• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Progestan Kullanıp Normal Doğum Yapan Var mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Mermaid1991

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2018
1.483
1.671
63
33
Arkadaşlar merhaba,

Benim rahimdeki arkuat durumundan dolayı ben gebeliğinin 20 ile 28 haftaları arasinda önlem amaclı progestan kullandım. Erken doğum olmasın diye. Şimdi 31 haftaligiz ve çok fazla kasilmalarim olmaya başladı regl ağrısı eşliğinde. Bunlar yalancı kasılmalar da olsa doktor gün içerisinde cok fazla kasılma yaşamaya başladığım için bugün tekrar progestan verdi. Günde 2 kere içeceğim 1 ay boyunca. Yani 35 haftayı doldurduğunda bırakacağım ilacı.

Benim de aklıma bu durumda şöyle bir şey takiliyor: madem progestan kasılmaları engelliyor o halde normal doğum için gerekli olan kasılma ve açılmayı da engeller mi zamanı gelince?
Yanı bir de miad aşımı olur diye de korkmuyor değilim. Hakîm de değilim progestanin etkilerine. Bu şekilde hamilelik geçirip vaktinde normal doğum yapan var mı merak ediyorum?

Back