• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problemli baba..

hayaller2535

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
9
2
1
34
Merhaba uzun süredir forumu hep takip ediyordum ama üyelik açmak bugüne kısmetmiş...
nereden başlayacağımı bilmiyorum uzun olursa kusura bakmayın ama lütfen okuyup yardım edin...
Babam çok problemli birisi yıllardır hep en güzel anlarımızı burnumuzdan getirdi. Annemi de bizleri de bıktırdı annem hep elalem ne der diyerek boşanmaktan vazgeçti çok zorladık annemi boşanması için ama bir türlü elalem baskısını üzerinden atamadığı için buna cesaret edemedi. Babam garip bi insan kendi temizliğine dikkat etmez tuvaletten sonra ellerini doğru düzgün yıkamaz uyardığımızda ise pişkince ne var yıkamadım nolmuş her şeyimi takip ediyosunuz der üste çıkmaya çalışır. Normal zamanlarda ise her seye karısır mutfak alışverişinden tutun yapılan yemeğe kadar. Anneme laf eder başlarlar kavga etmeye başlarda ikisini de susturmayı denerdim ama artık işe yaramadığını görünce bende babamla kavga ediyorum salak mal düşüncesiz vs. Ağzıma ne gelirse sayıyorum çünkü psikolojimizi bozdu artık daha sonra kendime kızıyorum, ölüm var ya bi sey olursa, çok pişman olurum diyorum ama ben ne zaman böyle düşünsem babam daha beter bir sey yapıp yine kavga etmemize neden oluyor. Tam bir el iyisidir nişanlıma anlattıgımda hic öyle durmuyor diye şaşırır hatta. Nişanlıma anlatırken Utanıyorum gerçekten anlatmak istemiyorum ama birine anlatmazsam iyice bunalıyorum. Yakında evleneceğim kurtuluyorum diye seviniyorum ama bir yandan hem annem ve kardeşim için hem de hangi kız böyle evlenip evden gittiği için sevinir ki diye üzülüyorum. Babamı psikiyatriye götürmek için çok ısrar ettik ama ben deli miyim banane diye gitmek istemedi ki annem düzenli olarak psikiyatriye giden birisi annemin yanında bunu özellikle söylüyor. Annemi bu sefer boşanmak için ikna ettik sayılır ama merak ettiğim bir durum var annemin, babasından miras kalan bir evi ve emekli maaşı var. Babam da emekli ve şuan oturduğumuz evi ve arabası var ama biz annemin de bu evden ve arabadan payını almasını istiyoruz bu durumu daha önce yasayan bilen var mı mal paylaşımı nasıl oluyor?

Son düzenleme:
Merhaba uzun süredir forumu hep takip ediyordum ama üyelik açmak bugüne kısmetmiş...
nereden başlayacağımı bilmiyorum uzun olursa kusura bakmayın ama lütfen okuyup yardım edin...
Babam çok problemli birisi yıllardır hep en güzel anlarımızı burnumuzdan getirdi. Annemi de bizleri de bıktırdı annem hep elalem ne der diyerek boşanmaktan vazgeçti çok zorladık annemi boşanması için ama bir türlü elalem baskısını üzerinden atamadığı için buna cesaret edemedi. Babam garip bi insan kendi temizliğine dikkat etmez tuvaletten sonra ellerini doğru düzgün yıkamaz uyardığımız da ise pişkince ne var yıkamadım nolmuş her şeyimi takip ediyosunuz der üste çıkmaya çalışır. Normal zamanlarda ise her seye karısır mutfak alışverişinden tutun yapılan yemeğe kadar. Anneme laf eder başlarlar kavga etmeye başlarda ikisini de susturmayı denerdim ama artık işe yaramadığını görünce bende babamla kavga ediyorum salak mal düşüncesiz vs. Ağzıma ne gelirse sayıyorum çünkü psikolojimizi bozdu artık daha sonra kendime kızıyorum, ölüm var ya bi sey olursa, çok pişman olurum diyorum ama ben ne zaman böyle düşünsem babam daha beter bir sey yapıp yine kavga etmemize neden oluyor. Tam bir el iyisidir nişanlıma anlattıgımda hic öyle durmuyor diye şaşırır hatta. Nişanlıma anlatırken Utanıyorum gerçekten anlatmak istemiyorum ama birine anlatmazsam iyice bunalıyorum. Yakında evleneceğim kurtuluyorum diye seviniyorum ama bir yandan hem annem ve kardeşim için hem de hangi kız böyle evlenip evden gittiği için sevinir ki diye üzülüyorum. Babamı psikiyatriye götürmek için çok ısrar ettik ama ben deli miyim banane diye gitmek istemedi ki annem düzenli olarak psikiyatriye giden birisi annemin yanında bunu özellikle söylüyor. Annemi bu sefer boşanmak için ikna ettik sayılır ama merak ettiğim bir durum var annemin, babasından miras kalan bir evi ve emekli maaşı var. Babam da emekli ve şuan oturduğumuz evi ve arabası var ama biz annemin de bu evden ve arabadan payını almasını istiyoruz bu durumu daha önce yasayan bilen var mı mal paylaşımı nasıl oluyor?
Çok üzüldüm adınıza.

