• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Progestan😒

Burdaki herkes gibi bende bir anneyim ve evladim var. Bencilligi kolay kazanmayi onu bunu yargisiz infaz yaparak bana cephe almayin. Ben bencil.olsam bastan kullanmam o ilaclari. Ben ne diyorum siz ne algiliyorsunuz

Yorum yapiyorsunuz bari dusuncesizce yorumlar yapmayin. Ne kadar yanlis yaptiginiz yorumlar kolay kazanmis da bencilmis de. Ne kadar emin siniz benim anneligime ne kadar da hizli kararlar verdiniz👏👏👏ya soyle bir bakiyorum kimisi demiski sen yinede kullan doktorun soylemis vs deyip guzelce yorum yapmislar saygim.sonsuz bazilari resmen linc icin gelmisler

hayir saka gibi ya ben diyorum ki arkadaslar bana once hormon seviyesi icin tahlil yapmasi gerekmezmi diyorum danisiyorum konu nerelere gelmis okadar sinirlendim ki. Doktor benim eksigime gedigime bakmis bunlari bana yazmis da sanki ben bile bile kullanmiyormusum rahatmisim gibi linc yapiliyor. Bence su kotu yorum yapanlara yazik...

Doktor bana sunu verdi ben.kullaniyorum bunu verdi kullaniyorum diyorsunuz mecbur kullanacagiz zaten. Ama veriyorsa bir seyden sebep veriyor oyle degil mi. Siz hamilelere soruyorum sebepsiz yere ilac kullaniyormusunuz tabiki hayir doktorunuzun gozlemlemelerine ve tahlillerine gore. Misal bana bunlari kesemde kanama oldugundab dolayi verdi ve kullandim duzenli bir sekilde. Kan sulandirici vs bunlari vermesi ve bazi ilaclara devam etmesi icin doktorun bana bir takim tahlil yapip bunlari bana uygun gormesiyle olur. Benim burda anlatmak istedigim paldir guldur hic bisey yapmadan hamile bi bayana bunlar pat diye veriliirmi sacma degil mi hic deilse bi tahlil gerekmezmi eksik mi tam mi ben gelmis bunu burda guzel bir sekilde soruyorum herkes ustune alinmasin bazilari konuyu taaaa nerelere getirmis. Utanilmasa beni evladini istemeyen kotu anne ilan edecekler. Böyle seviyesizce ahkam keser gibi yorum yapacaksaniz yapmayin kardesim gerek yok cidden gerek yok. Karsinizdaki ne dusunur klavyemden cikanlara biraz dikkat edeyim saygili.medenice yorum yapayim diyen yok. Bana de ki ben katilmiyorum arkadasim senin dusuncende yanlis boyle boyle yapsan daha iyi olur de cekil kenara. Sicacik yatagimdan sahip olmusum,bencilmisim, benim evladim degersizmis. Ya cok cirkin hitaplar cok

hayir saka gibi ya ben diyorum ki arkadaslar bana once hormon seviyesi icin tahlil yapmasi gerekmezmi diyorum danisiyorum konu nerelere gelmis okadar sinirlendim ki. Doktor benim eksigime gedigime bakmis bunlari bana yazmis da sanki ben bile bile kullanmiyormusum rahatmisim gibi linc yapiliyor. Bence su kotu yorum yapanlara yazik...
Progesteronun azlığı düşük sebebi fakat fazlalığının bir zararı yok o yüzden tahlil yapmadan İlacı önermiş. Sizde risk Hala var demekki. Önlemini almak mı mantıklı yoksa tekrar yaşamak mı? Bahsettiğiniz tahlilleri yaptığınızda zaten normal çıkacaktır hamilelikte zaten progesteron normal çıkar. Bu seferde sonuçlarım normal neden ilaç diyecektiniz muhtemelen.

Progesteronun azlığı düşük sebebi fakat fazlalığının bir zararı yok o yüzden tahlil yapmadan İlacı önermiş. Sizde risk Hala var demekki. Önlemini almak mı mantıklı yoksa tekrar yaşamak mı? Bahsettiğiniz tahlilleri yaptığınızda zaten normal çıkacaktır hamilelikte zaten progesteron normal çıkar. Bu seferde sonuçlarım normal neden ilaç diyecektiniz muhtemelen.
İşte onu demeyecektim zaten. Fark ettiyseniz konu acmamdaki sebep de bu. İşte ozaman derdim ki tahlillerime rağmen hala devam etmemi istiyor der ve sorgulamazdim. Bazilari sacma sapan konusuyorya hani ben bu konuyuda acip danistiysam fikir yuruttuysem buda cocugum icin ve cocuguma tahlilsiz gereksiz ilac vermemek icin. Yorumunuz icin tesekkurler. Baska bir doktora da gidecegim zaten

Eğer içinizde şüphe varsa başka bir doktora daha gidin en azından kafanız rahat olur .

