Problemide bulamadım çözümüde😓

depresifbirinsan

La la lalaaaaalaaaaa bir şarkı söyle 🎶
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
597
463
23
Merhaba arkadaşlar, hemen konuya girip kısaca anlatmaya çalışacağım.
Ana sınıfına giden bir evladım var. Hayatımız normal rutinin de. Cogu zaman sevgi dolu, ara sıra da en fazla ses yükseltme tarzı gerilmeler yaşayan duygularimizi tanıyıp bu tür gerilme hallerini yonetmeye çalışan bir aileyiz.
Evladım 3 yaşında tuvalet eğitimi aldı, kolaylıkla adapte oldu sonrasinda 4 yaşına kadar altıni islatmadan (çok nadir kaçırmıştır) gece uyanabiliyordur. Özellikle son bir yıl alt ıslatma ya başladı. Doktora getirdim, detaylı muayeneler takipler vs hiç bir şey çıkmadı. Söylenilen her şeyi harfiyen uyguluyorim (yatmadan şu yemek vb kesilecek, kegel egzersizleri yapacak, tuvaletini tutmayacak vb) Bu alt kaçırma problemimiz cozulmedi.
Her gece alt ıslak kaldırıyorum duş aldirip yatırıyorum. Hem yavruma hem bize artık çok zor olmaya başladı bu durum. Ben ne yapayım? Nasıl bir çare bulayım? Geçtiğimiz ay hiç altına kaçırmadı şimdi son bir haftadir yine başladı ve bazen iki kez oluyor. Uykusu ağır, iştahlı bir çocuk. Buna rağmen beslenmeyi kesiyorum ve her gece alarm kurup kaldırmaya çalışıyorum olmuyor.

Altini islatmaya başladiginda belli bir olay olmustur. Üzücü , sarsici bir olay yaşadi mi?
Hatırladığım kadarıyla olmamıştı. Ama okula 4 yaşından sonra başladı. Okula alışması vs zor oldu. Duygusal bir çocuk ondan kaynaklıdır diye düşündüm o dönem. Eylülden itibaren yeni okuluna çok severek gidiyor dolayısıyla şimdi bu ihtimaldir ortadan kalktı.

Ailede bu şekilde alt ıslatma mevcut mu. Belki genetik olarak mesaneyle ilgili bir sıkıntı vardır.
Evet mevcut. Gorumcemin çocuğunda da alt ıslatma varmis kuccukken. Ben ve eşim kucuklugunde hiç alt ıslatmamisiz. Mesaneye bakıldı.dolu boş ultrason çekildi. Böbreklere bakıldı. Herhangi bir şey çıkmadı.

Geçmiş olsun ,benim ablamın ogluda iyiyken sonra altına kaçırmaya başladı, psikologa goturun ilk önce ona danışın. Fizyolojik değilse. Bide babası yada siz aynı sorunlari yasamismiydinz kucukken? Ablamda oglunu uyuduktan sonra 1 saat içinde kaldırıyor, sonra alarmi 2 saate kuruyor bu şekilde çözüm bulmus.

şimdi severek gidiyor olması o dönemki travmayı yok etmiyor ki o derinde bi yerde kalıyor

Çok geçmiş olsun. Ablaniz doktora getirdi mi veya psikologa ?
Benim ve eşimin alt kaçırma problemi hiç olmadı küçükken. Ama ailemizde olan var yeğenler.

Son bir yildir mi krese gidiyor?
Hayır ikinci yılı. Geçtiğimiz yıl zorlanmisti ilk okul deneyimiydi. İki ay kadar zor olmuştu duygusal da bir çocuk. Sonrasında guzeld evam etmişti. O dönem bu derece sık olmuyordu alt ıslatmalar. Mesela Ocak ayında her akşam full alt ıslattı bazen 2 kez. Şubatta islatmadi.(tek tük ) Mart'ta şu son iki hafta yine her gün.

şimdi severek gidiyor olması o dönemki travmayı yok etmiyor ki o derinde bi yerde kalıyor
Öyle tabi. O dönem de okula alıştı sonrasında çok sevdi ilgisi olur mu bielemedim. İlk okul deneyimi olduğu için başlarda zorlandı iki ay kadar sonra düzeldi her şey

Bebeklik ve bu yaş aralığında toplam 3 veya 4 kez olmuştur. O kadar bile olmamış olabilir.
İdrar da yapılıyor kan tahlili de hepsi normal. İlaç vs kullanmadı hiç.

Simdi kiz cocuklarda bazen reflü olabiliyor. Yani anatomik olarak idrar biraz geri de gidiyor. Onu ultrason veya renklendirme tekniklerle ögreniyorlar cocuk cerrahlarda. Eskiden röntgen film cekerlerdi ama onu artik yapmiyorlar rahimi korumak adini. Onu bir sorun isterseniz.
Bazi cocuklarin uykusu cok agir oluyor. Yani idrar kekesini doldugunu fark etmiyorlar bile. O durum icin hep ilk protokol hazirlaniyor cocuk ne zaman idrar yaptigina dair ondan sonra cocuk ayni araliklara alistiriliyor.
Pelvik tabanda sorun oldugunu zannetmiyorum cünkü o zaman gündüz de tutmayabilirdi.
Aklima ilk gelen bunlar. Gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…