prolaktin hormonu

elendil85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2010
735
0
116
Diğer
arkadaşlar dün adetimin 3. günü hormon testi yaptırdım.max.22 olan PRL değeri bende 24 çıktı.dostenex ialcını verdi.daha kullanmaya başlamadım.benim gibi PRL hormonu yüksek olan var mı ?düzeldi mi değeriniz ya da gebelik oldu mu merak ediyorum.

canım seninki yine iyiymiş benimki 90 lara çıkmıştı fırlamıştı resmen doktor bir ilaç verdi 2 ay onu kullandım ama çok bulantı yaptı bende kullanmadım bebek istemiyorum diye yarım bıraktım tedaviyi.bu arada korunmayıda bıraktık hormonum yüksek hamile kalmam nasılsa dedimmmmmm
ama 6 ay sonra hamile kaldım
çocuk istiyorum diye uğraşsam olmazdı ama istemeyince oluyo işte şimdi kızım 6 aylık oldu kuzumm

çok sevindim canım Allah analı babalı büyütsün.ben çok istiyorum bi de hep olmazsa düşüncesi var.bu 4. ayımız oldu.psikolojik mi acaba?doktor yumurtlamanıda kolaylaştırır ilaç dedi.bu ayki göğüs ağrımın nedeni ortaya çıktı böylece.

bu hormonla uğraşan arkadaşlar yazsa ne iyi olurr.değeri yüksek çıkmış ama gebe kalan var mı kızlarrr

canım benim yüksekti,değerini tam hatırlamıyorum,dr.hamile kalamazsın indirmezsek dedi,o ilacı kullandım,2 ay sonra değerler normale döndü ve hemen hamile kaldım,yani tek sorun oymuş,içini ferah tut,ozaman oluyor:emir_bebek:

canım ben hamile kalamadığım için doktora gitmiştim.. prolaktin 57 çıktı..
doktor beyin mr çektir dedi.. beyinde hipofiz bezimde mikroadenom çıktı..
prolaktin mikroadenomlar yüzünden de yükseliyor... bende belirti olarak sadece adet dönemlerinde göğüs hassaslığı vardı..

prolaktin yüksekliği ve çikolata kisti ile uzun süre hamile kalamadım... dostinex kullandım.. prolaktinim düştü..
dostinexi kullandığım ay doktorum aşılama yaptı ve aşılamam tuttu hamile kaldım...

ama malesef ki 10. haftasında bebeğimin kalbi durdu ve aldılar..

yani için rahat olsun.. prolaktin dostinex ile kolay düşüyor..

içim ferahladı biraz sağolun kızlar.benim değer 24 max 22 imiş.şimdi kafama takıldı ilaç içmesem ne olur?kafam iice karıştı.içmesem de öbür ay yine kontrole gitsem mi diyorum diğer yandan içiyim tamam ama hamilelik olursa bebeğe zararı olur mu?doktor bana kalırsan bırakıcaksın dedi iide ben nası anlıcam kontrole gidicem o zaman ama ne zaman gidicem offfffff

canım bence sen dostinexi kullan.. doktorunu dinle.. dostinex gerçekten işe yarıyor.

Tatlım ilacı kullan,çocuk için denemeyede devam et,zaten 10,15günlük hap kullanma süren var,ardından hamile kalsan dahi bir sorun yaşamazsın

sayenizde bugün daha rahatım Allah ne muradınız varsa versi:1: ilaca bugün başlıyorum.inş yan etkisini görmem:18:

benim de prolaktinim yüksekti, ayrıca polikistik ever de var bende. dostinex kullandım. ama değişken bir hormon, ilacı bırakınca tekrar yükselebilyor. o yüzden sık sık baktırmak gerekiyor. şu anda da 6 aylık hamileyim:))

DEĞERİĞN YÜKSek değilki benim 33 çıktı ilaç vermedi o nlar değişken zaten

dostinex gerçekten işe yarıyo. fakat ilacı kullanırken doktorum bana korunmam gerektiğini söyledi prospektüstede öyle diyor yoksa hamile falan kalınırsa
bebeğe zarar verirmiş. ayrıca taze nane de hormonu düşürüyor. kahvaltıdan önce tüketiyorum

Son düzenleme:
benimde 2.5 yaşında bir kızım var 2 sene emzirdim 7 aydır sütten kestim adet kanamalarım çok düzensizleşti zaten emzirirken 15 ay olmamıştım kalan 8 ay düzene girdi ama emzirmeyi kesince az az gelmeye gününde gelmemeye başladı şu anda yine geç geldi bazen 9 gün sürüyor çok ağrılı ama az geliyor doktora 45 günlükken spiral taktırmıştım kaç tane doktora gittiysem hepsi spiralin ara kanama yapıyordur dedi ama bu en son gittiğim sütün hala geliyormu diye sordu sıktı evet hala süt geliyordu prolaktin ve troide baktı 20 çıktı banada dostinex verdi bazen değerler düşük olmasına rağmen süt geliyormuş acaba bu ağrılarım bu ilaçla geçermi başka konudada yazdım ama kimse cevap yazmadı bilgisi olan ne olur yazsın şu an adetim çok şiddetli ağrım var

kızlar bende de adet duzensızlıgı vardı dr.a gttım benımde prolaktinim 26 cıktı.sımdı bır kez daha bakılacak bakalım sonuc ne olacak..

Ben evli değilim tesadüfen prolaktin değerlerinin çok fazla olduğunu öğrendim.Beyin mr falan çekildi ama ozaman birşey görülmedi.5 senedir fazla üzerinde durmadım strese bağladılar.Saç dökülmesi sivilce sorunu yaşıyorum göğüslerden süt gelmesi adet düzensizliği yok.Bende çok fazla sıcak basması oluyor birden bi süredir.Menapozda gibiyim.Buna nette bakarken prolaktin çıktı karşıma.Üzerinde durmamakla hata mı ettim bilmiyorum prolaktinim çok yüksek sizde de var mı ateş basması

hanne bende bekarım prolaktinim yüksek çıktı saç dökülmesi ve sivilce sorununun buna bağlı olduğunu bilmiyordum :59: benimde adetim düzenli ve bendende hiç süt gelmedi..yanlız benim düzelti doktor dostinex verdi salı ve perşembe günü 2 hafta yarım kırıp içtim şimdilik bi sorun yok ama nasıl önlem alınırki buna :26:

hanne bende bekarım prolaktinim yüksek çıktı saç dökülmesi ve sivilce sorununun buna bağlı olduğunu bilmiyordum :59: benimde adetim düzenli ve bendende hiç süt gelmedi..yanlız benim düzelti doktor dostinex verdi salı ve perşembe günü 2 hafta yarım kırıp içtim şimdilik bi sorun yok ama nasıl önlem alınırki buna :26:

Sivilce ve saç dökülmesine neden oluyomuş.Bende de ergenlikte olmadı da sivilce,ergenlikten sonra sivilce sorununu çok yoğun yaşadım sivilce için doktora gittiğimde ilk baktıkları şeylerden biri prolaktin oldu.Bilmem belki olacağı vardı da ben prolaktine bağlıyo olabilirim.kadın hastalıkları uzmanına vs. hepsine göründüm ama bir sorun çıkmayınca strese bağladılar.Ama prolaktinim baya yüksekti acaba bir endoktironoloji uzmanına daha görünsemmi.Sürekli sıcak basıyo falan anca hamilelik döneminde ve menopozda olur diye çıkıyor karşıma nette arıyorum.sende eğer düştüyse sorun yok

Back