• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prof. Dr. Erol Tavmergen ile tup bebek tedavisine başlayan ve devam edenler..

Tedavi aşamalarınızı, yaşadığınız olumlu yada olumsuz süreçleri buradan paylaşabilir misiniz ?
merhaba benim.doktorum.erol tavmergen daha once 1 asilamamiz oldu orda negatif oldu ama yinede ellerinden gelenlerinj yaptiklarini dusunuyorum gayet iyi ilgileniyorlar suan tup bebek tedavisine basladik yine erol hocayla devam ediyorum sende mi erol hocanin hastasisin yoksa ona gitmeyi mi dusunuyorsun

Merhaba arkadaşlar. Erol hocanın muayenehanesine mi gittiniz yoksa tavmergen tüp bebek merkezine mi? Benim merkezde 1 olumsuz tüp bebek denemem oldu. Erol hocanın yüzünü bile görmedim. Sadece muayenehanesine giden hastalara mı o bakıyor acaba

Merhaba arkadaşlar. Erol hocanın muayenehanesine mi gittiniz yoksa tavmergen tüp bebek merkezine mi? Benim merkezde 1 olumsuz tüp bebek denemem oldu. Erol hocanın yüzünü bile görmedim. Sadece muayenehanesine giden hastalara mı o bakıyor acaba
Erol hocanin ozel hastasi olmak istiyorsaniz ilk muayenehanesine gidip kontrol oluyorsunuz daha sonra tedavi merkezde gerceklesiyor. Erol beyin hastasiyim ben de kontrollerimi biri haric hep Erol bey kendi yapti o zaman da kongredeydi sanirim. Benim suan icin olumlu ilerliyor tedavim

Erol hocanin ozel hastasi olmak istiyorsaniz ilk muayenehanesine gidip kontrol oluyorsunuz daha sonra tedavi merkezde gerceklesiyor. Erol beyin hastasiyim ben de kontrollerimi biri haric hep Erol bey kendi yapti o zaman da kongredeydi sanirim. Benim suan icin olumlu ilerliyor tedavim
Teşekkür ederim cevabınız için. Ben de 2. Deneme için muayenehanesine gitmeyi düşünmüştüm böyle olabileceğini tahmim ettiğim için. Umarım olumlu sonuç alırsınız.

ben memnun kalmadım. buzdolabı gibi bir adam. bütün asamada hemsıreyle muhatapsın. ağzından kerpetenle laf alıyosun. hipogonadizm hastasıyım. rahım kalınlıgım 3.5 mm ıken estrofem verıp once rahımı kalınlastırmadı 1. hata. vucut progestan uretmıyo asılama sonrası progestan vermedi 2. hata. pıhtılasmaya yatkınlık var %90 ımızda clexan baslatmadı ve tabıkı bu şartlarda sonuc negatif oldu.
şuan ikizlere hamileyim 4. ayımız bitti. ama tamamen kendı bılgim ve gittiğim bir kadın doğum uzmanının yumurtamı dogru ölçmesi sayesinde.
allah isteyen herkese nasip etsin

Muayenehaneye gitmedim aslında amacım o yöndeydi fakat tup bebek merkezine yonlendirildim. Erol beyle iletişime geçmek biraz zor bu konu benim de hosuma gitmedi. Ya başka doktorlar var ya da hemsireler aracı rolünde. Sanirim yoğunluktan kişisel görüşmeler olmuyo. Benim yumurtalarım toplandı 12 günde gelişti alındıktan sonra ohss oldum yumurtaliklar su topladı. 17 Yumurtadan 6 tane embriyo oluştu tabi kaliteleri farklı. Beklemedeyim bu sıvı toplaması yüzünden transfer ertelendi

ben memnun kalmadım. buzdolabı gibi bir adam. bütün asamada hemsıreyle muhatapsın. ağzından kerpetenle laf alıyosun. hipogonadizm hastasıyım. rahım kalınlıgım 3.5 mm ıken estrofem verıp once rahımı kalınlastırmadı 1. hata. vucut progestan uretmıyo asılama sonrası progestan vermedi 2. hata. pıhtılasmaya yatkınlık var %90 ımızda clexan baslatmadı ve tabıkı bu şartlarda sonuc negatif oldu.
şuan ikizlere hamileyim 4. ayımız bitti. ama tamamen kendı bılgim ve gittiğim bir kadın doğum uzmanının yumurtamı dogru ölçmesi sayesinde.
Gittiginiz dıger doktor kimdi

merhaba benim.doktorum.erol tavmergen daha once 1 asilamamiz oldu orda negatif oldu ama yinede ellerinden gelenlerinj yaptiklarini dusunuyorum gayet iyi ilgileniyorlar suan tup bebek tedavisine basladik yine erol hocayla devam ediyorum sende mi erol hocanin hastasisin yoksa ona gitmeyi mi dusunuyorsun
Şuan hangi aşamadasın?

