İlköğretim Yorum ve Soruları Proje ödevimize yardımcı olurmusunuz*

sinderalla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008
7
0
MERHABALAR BENİM 10YAŞINDA 4.SINIF ÖĞRENCİSİ BİR OĞLUM VAR
ÖĞRETMENİ PROJE ÖDEVİ VERMİŞ AMA BULAMADIK NASIL YAPACAĞIMIZIDA
BİLMİYORUZ LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ?
DERS:SOSYAL BİLGİLER
KONU:ULAŞIM
İLETİŞİM
HABERLEŞME
SAĞLIK
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KULLANILAN TEKNOLOJİK ARAÇLAR
ÖRNEK:HABERLEŞMEDEGÜVERCİN, TAMTAM V.S....a.s.

canım google da

GEÇMıŞTEN GÜNÜMÜZE KULLANILAN TEKNOLOJıK ARAÇLAR
yaz gelen sitelere göz at .burda site adresi vermek yasak. ama epeyce bilgi geliyor.

canım özeline mesaj gönderdim. uzunca bir yazı .o linke bir bak. ben tamamını okuyamadım ama sanırım işine yarar birşeyler bulursun.

çok heyecanlıyım bakalım proje ödevlerimizden kaç alıcaz :roflol::roflol:
bende de var bir 4 . sınıf öğrencisi .

hımmm konu güzelmiş aslında google den bulabilirsin bol resimli sade bir ödev hazırlaması yeterli bence...
resimleri indirirsiniz netten her konu için ayrı kartonlara zamanla gelişimine göre sırayla resimleri yapıştırıp altına özet kısa açıklamalarla güzel bir ödev yapabilirsiniz..
google den bulşabileceğinizi düşünüyorum...başarılar dilerim...

hımmm konu güzelmiş aslında google den bulabilirsin bol resimli sade bir ödev hazırlaması yeterli bence...
resimleri indirirsiniz netten her konu için ayrı kartonlara zamanla gelişimine göre sırayla resimleri yapıştırıp altına özet kısa açıklamalarla güzel bir ödev yapabilirsiniz..
google den bulşabileceğinizi düşünüyorum...başarılar dilerim...

.............

Son düzenleme:
Hocam,merakimi mazur gorun,konu guzel de,neden bu tur odevler hep anneye babaya kalir?Ve neden cocuklara kitap ansiklopedi yerine hep google(internet) oneriliyor? Teknolojinin zararlari yavas yavas cikmaya basladi bile.Hazir bilgiye alismis bir cocuk yarin obur gun gercek hayatta nekadar basarili olabilir?Ya da hazira indirdi bir bilgiden gercekten nekadar yararlanabilir?
Ve unutulmamali ki Turkiye'de hala orta halin altinda ekonomik durumu iyi olmayan ogrenciler var.Onlar nereden ev odevini "indirebilecek"? Arkadas,komsu ya da... internet-kafeden?........CADIARZU :uhm: :uhm:
Tesekkurler

canım çok haklısın...bende bu konudan hep dert yanmışımdır internetten indirme ödevlerden...ama benim istediğim sadece resim onu da internetten ansiklopediden eski kitaplardan vs.. gibi kaynaklardan heryerden temin edebilir...ve dikkat edersen uzun bir konu da yaz demedim sadece resimlerin altına çocuk kendi seviyesine göre ve anlayışına becerisine göre kısa bir özet yazsın dedim...
keşke daha ayrıntılı yazsaymışım beni de yanlış anlamamış olurdunuz... buraya ödevini soran bir annenin evinde bilg. vardır mantığıyla kısa bir cevap yazdım... yoksa ki tabi ki önerim asla sadece bilgisayar olamaz... ama çocuklarımızda madem bu çağda doğdular bu çağa ayak uydurmaları da gerekir...bizim dönemiiz farklıydı şimdi farklı....ama imkan yoksa da çok şeyler yapılabilir..
lütfen ödevleri siz yapmayın sadece yardımcı olun....a.s.

ilginize çok teşekkür ederim evet biz veliler olarak artık kafayı yiyoruz çocukların bulamayacağı şeyler oluyor ama bencede en uygun olanı tmm bizler buluyoruz ama çocuklarımıza yol göstermeliyiz bizdede çok veli oluyor yazılarına kadar analar yapıyor bense oğluma hazırlıyorum ve beraber inceliyoruz yazım kısmına gelince ben kağıtlarını nerden nasıl başlayacağını ve nasıl devam edeceğimizi belirtiyorumki bunları öğrensin keşke çocuklarımızın kendileri bulacağı ödevler verilsede keyifle anlayarak yapsalar alın iştehepsni bulduk ama sağık konusu olmadı öğretmene sorduk öğretmen örnek verdi önceden gebelikte ultrasondiye bir şey yoktu bu gibi bilgiler olacak dedi gene kaldık çok kötü bir durum yaa kafayı yiyeceğiz

canım çok haklısın...bende bu konudan hep dert yanmışımdır internetten indirme ödevlerden...ama benim istediğim sadece resim onu da internetten ansiklopediden eski kitaplardan vs.. gibi kaynaklardan heryerden temin edebilir...ve dikkat edersen uzun bir konu da yaz demedim sadece resimlerin altına çocuk kendi seviyesine göre ve anlayışına becerisine göre kısa bir özet yazsın dedim...
keşke daha ayrıntılı yazsaymışım beni de yanlış anlamamış olurdunuz... buraya ödevini soran bir annenin evinde bilg. vardır mantığıyla kısa bir cevap yazdım... yoksa ki tabi ki önerim asla sadece bilgisayar olamaz... ama çocuklarımızda madem bu çağda doğdular bu çağa ayak uydurmaları da gerekir...bizim dönemiiz farklıydı şimdi farklı....ama imkan yoksa da çok şeyler yapılabilir..
lütfen ödevleri siz yapmayın sadece yardımcı olun....a.s.
.....

Son düzenleme:
Bence teknolojiden fazla korkmak yanliş olur, onun sayesinde bu sitede verimli sohbetlerde bulunabiliryouz. Internetteki bilgiler zaten ansiklopedilerden eski veya yeni kitaplardan alinmiş ve sitelere yerleştirilmiş. Zaten gelecek nesiller icin bir cok sey kolay olucak, herşy zaten bilgisayar ve teknoloji youlyla olucak, bu dünya ya girip akilli ve bilincli kullanmak zararsiz bence.
Eski nesiller bol bol kullanirken cocuklarda ödevlerinde yardim olarak kullanmalarinda bence fayda vardir. Yeter ki anne babalar kontrolünde olsun.
Bu tür ödevler internetten alinan resim ve bilgilerle zengin olur. kitap veya bilgisayar farketmez, dogru bilgiyi aramak ve iyi bir ödev yapmak önemlidir. Tabii ki kitap kullanmak kültürünüde unutmamak lazim, bol bol kitaplar okuyarak.
Sinderallacigim size ödevinizde iyi şanslar

X