Evet en doğrusu bu bizede haber verin allah hepimizde sağlıkla bebeğimizi kucağımıza almamızı nasip etsin

Size benzer durumdaydım 5 haftalıkken kanama alanı vardı progestan kullandım 1 hafta sonra yine baktı kanama alanı gitti dedi devam et dedi bi iki gün kullanmadığım olmuştu unuttuğum dan.. Sonra yine gittim 7 hafta da yine kanama alanı olmuştu yine progestan kullanmaya başladım yani diyeceğim şu ki bir kanama alanı kapanınca yine oluşmasın diye kullandırıyor doktorlar bence kullanın tekrar oluşabilir aynı kanama alanı var olabılıyor gecince bir daha oluşmaz diye bir şey yok

Ben ilk gebeligimde 4-5 ay ictim protestan ilacini simdi yine hamileyim yine kanamam var sabah aksam aliyorum. Bu ilac cok onemli bi ilac. Bence doktor ne derse o sekilde yapilmali. Mala bagliyor vucudum ilaca henuz alışamadim ama yapcak bisey yok mecburum

Ben ilk gebeligimde 4-5 ay ictim protestan ilacini simdi yine hamileyim yine kanamam var sabah aksam aliyorum. Bu ilac cok onemli bi ilac. Bence doktor ne derse o sekilde yapilmali. Mala bagliyor vucudum ilaca henuz alışamadim ama yapcak bisey yok mecburum
Benimde ilk hafta vardi ve cok az miktardaydi 10 gundr gecti igne ve progestan ile. Bana vajinadan koy dedi mide bulantisi yapmasin diye

Size benzer durumdaydım 5 haftalıkken kanama alanı vardı progestan kullandım 1 hafta sonra yine baktı kanama alanı gitti dedi devam et dedi bi iki gün kullanmadığım olmuştu unuttuğum dan.. Sonra yine gittim 7 hafta da yine kanama alanı olmuştu yine progestan kullanmaya başladım yani diyeceğim şu ki bir kanama alanı kapanınca yine oluşmasın diye kullandırıyor doktorlar bence kullanın tekrar oluşabilir aynı kanama alanı var olabılıyor gecince bir daha oluşmaz diye bir şey yok
Kanama alanları bir hafta içinde geçebilen bir şey mi cidden? Bana da kanama alanları var dedi iğne ve hap kullanıyorum randevum Çarşamba günü çok çok merak ediyorum ne kadarında düzelme var diye inşallah ben de güzel sonuçlar alırım :)

Kanama alanları bir hafta içinde geçebilen bir şey mi cidden? Bana da kanama alanları var dedi iğne ve hap kullanıyorum randevum Çarşamba günü çok çok merak ediyorum ne kadarında düzelme var diye inşallah ben de güzel sonuçlar alırım :)
Insallah guzel sonuclar alirsin canim. Ya kanama alani da demedi aslinda. Dediki icten biraz kesenin arkasina dogru kanaman olmus dedi. Yani birikmis bi kan degildi sanirsam. Ama gecer insallah hic korkma. Kanama alani cok buyuk olupda atlatanlar bile var

Progesteron rahim duvarini hazırlar ve ultrasonda görünür zaten kalınlığı kizmissiniz ama yaptığınız biraz vurdumduymazlık Dr kullan dediyse kullanmalısın çünkü tehlikeli aylardasin

Bende size bu konuda katılmıyorum. Doktorlar bebeğe zarar verecek birseyi neden yapsinki.
Doktorlar bebege zarar verecek biseyi yapmazlar cidden. Bebek nerdeee rahim nerde yumurtalik nerde. Benimde kalp atışı duyulmamisti karindan, o yüzden vajinal muayne olmustum cok şükür bir sıkıntı yasamadim. Bunlar gercekten halk efsanesi bence.

Benim de kanamalı geçiyor ve ikinci defa progestana başladım. Ayrıca tek iğne de vuruldum. Bence doktor bırak diyene kadar kullanın. Çok faydası oluyor. Kanamayı hemen kesmesinden belli değil mi...

Progestan belli süre düşük tehlikesi olan gebeliklerde kullanılan bı ilaç bebeğe de bı zarari yok olsa dozu ayarlanarak uzun süreli kullanılmazdi rahim kalınlığını az buldu ise devam edin demiştir yani kanamanın geçmesi demek tekrar bi kanama alanı oluşmayacak anlamına gelmez. Siz tedbiri elden bırakmayın bence.

Progestan belli süre düşük tehlikesi olan gebeliklerde kullanılan bı ilaç bebeğe de bı zarari yok olsa dozu ayarlanarak uzun süreli kullanılmazdi rahim kalınlığını az buldu ise devam edin demiştir yani kanamanın geçmesi demek tekrar bi kanama alanı oluşmayacak anlamına gelmez. Siz tedbiri elden bırakmayın bence.
Bi aciklamada yapmiyor ki doktor. Su su sebepden dolayi devam et diye. Bana diyorki hic bir sikinti yok diyo. Hocam kullanmiyorum diyorum niye kullaniyormusun devam et sen yaaaa yinede diyor. Olsun diyor. Bende bundan sunu cikariyorum hersey iyi birsey gozlemlemiyor ama kolaya kacar gibi devam et diyor gibi. Ondan istr baska bi dr gidip baktircam bi sorun varmi usgde . Yorumun icin tsk ederim.

Back