Tatlı Tarifi Profiterol

Dahliadivin

Ayar saniyenin peşinde koşmaktır 🕑
Pro Üye
21 Ocak 2018
8.341
20.584
348
32
Herkese merhaba :)
Bu hafta daha once hic yapmadigim bir tatliyi yaptim ama bana cok zor geldi her nekadar asiri guzel olsada birdaha yaparmiyim pek sanmiyorum

Malzemeler

Hamuru icin
Bir su bardağı su
125 gr tereyağı
Bir su bardağı un
3 yumurta

İç kreması
2.5 su bardağı süt
Bir yumurta
1.5 çay bardaği şeker
3 kaşık un
Bir kutu pinar labne
Bir paket vanilya

Üzeri için
Hazır cikolata sosu ve süsleme malzemeleri

Hamurla başlayalım. Ufak bir tencereye su ve yağı alip ocaga koyuyoruz su kaynayip yag eriyince unu ekleyip cirpma teliyle hizlica cirpiyoruz. 2 3 dk bu şekilde karistirarak pisiriyoruz. Daha sonra 10 dk sogumaya birakiyoruz. Soguduktan sonra yumurtalari tek tek ilave edip her yumurtayi iyice karisana kadar cirpiyoruz. Ben mikserle çırptim diger türlü cok yorucu olur. Hamuru cevizden daha ufak olacak sekilde kasikla tepsiye dizelim aralarinda aralik olsun. Ben cok ufak yapmama ragmen asiri kabardi toplarim kabarmasi guzel bisey tabi itiraf edeyim tarif yorumlarinda herkes kabarmadi yazmisti bende dedim heralde benimkilerde olmayacak ve bu hafta katilamiycam ama gayet guzel kabardilar neyseki :) hamuru 180 derecede tam 40 dk pisirdim anca pisiyor bu surede acip bakmaniza gerek yok

Hamurlari sogumaya birakip ic kremasina gecelim. Vanilya ve labne haric malzemeleri karistirip muhallebiyi pisirelim. Pistikten sonra once vanilyayi ekleyip cirpalim. Biraz soguduktan sonra labneyi ekleyip mikserle guzelce cirpiyoruz kremamiz hazir.

Sıkma torbasi varsa kullanin yoksa toplari ikiye keserek de doldurabilirsiniz ben kendim torba yaptim ve doldurdum ama cok zorlandigim icin o asamayi rahat cekemedim

Çok şükür profiteroller bitti tatif on numara tarif hazirdan farksiz oldu deneyecekler tereddutsuz yapabilir. Herkese afiyet olsun

Bi günü ayırmak lazım heralde yapmak için :))

Ellerine sağlıkk mükemmmeel olmuuş
Cok tesekkurler valla ben hem oglumla ugrastim hem bununla hemde ramazan sofrasi kurdum asiri yoruldum aksama kadar anca yaptim senin musaitliginiz coksa daha rahat yaparsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…