Tatlı Tarifi Profiterol-Resimli

biitoosum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
8.183
0
61
yeni yaptim taze taze yazayim dedim

öncelikle malzemelerimizi hazirlayalim ,sonrada yapim asamasina gecelim

hamuru icin
2 su bardagi su
6 yemek kasigi un
125 gr margarin
4 yumurta
kremasi icin
yarim litre süt
2 yemek kasigi un
1 adet yumurta
1 yemek kasigi tereyagi
yarim su bardagi toz seker
1 paket vanilya
üstünün sosu icin
1 paket bitter cikolata
yada cikolata sosu

öncelikle tencereye suyu koyalim margarinide ekleyelim kaynamaya birakalim
kaynadiktan sonra kenara alalim ve ununu ekleyelim iyice
karistirdiktan sonra tekrar atesin üzerine alalim
hamur haline gelince kenara alalim
sogumaya birakalim ,soguduktan sonra yumurtalari ekleyelim iyice yedirelim ,
sonradan tepsiye yagli kagit serelim,kasikla kücük parcalar seklinde aralikli olarak koyalim ,isitilmis firina sürelim
180 derecede kizartalim cok kizarmadan kapatalimki firinin icinde kalacagi icin kizaracaktir ,saguduktan sonra cikaralim sicakken cikartirsak cöker,
kremasi
bütün malzemeleri karistiralim ocagin üzerine koyalim
devamli karistirarak muhallebi kivamina gelene kadar pisirelim sogumaya birakalim tabi arada bir karistiralimki kabuklanmasin kremamiz
sosu icin
cikolatamizi benmari usülü eritelim pisirdigimiz icini kremayla doldurdugumuz profiterollarimizin üzerine dökelim afiyet olsun

arkadaslar resmi ekleyemiyorum eklemeye calisiyorum bilmedigim icin zor oluyor biraz bekleyeceksiniz özürler:kedi:eek:puyorumnanaktan

Son düzenleme:
ellerine sağlık harika görünüyor canım,
çok severim olsada yesem ya

İlk uçakla almanyaya geliyom banane benim yemem lazım bundan :eek: cokacimcoook ellerine sağlık bitosum yalanmaya başladım bile kafamçokkarıştı

ellerine sağlık canım benim kesin deniyorum yoksa şişecek bir yerim kalıpla döksen olurmu uzun uzun ben eskiden yapardım öyle ama tarifim biraz farklıydı bunu kesin yapıyorum bu ölçüden kaç tane çıkıyor

---------------..
canim tesekkürler yardimci oldugun :1hug:icin öptüyorum seni opuyorumnanaktancanimsinopuyorumnanaktan
ellerine sağlık canım benim kesin deniyorum yoksa şişecek bir yerim kalıpla döksen olurmu uzun uzun ben eskiden yapardım öyle ama tarifim biraz farklıydı bunu kesin yapıyorum bu ölçüden kaç tane çıkıyor

dene valla sekerimcim tabiki olur neden olmasin fakat buna kalip gerekmez sanirim hamuru akici olmuyor tahminen 25 tane kadar cikiyor sanirim büyük kücük yapmaya bagli sayisiopuyorumnanaktan

İlk uçakla almanyaya geliyom banane benim yemem lazım bundan :eek: cokacimcoook ellerine sağlık bitosum yalanmaya başladım bile kafamçokkarıştı

ay keske gelsende sana tepsiler dolusu yapsam canimcim ,sagolasin afiyetler olsunopuyorumnanaktanyerimseniben

X