Progestandan sonra adet oldum doktor klomen verdi. peki ilişkiye ne zaman girmeliyim?

sabahmeltemi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2012
1.495
27
48
Aydın
geçen ay progestan kullandım.regl oldum. ıkıncı gunumdeyım klomene basladım doktorum baslayalım dedı.bittikten 4 gun sonra da kontrole gıdıcem.deneyımlı arkadaslara soruyorum ılıskıye ne zman gırmelıyım? bu klomen ne ıse yarıyor. ıcım dısım ılac oldu. glukofen+klomen+folik asit+coraspirin

Arkadaşım benim klomende ikinci ayım. PKO luyum. Klomen yumurta geliştiricidir. Hamileliği hızlandırıcı olarak sorunsuz hastalara bile veriliyor. Yumurtalıkları uyarır ve genelde birden çok yumurta geliştirir. Tabi herkeste aynı değil. İlk ay tek yumurta zorla gelişti, geç yumurtlama oldu yani işe yaramadı. Bana 21.günden sonra progestan verdi. Bebek olursa tutunsun, olmazsa adet görebileyim diye. Progestan bende tam 9 gün gecikme yaptı. Hem de aşırı derecede yan etkisini gördüm, yataktan çıkamadım. Bu ay klomenin dozunu artırdı doktor. 2 den 4 e çıkardı.

Doktorun yumurta takibi için çağırmadı mı seni. Normalde iki günde bir yumurtayı ölçmesi lazım. Klomenle 7-8 yumurta üreten var. Yumurtagelişmeyince kist oluşma oranı da çok fazla. Sonuçta bu tür olumsuzlukların görülmemesi için takip şart. Doktor sana ilişki takvimini yumurtanın durumuna göre verecektir. Ama sen fizyolejik belirtilerinden de yumurtladığın günü takip edebilirsin. Örneğin akıntınla.

İnşallah bu ay bebeğine kavuşursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…