• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Progestan😒

Bi aciklamada yapmiyor ki doktor. Su su sebepden dolayi devam et diye. Bana diyorki hic bir sikinti yok diyo. Hocam kullanmiyorum diyorum niye kullaniyormusun devam et sen yaaaa yinede diyor. Olsun diyor. Bende bundan sunu cikariyorum hersey iyi birsey gozlemlemiyor ama kolaya kacar gibi devam et diyor gibi. Ondan istr baska bi dr gidip baktircam bi sorun varmi usgde . Yorumun icin tsk ederim.
Kolaya kaçmıyor ,anlamak istemiyorsunuz galiba olası birşeyi engellemek istiyor . Ne dmisler ''
Eşeğini sağlam kazığa bağla, sonra Allah`a ısmarla."

Kızlarr merhabaa.. ikinci bebisime hamileyim 8 haftalik. Ilk haftalarimizda kese arkasinda az bi miktarda kanama oldu ve doktorum progestan + igne verdi. 10 gun boyunca dinlendim ve ilaclarimi duzenli olarak.kullandim. Gittigimde kanama kesilmis hersey guzel gidiyor dedi doktor. Bunun uzerine iki kere daha gittim. Cenin gormek icin ve kalp atisi icin yine hersey iyi cok sukur. Ama doktorum israrla devam et ptogestana igneye diyor. Ben ne yalan soyleyim kullanmiyorum. Cunku her hangi bir kanamam ve riskim yok. Ayrica dusuk tehlikesi olsa bile progestan kullananlar ile kullanmayanlar arasinda bir fark yok deniyor. Masallah bebegim tutunmus saglikli kesem var ve ben kullanmiyorum. Ki ilk gebeligimde de ben ne seker yuklemesi yaptirdim ne de yerli yersiz yazilan ilaclari alip ictim. Bana sacma geliyor neden bilmiyorum gereksiz ilac almak. Vitamin tabii ki kullanilacak bebegimin yararina. Ben soyle dusunuyorum sagliksiz gebelik ise zaten cok uzun surmuyor. Ama saglikli ise naparsan yap.o yavru sana tutunuyor. Bu progestan dedigimiz sey bebegin tutunmasina rahmin kali lasmasina yariyormus tabi kismen. Bu ilacin bebegin kendisine bir yarari var midir ki? Tehlikem olmadigi halde neden devam edeyimki. Ayrica kan sulandirici igne dedi onuda kabul etmedim ben. Bence dusuncem durduk yere devam ettirmesi icin prosgestan hormonu seviyesine bakmaso gerekir diye dusunuyorum ona gore kyllan der . Kan sulandiricida ayni sekilde durduk yere ilac alimina karsiyim ben sizcede oyle deiilmi
Ya yapmayın lütfen doktorun dediğine inanmayıp gelip burada sormanız ne kadar mantıklı?tabi ki danışırsınız ama sizi takip eden ve işi bu olan bir doktora inanmayıp bir canı tehlikeye atmanız bana çok saçma geldi.

Aynen öyle dru sorularla bunalttim vallahi billahi. Ama açık sözlü olucam kimse kusura bakmasın lütfen başkalarida üstüne alınmasın. 15 sene soğuk labaratuar duvarlarına bakarak evlat aradım demekki sıcacık yataklarında kolay kazandıkları için böyle vurdum duymazlar
oyyy içimi dağladın kıyamam sana ...Rabbim kucağını doldursun inşallah

Merhaba bende 7 haftalik gebeyim 1 hafta önce kese arkasında kanama var dedi progestan kullanıyorum şuan kanama yok ama yinede kullanıyorum bi olumsuz etkisi yok ama doktorumu degistiricem alttan muayne ediyor cok canım acıyor ayrıca ilişki yasak diyor kendisi kurcaliyo alttan cok sınır bozucu
12. haftaya kadar ilişki yasak. Bu onun kurcamalası ile alakalı değil. Enfeksiyon riski çok yüksek. Alttan muayenede daha net görüldüğü için doktorunuz öyle yapmış muayeneyi zaten bu haftadan sonra yapmaz. Size ilişki yasak demesine takmışsınız ama doktorların çoğu 3 aya kadar yasaklıyor zaten!

Benim de hiç kanamam olmamasına rağmen doktorum progestan verdi ve düzenli kullanıyorum. Doktorum bebeğinin daha iyi tutunmasını sağlayacak ve düşük riskini ortadan kaldıracak dedi. Doktoruma güveniyorum. Bence siz de kullanmalısınız.

Benim de hiç kanamam olmamasına rağmen doktorum progestan verdi ve düzenli kullanıyorum. Doktorum bebeğinin daha iyi tutunmasını sağlayacak ve düşük riskini ortadan kaldıracak dedi. Doktoruma güveniyorum. Bence siz de kullanmalısınız.
Benimde kanamam olmamasina ragmeb kan sulandirici ve porgestan verdi herhangi bir olasılığa karsi hazirlikli olmamizi istiyor sanirim

Koruyucu olsun diye verilmiştir mutlaka. Bende 2 ay hergün vuruldum. Vardır bir bildirdiği doktorun kullan hiç riske atma

Koruyucu olsun diye verilmiştir mutlaka. Bende 2 ay hergün vuruldum. Vardır bir bildirdiği doktorun kullan hiç riske atma
Bende ole düşündüm yorumlara falanda baktim kanama olmasada kullanan varmis koruma icin

Bende ole düşündüm yorumlara falanda baktim kanama olmasada kullanan varmis koruma icin
Evet canım 1 haftalık koruyucu iğnelerde var bu ara salgın olduğu için doktora gidersen eğer ondan yazdır bence hergün git gel yapma.

Evet canım 1 haftalık koruyucu iğnelerde var bu ara salgın olduğu için doktora gidersen eğer ondan yazdır bence hergün git gel yapma.
Ayin 21. De tekrar cagirdu bulundugum bolgede yogunluk yok salgin konusunda o yuzden gelmemi istedi sanirim bende 1 2 ay cagirmaz dedim

Kanama yok dedi herhangi bi sorun yok dedi. Bende kalp atisi icin cagirir diye düşünmüştüm cok acemiyim dimi 🙈

Evet canım 7. Haftadan sonra oluyor kalp atışı Allah gönlüne göre versin . İlaçları ihmal etme kullan ilk 3 ay önemli

Evet canım 7. Haftadan sonra oluyor kalp atışı Allah gönlüne göre versin . İlaçları ihmal etme kullan ilk 3 ay önemli
Amin hepimizin kullanacagim uzun yillar beklenen biri hakkimizda hayirlisi ne ise o olsun insallah tesekkurler yardim icin😊🌹

Back