• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kekler - Pastalar Profiterol ve ekler pasta (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
fransiz yemek kursumda tarif
cok guzel oldu orijinal kesinlikle deneyin

1/4 lt su
50 gr tereyag
150 gr un
4 tane yumurta
yarim cay bardagi ve 1 kasik seker

krema icin:
1 yumurta sarisi
75 gr seker
1 yemek kasigi un
1/4 lt veya 1.5 bardak sut
1 tane vanilya

ve cikolata sos

bi tencereye suyu koy ,icine kucuk parcalanmis yagi koy ,ocagin uzerinde yaglar eriyene kadar suyu iyice isit ,sonra unu bosart ,hizli bi sekilde hamur yap devamli karistirarak ,topaklanmicak sekilde
bu hamuru bi kaba al biraz sogut,soguyunca icine bir tane cirpilmis yumurta koy yavas yavas karistir ,bunun puf noktasi hizli degil yavas karistirmak hizli karistirilinca sivi oluyo, ve yumurtalari teker teker koy yavas yavas karistirdiktan sonra
bi bardaga su koy iki tatli kasigi yardimiyla tepsiye hamuru duzgun sekilde diz, her seferinde kasiklari suya batir
en son o bardaktaki suyu dok, malzemelerdeki yarim bardak suyun icine bir kasik seker koy karistir yine tatli kasigi yardimiyla bu suyu uzerini duzelterekten sur
isitilmis firinda 25 veya 40 dk alti ustu ,kizarana ve kabarana kadar beklet,pisince firindan cikar sogut
is krema icin bir tavaya yumurta sarsi seker vanilya ve unu koy iyice karistir, uzerine sutude ekle karistir ve ocaga al , ocakta yavas yavas karistirarak ,koyulasana kadar karistir, ve bu karisimida sogumaya birak
her ikiside soguyunca hamurlarin ortasini kes ,bi siringa yardimiyla bu kremayi hamurun ortalarina sik ,hepsini yaptiktan sonra,en son cikolata sos icin ben hazir cikolata sos kullandim ama ,siz bitter cikolatayi eritip uzerine dokebilirsiniz, ve istediginiz sekilde susleyip servis yapabilirsiniz
AFIYET OLSUN

Son düzenleme:
spa0815.jpg

spa0819n.jpg

spa0825a.jpg

spa0828.jpg

spa0827.jpg

spa0855h.jpg

spa0866.jpg

spa0880.jpg

canim birde sorum olacakti.benim profiterol hamuru guzel kabariyo ama ici hafif hamur kaliyo.bunun sebebi ne olabilir

canim birde sorum olacakti.benim profiterol hamuru guzel kabariyo ama ici hafif hamur kaliyo.bunun sebebi ne olabilir

valla canim bilemicem ,katimi yapiyosun hamuru ,ve bide karistirirken yavas karistircan ,yapilisi ayni benim sekildemi yapiyosun
benimkini bi gorsen nasil kabardi fosur fosur ici bostu krema cok guzel doldurulcak sekilde
bidebenim tariften dene bakalim nasil olcak

offff ya yapilirmi bu simdi cok duyuyorum prifitewrolu ama ne yapmasi nede yemesi nasip olmadi hic canim cekdi simdi
becerebilirmiyim acaba denesem???
ellerine emegine saglik canim harikasina.s.

canim bende simdiye kadr hic yapmadiydim ,yemek kursumda yaptik ve orjinal tarif cok guzel oluyo vecokta kolay bence ene zor olan biseyi yok

yha esimde sürekli yapmami istiyo bende çok seviyorum ama elime yüzüme bulastırım diye korkuyorum senin tarifi deniyecem ins becerebilirim ellerine saglik bu arada çok güzel görünüyorlar :dance:

canim ,kolay ele yuze bulastircak bisey yok ,sadece bunun hamuru ocakta yapiyosun ,zaten hamur az oldugundan ,hemen oluyo ,iste biraz kol gucu gerekli, sonra hamuru biraz sgutup icine teker teker yumurta kirip yavasca karistiriyosun ,tepsiye diz ,pisir, soguyunca icinin ve disin kremasini yap
ve hooooop hepsini yeyin ,benim bugun misafirler valla simdi 3 tane kaldi onuda yarin yicem gec oldu simdi ,ama cok hafif bi tatli

canim ,kolay ele yuze bulastircak bisey yok ,sadece bunun hamuru ocakta yapiyosun ,zaten hamur az oldugundan ,hemen oluyo ,iste biraz kol gucu gerekli, sonra hamuru biraz sgutup icine teker teker yumurta kirip yavasca karistiriyosun ,tepsiye diz ,pisir, soguyunca icinin ve disin kremasini yap
ve hooooop hepsini yeyin ,benim bugun misafirler valla simdi 3 tane kaldi onuda yarin yicem gec oldu simdi ,ama cok hafif bi tatli

valla canim böle isler biraz maarifet istiyooo ama denicem saol tarifin için sanada afiyet olsun yerimsenibenyerimseniben

Ellerine sağlık gülüm...Harika olmuşlar..Yanlız profıterol de sos çok fazla olunca daha bir güzel oluyor tatlım,zevk meselesi tabi..
rejim umarım paydostur,güzel paylaşımlarının devamını dilerim..
tarifini not edeceğim,ben de eklemiştim Oktay Ustanın tarifi ile ..
Bunlar da güzel kabarmış..

valla canim bilemicem ,katimi yapiyosun hamuru ,ve bide karistirirken yavas karistircan ,yapilisi ayni benim sekildemi yapiyosun
benimkini bi gorsen nasil kabardi fosur fosur ici bostu krema cok guzel doldurulcak sekilde
bidebenim tariften dene bakalim nasil olcak

canim benim tarif 1.5 su bardagi su 1.5 su bardagi un 100 gr margarin ve 4 yumurta.
benimkininde ici bos kaliyo ama hafif hamurlu kaliyo ici.

Ellerine sağlık gülüm...Harika olmuşlar..Yanlız profıterol de sos çok fazla olunca daha bir güzel oluyor tatlım,zevk meselesi tabi..
rejim umarım paydostur,güzel paylaşımlarının devamını dilerim..
tarifini not edeceğim,ben de eklemiştim Oktay Ustanın tarifi ile ..
Bunlar da güzel kabarmış..

teskur ettim canim benim cok saol ,sninkiler gibi guzel olmadi ama neysem idar eder
evet cok soslu oluyo ama, ben cikolata sosu cok fazla sevmiyorum ,bu kadr benim icin yeterliydi ,ama tabi istegen cogaltabilir

canim benim tarif 1.5 su bardagi su 1.5 su bardagi un 100 gr margarin ve 4 yumurta.
benimkininde ici bos kaliyo ama hafif hamurlu kaliyo ici.
mesela kabarincami hemen cikariyosun yoksa uzeri guzel kizarincami ,hani kabarip az kizarinda icinde az kalabilir, iyi kizarmak gerek
veya firindan baska aklima gelmiyo cunku bende yeni denedim pek ustasi degilim

tatlım heralde yumurtaları tam cıpmamıssınnn ayrıyettenn ustenn yumurta patlamıs gıbı kucuk tanecıkler olmusss bende yapıyorumm bu tarfn aynısndann super oluyooo senınkı gıbıı elıne saglık

canim yumurtalari tam cirpmazmiyimozel hoca basimizda yemek kursunda yaptik
ve senin gorduklerin ne biliyomusun
iri sekerler uzerindeki beyazlar ,birazina ondan atmistim ,ocanim

Back
X