- 15 Eylül 2014
- 536
- 316
- 123
Kızlarr merhabaa.. ikinci bebisime hamileyim 8 haftalik. Ilk haftalarimizda kese arkasinda az bi miktarda kanama oldu ve doktorum progestan + igne verdi. 10 gun boyunca dinlendim ve ilaclarimi duzenli olarak.kullandim. Gittigimde kanama kesilmis hersey guzel gidiyor dedi doktor. Bunun uzerine iki kere daha gittim. Cenin gormek icin ve kalp atisi icin yine hersey iyi cok sukur. Ama doktorum israrla devam et ptogestana igneye diyor. Ben ne yalan soyleyim kullanmiyorum. Cunku her hangi bir kanamam ve riskim yok. Ayrica dusuk tehlikesi olsa bile progestan kullananlar ile kullanmayanlar arasinda bir fark yok deniyor. Masallah bebegim tutunmus saglikli kesem var ve ben kullanmiyorum. Ki ilk gebeligimde de ben ne seker yuklemesi yaptirdim ne de yerli yersiz yazilan ilaclari alip ictim. Bana sacma geliyor neden bilmiyorum gereksiz ilac almak. Vitamin tabii ki kullanilacak bebegimin yararina. Ben soyle dusunuyorum sagliksiz gebelik ise zaten cok uzun surmuyor. Ama saglikli ise naparsan yap.o yavru sana tutunuyor. Bu progestan dedigimiz sey bebegin tutunmasina rahmin kali lasmasina yariyormus tabi kismen. Bu ilacin bebegin kendisine bir yarari var midir ki? Tehlikem olmadigi halde neden devam edeyimki. Ayrica kan sulandirici igne dedi onuda kabul etmedim ben. Bence dusuncem durduk yere devam ettirmesi icin prosgestan hormonu seviyesine bakmaso gerekir diye dusunuyorum ona gore kyllan der . Kan sulandiricida ayni sekilde durduk yere ilac alimina karsiyim ben sizcede oyle deiilmi