bu hormonla uğraşan arkadaşlar yazsa ne iyi olurr.değeri yüksek çıkmış ama gebe kalan var mı kızlarrr
Sivilce ve saç dökülmesine neden oluyomuş.Bende de ergenlikte olmadı da sivilce,ergenlikten sonra sivilce sorununu çok yoğun yaşadım sivilce için doktora gittiğimde ilk baktıkları şeylerden biri prolaktin oldu.Bilmem belki olacağı vardı da ben prolaktine bağlıyo olabilirim.kadın hastalıkları uzmanına vs. hepsine göründüm ama bir sorun çıkmayınca strese bağladılar.Ama prolaktinim baya yüksekti acaba bir endoktironoloji uzmanına daha görünsemmi.Sürekli sıcak basıyo falan anca hamilelik döneminde ve menopozda olur diye çıkıyor karşıma nette arıyorum.sende eğer düştüyse sorun yok
aynı durumdayız bende ergenlikte 1 tane bile sivilce çıkarmadım ama prolaktinle ilgiliyse ilaçkullandım neden hala cildim düzelmedi..ben kist sivilce yapıyor sanıyordum ee kistlerimde eridi gitti:26:
ee ozaman hala neden cildim düzelmiyor:2: bu doktorlarda iş yok ben kaç doktora gittim
ibrahim tatlısesi düzelttiler benim cildimi düzeltemediler
evt katılıyorum doktorlarda iş yok! artık onlara hiç güvenim kalmadı sanırım en iyisi kendi kendinin doktoru olmak nasılsa internet gibigüzel bir hazine de var elimizde.
belki onunla ilgili değildir herkeste sivilce yapmıyor sonuçta.benim de cildim düzelmiyor geçtiler ama tam olarak hayatımdan çıkmadı bu sorun pütürler elime geliyor sinir oluyorum.ayrıyeten dikakt etmezsem temizliğine falan çoğalıyorlar çıkıyorlar tek tük de olsa bir de çok zaman alıyor iyileşmesi.yani ergenlikte mis gibi dupduru bir cildim varken ergenlik sonrası sivilce beni iyice yamulttu hayatım boyunca bunlarla uğraşmak zorunda kalıcam galibabende kist falan da yoktu kadın doğum uzmanına da göründüm
inan kaç doktora gitmedim tamam allah başka dert vermesin ne hastalıklar var ama insanın kendine özgüvenini bozuyorneden diyorum neden benim cildim düzelmiyor eski halim aklıma geliyor böyleyken böyle oldum diyorum allah başka dert vermesinde iş görsellik olunca bide direk yüz aslında ben abartıyomuşum biraz çevremdekiler öyle abarttığın kadar bişey yok diyolar ama çeken bilir işte
haftaya yine başka bi cilt doktoruna gidicem umarım düzelir artık
ya ben o çevredekilerin sözlerine bi anlam veremiyom zaten.senin yüzünde bişey yok ki derler yüzlerinde çıkan en ufak 2 sivilce vs. için ah vah ederler senin kilon yokki normalsin derler kendisi gayet de fit olduğu halde kilo aldım deyip rejime girerler hiç anlamıyorum hiççççç
bence de sivilceler öyle bi yamultuyoki insanı.doğru çaresiz dert vermesin allah ama çeken bilir insanı hem maddi hem manevi zora sokan bişi sonra izler falan insanın yüzünden ömür boyu hiç silinmiyo çaresi yok uğraş dur sıradan bi dert yada hastalık hiç değil bana göre.ergenlikte yaşanıp bitse neyse.ben de çok doktora gittim ama birşey dikkatimi çekiyor ellerine eldiven geçirip dahi bakmıyorlar yüzüne yani şöyle bi parmaklarıyla yoklasa yüzümü yada dikkatli baksa görecek ama benim yüzümde sivilce hiç yok bile nerdeyse tertemiz çıkıyorum karşısına ona rağmen uzaktan bakıyor.
slmmmm kıslarrrrrr benımdee prolaktın hormonumm yuksek çıkmışş normalde 18 olması gerekırken benımki 22 çıkmışşşş doktorun tutumuu kotuyduuu hormonlarındaa ii durumdaa deil dedii moralim çok bozulduuuuu
Doktor abartmış benim 30 küsurdu yanlış hatılamıyorsam
adet olmuyordum doktorum zaman zaman böyle durumlar olabilir dedi
ilaç verdi ağır bir ilaç olduğunu söyledi ilaç bitince tekrar test yapıldı
gerçi testten evvel adet olmuştum düşmüş yani aradan yaklaşık 6 ay geçti bir daha da yükselmedi
üzülme stres en büyük etmenmiş,bana tek sorduğu başka bir sıkıntın yok vücudunda galiba ağır bir stres altındasın dedi,aslında değildim bilemiyorum genel olarak gergin biriyim :)
o yüzden kafana takma sakin ol..
saolll cnmmm ALLAH razıı olsunn geri kalan butun hormonlarım düzgün çıkmasınaa ragmen hepsini bır tutuyyooo hormonlarındaa iyi deil diyoo ve hmn ilaca başvurduu ama şoyle düşünüyorumm ben bebek ıstıyorummm ondan düşürmek istemiştirr belkiii benım stresımm buyukk malumm bebek istmek ve onun inatla gelmemesiii
bana da bu soruyu sordu gebe kalmak istiyorsun da kalamıyor musun dedi?
prolaktin hormonu göğüslere süt gelmesini sağlayan hormon.
vücut sanki gebeymişsin gibi bu hormonu yükseltiyormuş.halbuki gebe kalmak istiyorsun yani beyin istiyor diye vücutta tepkime yapıyor.
Allah'ın işi işte.. düşün hormonlarımızı bile biz yönetiyoruz aslında.
senin yapacağın tek şey ilacı kullanmak ve mutlu olmaya çalışmak
Allah senden de razı olsun,gelsin bebişler en kısa zamanda inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?