Mal paylaşımı için 2000 yılından sonra evlenenlerde mal üzernde yarı yarıya hak sahibi oluyor eşler diye biliyorum. Bunun haricinde çekişmeli dava olursa psikolojik şiddet vs öne sürülerek belki payını alabilir. Emekli maaşı ve üstünde ev olması ret sebebi de olabilir tabii.

Evlendikleri yıla bağlı mal paylaşımı. Ama çekişmeli bir boşanma davasıyla yarı yarıya alabilir anneniz sanıyorum.

Nişanlınıza aile sorunlarınızı anlatmayın. İlerde bir kavgada bunların size yol, su, elektrik olarak dönmesi muhtemel.
Çok haklısınız ah tutabilsem bi şu çenemi.. uzun bir süre anlatmadım ama bir ara moralimin bozuk olmasından anladı çok ısrar edince anlattım hatta anlatmadan önce anlatacağım ama yarın öbür gün bir şey olursa ve tek laf edersen bu konuyla ilgili yüzüne bakmam diye söyledim ama tabi hayat bu..

Çok üzüldüm adınıza.

Mal paylaşımı için 2000 yılından sonra evlenenlerde mal üzernde yarı yarıya hak sahibi oluyor eşler diye biliyorum. Bunun haricinde çekişmeli dava olursa psikolojik şiddet vs öne sürülerek belki payını alabilir. Emekli maaşı ve üstünde ev olması ret sebebi de olabilir tabii.
35 yıllık evliler. Psikolojik şiddet fazlasıyla var bunu sadece anneme değil bana ve kardeşime de yapıyor. Şuan oturduğumuz ev Babama dedemden miras kaldı ama arabayı aldığında annem de çalışıyordu. Annemin bunca yılını heba etmişken bu adamın rahatça yaşamasını istemiyorum

Babaniza ev miras kaldiysa bildigim kadariyla bosanmada yarisi annenizin olmaz ama yanlis bilgi vermis olmuyum , en iyisi bir avukatla gorusmek bu durumda , 35 yillik evlilik soz konusu elbet annenizin de bazi haklari vardir

Umarım alabiliyordur. Bir ara kavga sırasında annem alacağım hakkımı boşanacağım diye korkutmaya çalıştığında bir ... alamazsın görürsün demişti. Sırf lafın altında kalmaması için bile annemin hakkını almasını istiyorum.

Ailenizle ile ilgili sorunlarinizi ;dağa ,taşa ,ağaca, toprağa anlatın ama evleneceğiniz kişiye anlatmayın. İyi veya kötü sizin aileniz ilerde eşin bu durumunu kullanabilir.

Sizler şimdi böyle yazınca inanın çok pişmam oldum anlattığıma.. geri dönüşü yok anlatmış bulundum bir kere :( umarım ilerde bunu yüzüme vurmak gibi bir hata yapmaz..

Mal mülk bir şekilde bölünür ama bizde açtığı yaralar nasıl kapanır. Daha 4 ay önce olan bir kavga sırasında camı çerceveyi aşağı indirmiş kendime inanamamıştım yaklaşık 2 3 hafta kadar konuşmadım babamla sonra annemin ısrarıyla başlamıştık konuşmaya. Normalde sakin bir insanım hep orta yolu bulmaya çalışırım ama babama tahammülüm yok düşüncesizliği bencilliği kavga çıkarmak için sürekli laf etmesi konuşması dayanamıyorum artık.. neden böyle diye düşünüp dert ediyorum kendime. Onların bu mutsuz evliliğini görünce korkuyorum bir yandan ya bende böyle bir evlilik yaşarsam diye. Hep dua ediyorum böyle mutsuz bir gelecek, mutsuz bir evlilik olacaksa nasip olmasın allahım diye.. ah baba keşke görebilsen bizde açtığın yaraları, bu dünyanın bir sonu olduğunu ölürken bize yaşattıkların sana sorulsun baba.. nişanımda bir bant yüzünden beni üzüp ağlattığın anı unutamıyorum baba.. kayınpederim bana kızım yavrum dedikçe içim gidiyor baba sen neden bize böyle davranmadın diye düşünüp üzülüyorum. 30 yaşındayım ama şuan bunu yazarken bile hüngür hüngür ağlıyorum..

Babanızın üzerine olan ev araba 2002 yılından önce alınmış ise anneniz yarısını alamaz, 2002 yılından sonra alınmışsa yarısını alır. Ayrıca annenize miras olarak kalan evden babanız hak talep edemez.

