Progestan😒

arslnseda

Bebegim artik benimle...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2014
536
316
123
Kızlarr merhabaa.. ikinci bebisime hamileyim 8 haftalik. Ilk haftalarimizda kese arkasinda az bi miktarda kanama oldu ve doktorum progestan + igne verdi. 10 gun boyunca dinlendim ve ilaclarimi duzenli olarak.kullandim. Gittigimde kanama kesilmis hersey guzel gidiyor dedi doktor. Bunun uzerine iki kere daha gittim. Cenin gormek icin ve kalp atisi icin yine hersey iyi cok sukur. Ama doktorum israrla devam et ptogestana igneye diyor. Ben ne yalan soyleyim kullanmiyorum. Cunku her hangi bir kanamam ve riskim yok. Ayrica dusuk tehlikesi olsa bile progestan kullananlar ile kullanmayanlar arasinda bir fark yok deniyor. Masallah bebegim tutunmus saglikli kesem var ve ben kullanmiyorum. Ki ilk gebeligimde de ben ne seker yuklemesi yaptirdim ne de yerli yersiz yazilan ilaclari alip ictim. Bana sacma geliyor neden bilmiyorum gereksiz ilac almak. Vitamin tabii ki kullanilacak bebegimin yararina. Ben soyle dusunuyorum sagliksiz gebelik ise zaten cok uzun surmuyor. Ama saglikli ise naparsan yap.o yavru sana tutunuyor. Bu progestan dedigimiz sey bebegin tutunmasina rahmin kali lasmasina yariyormus tabi kismen. Bu ilacin bebegin kendisine bir yarari var midir ki? Tehlikem olmadigi halde neden devam edeyimki. Ayrica kan sulandirici igne dedi onuda kabul etmedim ben. Bence dusuncem durduk yere devam ettirmesi icin prosgestan hormonu seviyesine bakmaso gerekir diye dusunuyorum ona gore kyllan der . Kan sulandiricida ayni sekilde durduk yere ilac alimina karsiyim ben sizcede oyle deiilmi

Doktorunuz düşük tehlikesi görüyor ki kullanmaya devam edin diyor

Okuyunca gerçekten çok sinirlendim. Bu doktor 6 yıl okudu bir bildiği olmasa ısrar etmez. Doktorunuz iyi olmasaydı bebeğinizi şimdiye kadar kaybederdiniz. Kese arkasında benmde kanamam vardı ve doktor önemli değil diyip gönderdi beni, bebeğimin kalbi durdu. Benmle aynı durumda olanlar ile konuştuğumda doktorları hastane de yatış yapmış, progesteron iğnesi yapmış ve bebekleri sağlıklı. Düşük yaptığım için tüplerim tıkandı ve gebe kalamadım. Siz çok şanslısınız, doktorunuz sayesinde bebeğiniz iyi ama kendi kendinize doktorculuk oynuyorsunuz. Progesteron hormonu önemlidir , alınması gerektiği vurgulanıyorsa muhakkak alınmalıdır.

Doktor yazıyorsa vardır Bi bildiği bence sonuçta her hamile kullanmıyor riske girmeye gerek yok ben olsam kullanırdım

Merhaba bende 7 haftalik gebeyim 1 hafta önce kese arkasında kanama var dedi progestan kullanıyorum şuan kanama yok ama yinede kullanıyorum bi olumsuz etkisi yok ama doktorumu degistiricem alttan muayne ediyor cok canım acıyor ayrıca ilişki yasak diyor kendisi kurcaliyo alttan cok sınır bozucu

Alttan muayenede canınmi açıyor gerçekten ? Soktuğu şey kıl gibi ..şaşırıyorum gerçektenn.. konu sahibi de kendi kendine doktorculuk oynuyor . He onlar 6 7 yıl okumadı hiç, boş konusuyor sen hiç gitme doktora .. ya sabır ya sabır .. benim kaç tane arkadaşım doktoru düşükte ilgilenmediği pragestan yazmadığı için çocuğunu düşürdü.

Çok haklısınız bence doktorlar 6 sene okuyup üstüne birde uzmanlık sınavına girip birde kendi dallarında uzman olmak için yıllarca okuyorlar. Ama sanmıyorum sizin kadar bu işten anladıklarını

Alttan muayene cook riskli durumlar hariç gerek yok diyor doktorlar canim bence de yaptırma

Bu konuda size katılmıyorum. Progestan doktor istiyorsa kesinlikle kullanilmali ancak alttan muayeneyi çoğu doktor önermiyor cook onemli riskli durumlar hariç. Ultrason bile cok sağlıklı bir şey degilken neden alttan muayene olunsun ki

Bende size bu konuda katılmıyorum. Doktorlar bebeğe zarar verecek birseyi neden yapsinki.

Yav allah aşkına yapmayın şunu koskoca doktora güvenmeyip gelmiş burda forumdan bilgi almaya çalışıyorsunuz

Progestan rahmi gebelige hazirlar dr verdiyse vardir bi bildigi sonra ortaya cikacak bir durumda gec kalmis olursunuz

Bebege kan akisi gitmedigi ici kaybederseniz gelip burda aglamayin emi.
Bi asprin kullansan ne kullanmasan ne.
Faydası var zararı yok.
Sabah akşam progestan sabah akşam folikasit kan sulandırıcı iğne ve corasprin kullanıyorum. Daha verse daha içerim bebeğim için. Sizde haklisiniz kolay kazandınız sanırım pek değersiz belliki bebeginiz.
Hiç kusura bakmayın ama bencilsiniz. Drdan daha mi iyi biliyorsunuz çıldırmamak elde değil.

Katılıyorum doktorun ağzının içine bakıyoruz ne yapsak ne yapsak diye. göze almış herhalde bebeğini kaybetmeyi çok yazık..

Katılıyorum doktorun ağzının içine bakıyoruz ne yapsak ne yapsak diye. göze almış herhalde bebeğini kaybetmeyi çok yazık..
Aynen öyle dru sorularla bunalttim vallahi billahi. Ama açık sözlü olucam kimse kusura bakmasın lütfen başkalarida üstüne alınmasın. 15 sene soğuk labaratuar duvarlarına bakarak evlat aradım demekki sıcacık yataklarında kolay kazandıkları için böyle vurdum duymazlar

Nerden biliyorsunuz degersiz oldugunu. Yorumlariniza dikkat edin

Kolay kazanmis yok soyle yok boyle yorumlarina girmeyin biraz daha dikkatli olun. Sacma sapan konusmayin. Bi tecrubem olmus ki buraya konu acmisim. Bende biliyorum neyin ne oldugunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…