Merhabalar arkadaşım, hayırlısı olsun sağlıkla kucağına alırsın inş.bende Erol hocaya histeroskopi yaptırdım. Histeroskopi sonrası 2 ay ilaç kullandım ve korundum, ameliyattan sonra kontrole gitmek istedim hemşirelerinden şu cevabı aldım: aşılama yapacaksanız gelin yoksa bi yada sorun yaşarsanır arayın. Neyse iki ay kendim denedim sonra hadi aşılama deneyim hemde muayene olurum dedim. Dediğin gibi ağzından kerpetenle cevap alıyorum. Tedavi hakkında kendisi bilgi vermiyor hemşirelere birşey soruyorum ben bilmem doktor bilir diyor. Uzatmayayım aşılamam başarısız oldu. İkinci aşılama için başka doktor düşünüyorum, özel olmazsa sen hangi doktora gittin?

arkadaslar bnm durumum farklı benım rahatsızlıgında yumurta kendınden büyüyüp çatlamıyor. kendımden ilaçsız adet olamıyorum. gittiğim butün kadın dogum ve endokrınler cocugun olmaz dedi.
ilk tedavime erol beyle basladım ve bilinçsizdim ben. rahım kalınlıgım 3.5 mm iken asılama yapıldı nasıl tutunsun kı en az 8 olması lazım ve bunun içinde sabah aksam estrofem kullandım.
ikincisi yanında tüccar gibi eczacı ve ilaçları raporla alabilme imkanım varken söylemediler, sadece 1750 tl ilaçlara verdim kı hastalıgıma katkı paysız rapor cıkıyor ve hıc ucret vermeden merionali ücretsiz alabiliyorum. buda söylenmedi.
gectim bi gün kusuyom sürekli artık köpük ve kan kusmaya basladım bişey yiyeniyorum. hemsire hiç bişey kullanma diyo ve cidden hayatımdakı en kötü gündü.
ilk tedavimdeki negatiften sonra kadınlar klübünden aynı hastalıga sahıp arkadaslarla tanıstım ve gercekten bir doktordan daha cok doktorlar.
onların sayesınde raporumu aldım. ikinci tedavim takip sadece yumurta takıbı ve sonuc pozıtıf ama onuda kan sulandırıcıdan dolayı kaybettım. kullanmam gerekırken doktor vermedı kullanmadım.
3.aşılama negatf ve 4.takip negatif.
5. takipte 3üzlere hamile kaldım birisi devam etmedi kalbi durdu 7. haftada ve ikizlerle suan 18. haftadayız.

doktorum kim ? kendim aslında ve gruptakı kızlar. aydında normal kadın doğumchda basladım ve yumurta ölçümlerimi yaptı sadece.
kullanmam gereken ilaçları hep gruptan öğrendim ve her başım sıkıştığında aret kamara danıstım. istanbul tüp bebeğin sahibi ve alanında cok tecrubelı. izmirde gittiğim perinatolog clexan önermezken aret beyi dinleyip kullanıyorum. kullanmamın zararı yok ama kullanmamada beslenemeyıp kan gitmeyince kalbi duruyor.

sizde kolay ulaşabileceğiniz cerrahlar bulun. aret beyın hastası degılım bı kez gittim sonra tedavi baslangıcı kapandıgı için nasip olmadı ama acıldıgında da ben gidemedim.
o kadar yogun olmasına ragmen instadan her yazdjgımda cevap verdi saolsun.

Hayırlı olsun hamileliğiniz, bende birşey merak ettim cevaplarsanız sevinirim. Erol beyin özel hastası olmak için muayenesine mi gitmek lazım?

Hayırlı olsun hamileliğiniz, bende birşey merak ettim cevaplarsanız sevinirim. Erol beyin özel hastası olmak için muayenesine mi gitmek lazım?
evet ilk muayeneyi orada yapıyor kendi. elinizdeki tüm tahlil sonuçlarını götürüyorsunuz yanınızda ve daha önceki tedavileriniz hakkında bilgi alıyorlar. dosya açıyorlar ve tedavi süreci hakkında bilgi veriyorlar. eğer tedavi olmayı kabul ederseniz bir sonraki randevuyu tavmergen tüp bebek merkezine veriyorlar. ilk muayene ücreti 350 tlydi haziranda. başka da muayene ücreti almıyorlar zaten.