Allah yardımcınız olsun
bana anneniz boşanmayacak gibi geldi
bu arada ne olursa olsun babanıza salak mal vs demeyin

ev babanıza dedenizden kaldıysa anneniz hak iddia edemez
arabayı ne zaman almışlardı?

Babam çok problemli birisi yıllardır hep en güzel anlarımızı burnumuzdan getirdi. Annemi de bizleri de bıktırdı annem hep elalem ne der diyerek boşanmaktan vazgeçti çok zorladık annemi boşanması için ama bir türlü elalem baskısını üzerinden atamadığı için buna cesaret edemedi. Babam garip bi insan kendi temizliğine dikkat etmez tuvaletten sonra ellerini doğru düzgün yıkamaz uyardığımızda ise pişkince ne var yıkamadım nolmuş her şeyimi takip ediyosunuz der üste çıkmaya çalışır. Normal zamanlarda ise her seye karısır mutfak alışverişinden tutun yapılan yemeğe kadar. Anneme laf eder başlarlar kavga etmeye başlarda ikisini de susturmayı denerdim ama artık işe yaramadığını görünce bende babamla kavga ediyorum salak mal düşüncesiz vs. Ağzıma ne gelirse sayıyorum çünkü psikolojimizi bozdu artık daha sonra kendime kızıyorum, ölüm var ya bi sey olursa, çok pişman olurum diyorum ama ben ne zaman böyle düşünsem babam daha beter bir sey yapıp yine kavga etmemize neden oluyor. Tam bir el iyisidir nişanlıma anlattıgımda hic öyle durmuyor diye şaşırır hatta. Nişanlıma anlatırken Utanıyorum gerçekten anlatmak istemiyorum ama birine anlatmazsam iyice bunalıyorum. Yakında evleneceğim kurtuluyorum diye seviniyorum ama bir yandan hem annem ve kardeşim için hem de hangi kız böyle evlenip evden gittiği için sevinir ki diye üzülüyorum. Babamı psikiyatriye götürmek için çok ısrar ettik ama ben deli miyim banane diye gitmek istemedi ki annem düzenli olarak psikiyatriye giden birisi annemin yanında bunu özellikle söylüyor. Annemi bu sefer boşanmak için ikna ettik sayılır ama merak ettiğim bir durum var annemin, babasından miras kalan bir evi ve emekli maaşı var. Babam da emekli ve şuan oturduğumuz evi ve arabası var ama biz annemin de bu evden ve arabadan payını almasını istiyoruz bu durumu daha önce yasayan bilen var mı mal paylaşımı nasıl oluyor?
Miras, şans oyunlarından gelen para vs mal paylaşımı dışında tutuluyor uni annenize miras kalan ev için babanız birşey talep edemez. 2000 den önce ise yine manevi tazminat talep eder ve babanızın maaş /mal varlığına göre bir miktara karar verir hakim. Anneniz payını alır mutlaka ama yarı yarıya gibi bir oran olmuyor malesef

Allah yardımcınız olsun
bana anneniz boşanmayacak gibi geldi
bu arada ne olursa olsun babanıza salak mal vs demeyin

ev babanıza dedenizden kaldıysa anneniz hak iddia edemez
arabayı ne zaman almışlardı?
Ah keşke tutabilsem kendimi ama söylediklerini yaptıklarını bi görseniz. Artık kaldıramıyorum ağır geliyor.. 55 yaşındasın artık her seye karısma bir ağırlığın olsun diyoruz ama kime diyoruz.. el iyisisin dışarda olduğun gibi evin içinde niye olmuyosun diyoruz el iyisi olucam tabi size mi iyi olacağım diyor. 5 yıl önce bi rahatsızlık geçirdi o dönem çalışamadı annem çalıştı. hepimiz o kadar üzüldük o kadar iyi davrandık. Hastane kontrollerine hiç yalnız yollamadık çalışmadığı için hep kafasına takıyordu annem sürekli konuşup rahatlatıyordu. Aama annem iş yerinde bir sorun olunca çalışmayı bıraktı ve bir rahatsızlığı olduğu için çalışmadı. Babam daha sonra hastalıgı geçince iş buldu ve çalışmaya başladı Ben öğrenciydim şehir dışından 3 haftalık ara tatil için eve gelmiştim kardeşim öğrenciydi ama buna rağmen babam işe gidip gelip söyleniyordu bu ne ya herkes evde bi ben çalışıyorum diyee. Şuan emekli çalışmıyor çok şükür kendi yağımızda kavruluyoruz ben çalışıyorum bütün çeyizimi kendim alıyorum. Bir sey yapmasını beklemiyorum ama aldıklarımı görüp pahalıya almışsın paranı bunlara mı harcıyosun diye laf ediyor. Eve her ay para vermemi bekliyor sırf laf etmesin diye arada market alışverişi yapıyorum ama yine de para versem kızım evleneceksin lazım olur demez alır.

Back