon bir ay düştüyse diğer ay çıkabilir geçmiş olsun

CANIM DEĞERİN ÇOK YÜKSEK DEĞİL prolaktin süt hormonu
gebeliği engellemiyor ama zorlaştırıyor tedavisi kolay ilaç la geçiyor fakat yapışık bir hormon seni korkutmak istemem ama bi bulaştınmı kolay kolay kurtulamıyorsun ben 6-7 sene çektim bekardım tanıştığımda prolaktinle 1.5 sene kesintisiz dostineks diye ilaç içtim bebeğime kavuşmak için ALLAH A HAMD OLSUN yağız ım şimdi 6.5 aylık
bu hormonun diğer adıda stres hormonu stresten uzak durman gerekiyor tabi başarabilirsen :) değerin düşse bile 2-3 ayda bir tahlil yaptır ve kontrol altında tutmanı öneririm çünkü oynak bi hormon bir ay düştüyse diğer ay çıkabilir geçmiş olsun

Saol verdiğin bilgiler için canım, malesef çok stresliyim ben :KK43:
Canım doktor 10 gün sonra tekrar tahlil istemiş, ben gitmeden bahsettiğiniz hayıt suyundan içsem olurmu?
İnşallah sandığım kadar kötü değildir, senin göğsünden süt geliyormuydu, doktor anneme onu sormuş ben öyle bişey görmedim. Yada başka belirtileri ne olabilir, mesela benim reglim en fazla 7 gün gecikiyor, oda son 6 aydır oluyor bu risklimidir?

Saol verdiğin bilgiler için canım, malesef çok stresliyim ben :KK43:
Canım doktor 10 gün sonra tekrar tahlil istemiş, ben gitmeden bahsettiğiniz hayıt suyundan içsem olurmu?
İnşallah sandığım kadar kötü değildir, senin göğsünden süt geliyormuydu, doktor anneme onu sormuş ben öyle bişey görmedim. Yada başka belirtileri ne olabilir, mesela benim reglim en fazla 7 gün gecikiyor, oda son 6 aydır oluyor bu risklimidir?

rica ederim ne demek
kişiden kişiye değişiyor belirtileri kiminin gögüsünden süt geliyor kiminin regli gecikiyor şahsen ben ikisinide yaşamadım ne reglim geçikti ( 28-30 günde olurum) nede gögsümden süt geldi ben sivilce tedavisi için doktora gittiğimde hormon testi istemişti orda anlaşıldı prolaktinin fazla olduğu
prolaktin hormonu 60 ın üstünde çıkınca beyin mr istiyor doktor senin çok fazla değil merak etme içini ferah tut ama peşinide bırakma sakın dediğim gibi çok oynak bir hotmon bi çıkar bi iner ben prolaktin için 3 doktora gittim 3 de reglimin 3. günü tahlil istedi en doğru sonucu o zaman alabileceğimizi söylemişti bilgin olsun
hayıt suyuna gelince ben aldım ama içemedim midemi bulandırdı sen bilirsin al dene istersen sonuçta bitki zararı olmaz kendine iyi bak görüşmek üzere

Bende reglin 3. günü gittim, ama 10 gün sonra tekrar tahlil yapalım demiş.
Şuan hayıt suyunu içiyorum ama iğğrennçç bir tadı var, maydanoz ve soğan suyu içmiştim ama bu kadar iğrenç değillerdi...
İnşallah sorun olmaz, psikolojik olarak kafaya takıyorum sürekli kafam bu tahlilde böyle nasıl düşük çıkacaksa...

canim oncelikle gecmis olsun ben de anemone gibi evlenmeden once tanistim prolaktinle cok oynak bir hormon ama kafana tokadan baska birsey takmayacaksin bu hormonu yenmek istiyorsan ben de hayit otu suyu icmistim evet biraz dusurmustu degerlerimi ama burnunu tika ic derim gene de sen bilirsin canim gecmis olsun

anemoe canim bebisin hayirli olsun ben uzun zamandir foruma giremedigim icin daha yeni gordum allah anali babali buyutsun kendine de bebisine de iyi bak:KK3:

slm arkadaslar,benimde prolaktin sorunum var ama simdilik hapla 2.3 düstü,bendede hemen firliyor,simdi normalse 2 ay sonra en zirveye cikiyor,en yüksek 149 gördüm ben,insan ister istemez stres yapiyor,allah yardimcimiz olsun

anemoe canim bebisin hayirli olsun ben uzun zamandir foruma giremedigim icin daha yeni gordum allah anali babali buyutsun kendine de bebisine de iyi bak:KK3:

