• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Progestan kullanan yardımcı olabilir mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Burcuysf

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2014
154
117
303
merhabalar bana doktorum adetimden 10 gün önce rahim kalın gebelik olabilir döllenme olduysa tutunsun diye progestan 100 mg verdi sabah öğlen akşam kullanıyorum adetim dün olması gerekiyordu ama dün ağrım çok oldu peçeteyle kontrol ettiğimde akıntının içinde kahverengi vardı aa dedim kesin oluyorum normalde hemen olurdum öyle olduğumda adet öncesi. Bugünde kahverengi akıntı geldi yine ilacım bitmedi henüz acaba ilaç mı beni geciktiriyor bugün bitiyor akşama içmicem ilaç olurmuyum adet acaba yerleşme kanaması mı çok soru işaretleri var kafamda ilaç içtiğim için adet olmuyor olabilir miyim? Yardımcı olur musunuz ???? Test yapmaya korkuyorum negatif olacak diye

Merhaba. Bende polikistik over var. İlac kullanmadan adet goremiyorum kesinlikle. Evlenmeden önce hep dogum kontrol hapi veriyorlardı. Uc aylik evliyim Cocuk istegim oldugu icin doktor progestan igneye cevirdi. Tek seferde uc ampul vuruluyorum ve alti gun sonra adet oluyorum. Seni korumaz dedi hamile kalsanda bu asimada bebege sakincasi olmaz çünkü gebeligin ilk aylarindada kullanılabiliyor dedi. Ama sizinki daha degisik sanirim pek bi bilgim yok ama yinede yaziyim dedim

Bende progestan kullaniyorum normalde adetlerim gecde olsa her ay mutlaka bir sekilde oluyordum 35 gunde bir ama 16 aralikda oldum en son ve 27sinde hsg cektirdim regl olamiyorum diye kan testi verdim ama negatif ...doktorumda bana progestan kullanmami soyeldi 10 gun kullan gel dedi..bugun 10. Gunum bitti sabirsizlikla rwgl olmayi bwkliyorum...

Canım ben de ilk defa progestan kullandim. 10.gün kahve akintim geldi. Pko oldugum icin aliskinim adetim kahve akintiyla baslar kahve akintiyla biter. Ama bu sefer 3 gun sadece kahve akinti geldi. Arada birkac gun kan geldi ama cok az.. Sonra kahveyle bitti. 1 hafta boyle oldu.. Progestan yan etkisi mi acaba bu... Adet gordum mu gormedim mi anlamadim yani

Canım ben de ilk defa progestan kullandim. 10.gün kahve akintim geldi. Pko oldugum icin aliskinim adetim kahve akintiyla baslar kahve akintiyla biter. Ama bu sefer 3 gun sadece kahve akinti geldi. Arada birkac gun kan geldi ama cok az.. Sonra kahveyle bitti. 1 hafta boyle oldu.. Progestan yan etkisi mi acaba bu... Adet gordum mu gormedim mi anlamadim yani
Bende asilamanin 9.günü kahverengi lekelenme oldu progestan kullaniyordum yerlesme kanamasi mi yoksa ilacin yan etkisi mi kafam cok karisti

Burcuysf Burcuysf hamile miymişsin? Ben de aynı durumdayım kahverengi şekilde devam ediyor akıntım. Regl mi değil mi anlayamadım

Bende asilamanin 9.günü kahverengi lekelenme oldu progestan kullaniyordum yerlesme kanamasi mi yoksa ilacin yan etkisi mi kafam cok karisti

Canim sen asilama yaptırmıssın belki sebebi odur. Belki gebesindir. Doktora göründün mü bilgi aldin mi bu konuda

Bence öyle. Ben de simdi 2 iciyorum. Gecen ay gunde 1 yutuyodum. Basladim yine bakalim. Sogan suyu falan da iciyorum Minik_kuss Minik_kuss

Benim asilama falan 6 ay sonra yapilacak. Daha 6 aydir deniyoruz biz. 1 yil kendin ugras olmazsa infertelite teshisi ile tedaviye baslariz dedi. Adetimin duzene girmesi icin verdi. Bir de olasi bi dollenmede rahime tutunmasi icin

İlk gebelik şüphemde bana da verdi doktor
Follik asit ve b12 iğnesinin yanında. Adetini düzene sokar dedi. İlk defa gecikme yaşadığım için umursamadım ve içmedim şimdi yumurtlama dönemindeyim içmemekle hatamı ettim bilmiyorum

Bence için nilazad nilazad 14.gün baslayin adet gelene kadar gunde 2 tok karna. Hafif sersemlik yapabilir. Bende yaptı. Ama değer mi..değer. Döllenme sonrasi rahime tutunmayı kolaylaştırıyor. Benim progestanla 2. Ayım. Suphem var su an. İnşallah bebiş gelir:dua:

Bugün 15.gün 9 unda ve bu sabah ilişkiye girdik yumurtlamama bir iki gün var. Şimdi içsem faydası olurmu dersiniz Mavi Anne Mavi Anne

Tabiki. Sperm icerde 2 gun yaşıyor. Bir tanesi yumurtaya ulastiysa ona yarar.. Rahime tutunma 1 hafta suruyor zaten. O yüzden ilacin yumurtlama baslayinca icilmesi gerekiyor. Adet gelene kadar.. Başlayın hayirlisiyla:KK9:

Back