Progestan kullanirken adet olmak

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
kizlar selam

Sorum su:

Pco sebebiyle zaten adetlerim duzensiz olurdu bazen aylarca olmazdi.

Kurtaj dan sonra 30. Gun bi kanamam ardindan da 2 -3 gun suren yumurta aki seklinde akintim oldu doktorumu aradim ovulasyon doneminde kanama olabilecegi surecin cok iyi ilerledigini ve 15 gun sonra adet olacagimi soyledi.

Ancak 15 gun gecti ve ben adet olmadim. Doktorumu aradim progestan al 5 gun sabah aksam dedi. Hapa sali gecesi basladim, carsamba gununpembe akintim basladi ve 5 gun bitmeden adet oldum.

Simdi sorum su: sizce ben progestan aldigim icin mi adet oldum yoksa zaten adet olacaktim da progestan alma tarihim tesaduf mu oldu?

Kendi kendime yumurtlama oluyor mu vucudumda hic hir fikrim yok ve cok canim sikiliyor bu konuya. İlac almasaydim da acaba adet olacak miydim yumurtlamadan 15-20 gun sonra merak icerisindeyim.

Doktor 2 ay korunma onerdi sonra gebelik icin calismalara baslarsiniz dedi bu adetten sonra gebelik calismalarina baslamayi dusunuyorum. Dolayisiyla yumurtluyor muyum kafami rahatlatmak icin buna ihtiyacim var fikriniz varsa ne olur bir yorum yaziverin be:)

Yumurtlamışsındır muhtemelen zaten adet olacakmışsın yoksa öyle anında adet olamazdın :)

Back