teşekkür ederim canım çok sağol büyüdü bıcırığım 6 aralıkta 7 aylık olacak inşallah
sen nerelerdesin döndünmü artı türkiyeye

selam arkadaşlar bende 6 aylık evliyim gögsümden beyaz bi sıvı geldi daha dogrusu uyarıldıgında geliyo eşim farketti ben farketmedim....internetten araştırdım sizin yazdıklarınızı okudum çok korktum üzerinde fazla durmuyodum aslında adetlerim düzensiz degil en fazla 5 gün geç olurum hep 2 - 3 gün gecikmelidir....15 kasımda regl oluyorum sizin yazdıklarınızdan sonra doktora gitmeye karar verdim belirtiler neler arkadaşlar acaba bendedemi yüksek :18::18::18:

kızlar size bir haberim var 8 aylık oğlum var ve ben 7 haftalık hamileyim :))))

evet canım prolaktin değerleri düşük olunca da, düşük riski ortaya çıkıyor.
yüksek olunca da bebek olmuyor..kafamçokkarıştı
benim artık çok kafam karıştı; bir an önce bebeklensek bizde ne güzel olur.
iyi dileklerin için teşekkür ederim canım.. a.s.

mrhb.benimde prolaktinim ilki 40 tı ilaç kullandım 3 e indi aradan 2 hafta geçti 80 çıktı bu doktorum öğrenince 1 gün sonra gelip tahlil yaptırmamı söyeledi ben ilaç kullanmadan 1 gün sonra doktora gittiğimde 60 düşmüş canım bu sitrese bağlı bişe üzülmicek sıkıntı yapmicaksın böyle bişe bana doktorlar çocun olmaz kısırlık yapar dediler ama benim şimdi allah bağışlarsa 4 aylık kızım var bunu tetikleyen herzaman üzüntü stres oluyor ben ilacı 2 ay kullandım 1.ayımda hamile kalmışım ama çok dikkat ettim üzülmemeye:KK1:

Bence yüksek değil canım çünkü benimki 33 çıktı ve doktor ilaç bile vermeye gerek yok dedi.
Eğer ilaç verirsem çok düşürür dedi...

Bence yüksek değil canım çünkü benimki 33 çıktı ve doktor ilaç bile vermeye gerek yok dedi.
Eğer ilaç verirsem çok düşürür dedi...

Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var,ben 3 düşük yaptım,3 üde erken dönem düşükleri,kalp atışı bile duyulmadan,,,hiç araştırma yapılmamıştı o dönemler ama 3.düşüğümden sonra bütün tahlilleri yaptırdım hersey temiz ama prolaktin seviyem 35.4 düşüklerime sebeb bu olabilirmi aceba,,,bide stresle alakalıymış ben adetimin 3.günü yaptırdım prolaktin testini hemde çok rahat huzurlu olduğum bi dönemdi,rahat olduğum da bile yüksekse stresli olduğumda daha yükselmiştir diye düşünüyorum 3 gebeliğimdede aşırı derece stresliydim anlatamam hiç rahat deildim bişey olcak diye korkuyodum,bu stresimden dolayı prolktin seviyem çok yükselmiş olabilir ve sonucunda düşüğe neden olabilirmi bilginiz varsa yazın arkadaşlar lütfen

Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var,ben 3 düşük yaptım,3 üde erken dönem düşükleri,kalp atışı bile duyulmadan,,,hiç araştırma yapılmamıştı o dönemler ama 3.düşüğümden sonra bütün tahlilleri yaptırdım hersey temiz ama prolaktin seviyem 35.4 düşüklerime sebeb bu olabilirmi aceba,,,bide stresle alakalıymış ben adetimin 3.günü yaptırdım prolaktin testini hemde çok rahat huzurlu olduğum bi dönemdi,rahat olduğum da bile yüksekse stresli olduğumda daha yükselmiştir diye düşünüyorum 3 gebeliğimdede aşırı derece stresliydim anlatamam hiç rahat deildim bişey olcak diye korkuyodum,bu stresimden dolayı prolktin seviyem çok yükselmiş olabilir ve sonucunda düşüğe neden olabilirmi bilginiz varsa yazın arkadaşlar lütfen

canım sende polikistikover kistleri olmasın ondan dolayı prolaktin hormonu yüksek oluo herkezde olmasada zaten polikistikover hastalarının düşük yapma ihtimali fazla oluo ayrıca prolaktinde düşük yaptırdını okumustum hayıt cayıı düşmesine cok fayda ediomuss doktoraa danısıp icebilirsin bi cok doktor öneriomus

Son düzenleme:
X