Prolaktin (süt hormonu yüksekliği) olanlar yardımcı olun lütfen.

Zeytinlerimm

Gün bugün güzel yaşa 🤍
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2013
3.507
5.134
198
29
merhaba arkadaşlar..
1,5 yıllık evlıyım. Adetlerım son 6 aydır fena duzensızleştı en son 3 ay gecıktı adet olunca hormon testı yaptım süt hormonlarım yukselıyormus degerlerım 39,11 cok yuksek. Dr dostinex dıye bır ılac verdı haftada 2 defa içiyrum.
..ve bu yuzden bebısımızde olmuyor ne yapabılırım düşer mi sizce

dostnx ile düşüyor canım..benim de prolaktin sorunum var..bir kere 55, bir kere 74 çıktı..iki ay adet olmadığım oluyordu..ilaç kullandım 2 ay haftada iki kez yarım tablet..şimdi 1,4 e düşmüş..adet düzensizliği yapıyor prloaktin yüksekliği hamile kalmayı engelliyor ama ilaçla düşüp hamile kalan çok kişi var...

Benmki 21di canm çok yuksek degıl 2ay kullan düşer korkma
inş cnm

ayy inş cnm düşer bende ilacı o sekılde kullanıyorum pekı bu ilaç hamıle kalmayı engeller mi? kullanırke korunmam gerekır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
inş cnm

ayy inş cnm düşer bende ilacı o sekılde kullanıyorum pekı bu ilaç hamıle kalmayı engeller mi? kullanırke korunmam gerekır mı?

düşer canım ilaçla..ilacı bırakınca benim yine yükseliyor..1,4 e düştüğü için dr ilacı daha içmene gerek yok dedi bana..bir iki ay normal değerde devam ediyor benim..sonra yine normal değerin üzerine çıkıyor..

benim bu ay 5.denemem olacak bebek istiyorum bende..iki ay adet olmadığım zaman oldu..

drlara göre korunma konusu değişiyor..bazı dr lar hamile kadana kadar içmen gerekiyor hamile kaldığın zaman ilacı kesersin diyor....bazı drlar da ilaç içtiğin sürece korunmalısın diyor..bu konu çelişkili sanırım..

dr ilacı verınce bebegının olmasına yardımcı olur dedı bide cnm ben netten bişeyler arastırdım stresten oluyor galıba özel olacak ama bıde göguslerın fazla uyarılmasından senın dr boyle bıseyler soyledı mı benı dr fazla bısey soylemedı..

evet stres hormonu diyorlar..walla ben hep stresliyim :) hamile kalmak konusunda da stres yapıyorum tabi..dr bana çok fazla bişey açıklamadı..nette araştırdığım kadarıyla göğüslerin uyarılması evet prolaktini yükseltiyor..aniden yükselebiliyormuş..

bana dr prolaktin yüksekliği olduğundan beynin yumurtlamaya emir veremediğini bu nedenle yumurtlama sorunu olduğunu söyledi..ilaçla bu değerin düşürülüp hamile kalınabildiğini söyledi..için rahat tut ilaçla düşüyor..:)

havuç ve soda,dere otu arttıyo prolaktini bilgin olsun..ben tüketmemeye çalşyorm..

tamam cnm cok sagol inş olur bebişimizz

selam canım öncelikle Allah yardımcın olsun benimde prolaktinim çok yüksekti bundan 3sene önce dr bana dostinex verdi 6 ay kullanmam gerektiğini söyledi ama benim adetlerimi engellemiyordu düzenliydi yani ben 6 ay kullandım ama yinede olmadı bebeğim sonra ben tedaviyi bıraktım 4 sene çocuğum olmadı sonra tekrar tedaviye başlamaya karar verdim özel bi tüp bebek merkezine başladık tahliller yapıldı genetikler yapıldı çünkü 2 tane kaybım vardı tekrar dostinex kullanmaya başladım tahlil sonuçlarını beklerken hamile olduğumu öğrendim ilacı 1 ay bile kullanmadım yani ilaç kullanırkende hamile kalınabiliyor hatta yardım ediyo tabi ben bu bebeğmide kaybettim hatta ondan sonra bidaha kaybettim yani 4 kere ama bu kayıpların prolaktinle hiç alakası yok endişelenme sakın benim kaderim böyle

Cnm oncelıkle Allah yRdımcın olsun inş olur bebişin cok üzüldüm ınan..
İlaç dediğin gıbıyse inş faydası olur yaa bu ay bı umut var bende goguslerım falan agrıyor mıdem cookk bulanıyor ve adetıme normale gore bır bucuk hafta var of ooff korkuyorumm yıne umutlarım boşa gidecek dıye

Kızlar hamişken kulanılmaması ve ilacı içerken korunulmalı çunki düşüğe sebep oluyor dkkt edn bnm bilgim böyle daha dogrusu dr tavsiyesi...

Benim de öyle canım benim adetlerim iki güne inmişti,şüphelendim prolaktinim 45 çıkmıştı hemen dostinex kullandım daha bir ay olmadı kontrole gıdeceğim..adeti etkılıyor direkt inşallah benımde uzun surer adetlerim..

Kızlar hamişken kulanılmaması ve ilacı içerken korunulmalı çunki düşüğe sebep oluyor dkkt edn bnm bilgim böyle daha dogrusu dr tavsiyesi...
oylemıı ama dr bana '' hamıle kalmanada yardımcı olur bı ılac '' demıstı ne yapsam bılemedım :44:

inş cnm hersey gonlunce olsun
kadın olmak cok zor sıkıntılarımız hiç bitmiyor yınede şükürler olsun halımıze..

ben kullanmıştım iki yılım bu hormonu düşürmekle geçmişti. ilaç kullanıp bıraktıktan sonra hamile kalmıştım ama düşük yaptım. bu hormonu üzüntü stres yükseltiyor malesef geçmiş olsun.

ben hiç korunmadım dr da böyle bişey demedi bana ama tabi dikkat etmek lazım ben her hamileliğimde günüm geçmeden biliyordum buda benim için bir dez avantaj ozaman hemen bırakıyordum ilacı ama tabi dra sormakta fayda var bide hamile kalıpta bebeği bu ilacın yüzünden kaybedersen çok üzülürüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…