Progesteron düşüklüğü

Anladım geç baktırmışsınız, 35.gün normalda döngünün geç luteal fazı olur.
Eğer yumurtlama olduysa o tarihte rahim kalınlığının en az 8mm ideal olarak da 10-12mm olması beklenir. 6.8 düşük değer biraz. Bu progesteronun ya yatersiz çalıştığını (ki sizde zaten az çıkıyor) ya da hiç devreye girmediğini gösteriyor. Bende mesela tersine 10-12 mm. her şey super sadece işte kanda düşük değer.
Anladim, reglim geciktiği icin o tarihte gittim aslinda sokturucu verir diye ama yumurtlama soldan olmus kendi sökülür dedi kist vs yoktu. Hala olamadim bu arada olsa klomen baslicaktik :(

Maalesef ya :( simdi bekliyorum bakalim inşallah gelir
Bu arada şimdi fark ettim bizde de öyle olmuş)
3 senelik evliyim . (ama eşimle beraber toplam 6 senelik cinsel hayatımız var)
1,5 senedir korunmayı bırakmışız ve adet döngüm 40,45 bazen 50 günü buluyordu. Ondan sonra Duphastona başladım ve 26 güne indirdim dögümü.

Bu arada şimdi fark ettim bizde de öyle olmuş)
3 senelik evliyim . (ama eşimle beraber toplam 6 senelik cinsel hayatımız var)
1,5 senedir korunmayı bırakmışız ve adet döngüm 40,45 bazen 50 günü buluyordu. Ondan sonra Duphastona başladım ve 26 güne indirdim dögümü.
Duphastonu duzenli mi kullaniyorsunuz? Bana vermediler duzenli :( bir kere gecen ay kist oldu diye verdiler 1 martta olunca bu ay kendi gelir dediler, ekimden beri deniyoruz iste biz de 4 senelik evliyiz, bir kimyasal oldu 2023 te

Duphastonu duzenli mi kullaniyorsunuz? Bana vermediler duzenli :( bir kere gecen ay kist oldu diye verdiler 1 martta olunca bu ay kendi gelir dediler, ekimden beri deniyoruz iste biz de 4 senelik evliyiz, bir kimyasal oldu 2023 te
Aslında ben de tavsiye etmiyorum. Duphaston sintetik bir ilaç . Maksadınız adet döngünüzü düzene sokmaksa ok için, ama gebelik düşünüyorsanız sıkıntı. Bazen yumurtlamayı engelleye biliyior. Ben de geç öğrendim bunları .
Ama kimyasal yaşadınızsa ve hala gebelik olmuyorsa genetik testler yapmanızı tavsiye ediyorum.(yaşınız 35+ ise) İnşAllah her şey gönlünüzce olur ve en kısa zamanda olumlu sonuçlar alırsınız.

Aslında ben de tavsiye etmiyorum. Duphaston sintetik bir ilaç . Maksadınız adet döngünüzü düzene sokmaksa ok için, ama gebelik düşünüyorsanız sıkıntı. Bazen yumurtlamayı engelleye biliyior. Ben de geç öğrendim bunları .
Ama kimyasal yaşadınızsa ve hala gebelik olmuyorsa genetik testler yapmanızı tavsiye ediyorum.(yaşınız 35+ ise) İnşAllah her şey gönlünüzce olur ve en kısa zamanda olumlu sonuçlar alırsınız.
28 yasindayim :) kimyasaldan sonra ara verdik 3-4 ay denemiştik o zamanlar.
Simdi de 6 ay oldu henüz 1 seneye kadar olmazsa ne test varsa yaptiracagim artik :)
Kilo da veriyorum bir yandan esimde sorun yok dedi doktor ama takviye verdi

Back
X