evet ilk muayeneyi orada yapıyor kendi. elinizdeki tüm tahlil sonuçlarını götürüyorsunuz yanınızda ve daha önceki tedavileriniz hakkında bilgi alıyorlar. dosya açıyorlar ve tedavi süreci hakkında bilgi veriyorlar. eğer tedavi olmayı kabul ederseniz bir sonraki randevuyu tavmergen tüp bebek merkezine veriyorlar. ilk muayene ücreti 350 tlydi haziranda. başka da muayene ücreti almıyorlar zaten.
İlk randevu da Erol beyi görüyor muyuz peki? Daha sonraki muayeneyi yine Erol bey mi yapıyor? Birde imsi falan kullanıyorlar mı?çok soru sordum sanırım.

İlk randevu da Erol beyi görüyor muyuz peki? Daha sonraki muayeneyi yine Erol bey mi yapıyor? Birde imsi falan kullanıyorlar mı?çok soru sordum sanırım.
tabi ilk randevu ve sonrakilerde Erol hoca kendi muayene ediyor. ilk muayenede daha ayrıntılı bakılıyor sadece. hastanın durumuna göre tedavi şeklini belirliyorlar canım. eşinin durumu ve senin durumun değerlendiriliyo ve bi tedavi planı hazırlanıyo. bunu da daha ilk randevunda seninle paylaşıyorlar zaten. bizim çok belirgin bi problemimiz yoktu çok az morfoloji bozukluğu görüldü 2 ay antioksidan tedavisi gördük ve bizde mikroçip uygulandı.

tabi ilk randevu ve sonrakilerde Erol hoca kendi muayene ediyor. ilk muayenede daha ayrıntılı bakılıyor sadece. hastanın durumuna göre tedavi şeklini belirliyorlar canım. eşinin durumu ve senin durumun değerlendiriliyo ve bi tedavi planı hazırlanıyo. bunu da daha ilk randevunda seninle paylaşıyorlar zaten. bizim çok belirgin bi problemimiz yoktu çok az morfoloji bozukluğu görüldü 2 ay antioksidan tedavisi gördük ve bizde mikroçip uygulandı.
Bizde de morfoloji ileri hız düşük sayımız iyi varikosel vardı ,1 aşılama 3 tüp negatif denememiz var bende görünür birşey yok ,eşim ameliyat oldu 1 bucuk ay önce eğer normal yolla olmaz ise tekrar deneme yapacağız. Erol bey ve İsrael Aruh düşünüyorum ama Erol bey olursa sadece onun ilgilenmesini istiyorum kliniğe gidersek böyle bir şansımız yok sanırım, Erol beyin muayenesine gidersek direkt hastası oluyoruz gibi düşündüm eğer öyle olursa tedaviye başlarım .Çünkü daha önce de ünlü Prof diye gittik adamı 1 kere gördük diğer ekip yapılacak diye yazılan hiçbirşeyi yapmadı şimdi güveneceğimiz doktor arıyoruz.hangi ilacı kullandınız?

Bizde de morfoloji ileri hız düşük sayımız iyi varikosel vardı ,1 aşılama 3 tüp negatif denememiz var bende görünür birşey yok ,eşim ameliyat oldu 1 bucuk ay önce eğer normal yolla olmaz ise tekrar deneme yapacağız. Erol bey ve İsrael Aruh düşünüyorum ama Erol bey olursa sadece onun ilgilenmesini istiyorum kliniğe gidersek böyle bir şansımız yok sanırım, Erol beyin muayenesine gidersek direkt hastası oluyoruz gibi düşündüm eğer öyle olursa tedaviye başlarım .Çünkü daha önce de ünlü Prof diye gittik adamı 1 kere gördük diğer ekip yapılacak diye yazılan hiçbirşeyi yapmadı şimdi güveneceğimiz doktor arıyoruz.hangi ilacı kullandınız?
benim butun konteollerimi erol bey yapti biri haric onda da kongredeydi sanirim.yumurta toplama ve transferi de kendi yapti bizim icin bi sıkıntı yoktu. Bi de ben daha once 9 eylul unv hastamesinde yaptirmistim mesela transferde doktorum izne ayrilmis baska bi doktor yapmisti cok moralim bozulmustu ki negatif olmustu sonuc. Gonal-f kullandim ben sadece igne bi de iste catlatma onleyici ve catlatma ignesi. Ama klinikte tedavi goren diger kisilerde farkli ilaclar da goruyordum kisiye gore ilac belirliyorlar mutlaka. İsrael aruh icin de iyi diyorlar ben hic gitmedim ama nasip bu isler kimin vesile olacahini bilemiyoruz.

Back