• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problemide bulamadım çözümüde😓

Simdi kiz cocuklarda bazen reflü olabiliyor. Yani anatomik olarak idrar biraz geri de gidiyor. Onu ultrason veya renklendirme tekniklerle ögreniyorlar cocuk cerrahlarda. Eskiden röntgen film cekerlerdi ama onu artik yapmiyorlar rahimi korumak adini. Onu bir sorun isterseniz.
Bazi cocuklarin uykusu cok agir oluyor. Yani idrar kekesini doldugunu fark etmiyorlar bile. O durum icin hep ilk protokol hazirlaniyor cocuk ne zaman idrar yaptigina dair ondan sonra cocuk ayni araliklara alistiriliyor.
Pelvik tabanda sorun oldugunu zannetmiyorum cünkü o zaman gündüz de tutmayabilirdi.
Aklima ilk gelen bunlar. Gecmis olsun
Çok teşekkür ederim. Uykusu çok ağır. Şöyle ki; tüm gün okulda bir hayli de yorucu geçiyor günü. Eve geldiğinde de hareketi bitmiyor çok hareketli. Yatağa girince uykuya daldıktan sonra top atsanız yanında uyanmaz öyle ağır oluyor o uykusu. Hafta sonu gezmeye veya oturmaya gittiysek gece geç yattiysa aynı şekilde oluyor. Biraz uykusu ağır biraz da iştahlı çocuk ondan herhalde diyorum artık kendime.
Sizin yazdığınız refluyu araştıracağım.
Diğer protokol tarzı bir işlem yaptık. Hiç bir sonuç olmadı. Her şeyi normal diyor doktorlar.

Çok teşekkür ederim. Uykusu çok ağır. Şöyle ki; tüm gün okulda bir hayli de yorucu geçiyor günü. Eve geldiğinde de hareketi bitmiyor çok hareketli. Yatağa girince uykuya daldıktan sonra top atsanız yanında uyanmaz öyle ağır oluyor o uykusu. Hafta sonu gezmeye veya oturmaya gittiysek gece geç yattiysa aynı şekilde oluyor. Biraz uykusu ağır biraz da iştahlı çocuk ondan herhalde diyorum artık kendime.
Sizin yazdığınız refluyu araştıracağım.
Diğer protokol tarzı bir işlem yaptık. Hiç bir sonuç olmadı. Her şeyi normal diyor doktorlar.

Bazen cocuklarin uyukusu agir görünürse de agir olmuyor. Onlarin sorunu geri uyanmak. Cocuklara bir Alarm-Therapi uygulandigini biliyorum, yani cocuk belli bir zaman alarm ile uyandiriliyor ama cocuk hemen kendiliginden hemen tam uyanmasa annenin babanin bunu fark edip tuvalete götürmesi lazim. Bu tabi ki anne baba icin de zahmetli bir sürec ama iyi uygulansa cocuk buna alisip sonra kendinde kalkabiliyor. Isterseniz doktorunuza bunu da bir danisin. Dedigim gibi bunlari denemeden önce tabi ki cocukta fiziksel veya psikolojik sorunlar olmadigi da tespit edilmeli. Gecmis olsun

Bazen cocuklarin uyukusu agir görünürse de agir olmuyor. Onlarin sorunu geri uyanmak. Cocuklara bir Alarm-Therapi uygulandigini biliyorum, yani cocuk belli bir zaman alarm ile uyandiriliyor ama cocuk hemen kendiliginden hemen tam uyanmasa annenin babanin bunu fark edip tuvalete götürmesi lazim. Bu tabi ki anne baba icin de zahmetli bir sürec ama iyi uygulansa cocuk buna alisip sonra kendinde kalkabiliyor. Isterseniz doktorunuza bunu da bir danisin. Dedigim gibi bunlari denemeden önce tabi ki cocukta fiziksel veya psikolojik sorunlar olmadigi da tespit edilmeli. Gecmis olsun
Çok teşekkür ederim. Araştırayım.
İnşallah bir an önce şifa bulur evladım.

Kreste ogretmeni veya en yakin ogretmeni degisti mi? Bir sey olmadigina emin misiniz? Deprem haberleri bile olabilir. Ben psikolojik kökenli oldugu düşüncesindeyim

Kreste ogretmeni veya en yakin ogretmeni degisti mi? Bir sey olmadigina emin misiniz? Deprem haberleri bile olabilir. Ben psikolojik kökenli oldugu düşüncesindeyim
Bu problem başladığı dönemde önemli bir değişiklik yoktu hayatımızda. Deprem haberlerine maruz kalmadi hic.

Merhaba arkadaşlar, hemen konuya girip kısaca anlatmaya çalışacağım.
Ana sınıfına giden bir evladım var. Hayatımız normal rutinin de. Cogu zaman sevgi dolu, ara sıra da en fazla ses yükseltme tarzı gerilmeler yaşayan duygularimizi tanıyıp bu tür gerilme hallerini yonetmeye çalışan bir aileyiz.
Evladım 3 yaşında tuvalet eğitimi aldı, kolaylıkla adapte oldu sonrasinda 4 yaşına kadar altıni islatmadan (çok nadir kaçırmıştır) gece uyanabiliyordur. Özellikle son bir yıl alt ıslatma ya başladı. Doktora getirdim, detaylı muayeneler takipler vs hiç bir şey çıkmadı. Söylenilen her şeyi harfiyen uyguluyorim (yatmadan şu yemek vb kesilecek, kegel egzersizleri yapacak, tuvaletini tutmayacak vb) Bu alt kaçırma problemimiz cozulmedi.
Her gece alt ıslak kaldırıyorum duş aldirip yatırıyorum. Hem yavruma hem bize artık çok zor olmaya başladı bu durum. Ben ne yapayım? Nasıl bir çare bulayım? Geçtiğimiz ay hiç altına kaçırmadı şimdi son bir haftadir yine başladı ve bazen iki kez oluyor. Uykusu ağır, iştahlı bir çocuk. Buna rağmen beslenmeyi kesiyorum ve her gece alarm kurup kaldırmaya çalışıyorum olmuyor. :KK61::KK42:
Bir paikologla görüşün, fizyolojik bir şey yoksa eğer psikologla görüşmesi daha iyi olur hala devam ediyorsa. Allah şifa versin canım herhangi bir şeye stres olmuş olabilir çocuk hu bizim çok önrmsemediğimiz bir şey de olabilir. Okula başlama, sınıfa yeni bir arkadalın katılması veya ayrılması, babanın ya da annenin işlerinde yoğunlaşma, daha az vakit geçirme vs. Bir de bu belirtiler hemen bir şey yaşadıktan sonra çıkmayabilir bikaç ay ya da yıl bile geçebilir. Bunua ncak uzman anlayacaktır sizin gözünüze çarpan bir hikaye yoksa. Eğer psikolojik bir zorlantıdan kaynaklanmıyorsa bile rehberlik almış olursunuz ve çocuğınux daha güçlü olur😊

Bu problem başladığı dönemde önemli bir değişiklik yoktu hayatımızda. Deprem haberlerine maruz kalmadi hic.
Dediğim gibi şlla yakın zamanda gerçekleşmiş olması gerekmiyor bu problemle eş zamanlı. Çocuklar bastırmayı çok güzel yapabilirler ve çok iyi gözlemci oldukları için duymaz anlamaz sandığınz şeylerden de etkilenebilirler. Ebeveynle alakalıysa bir ayrılık kaygısı tetiklemiş olabilir, bu kayguyu neyin tetiklediğibş bulmak önemli. Siz çocuğunuza anlayışlı sabırlı olmaya devam edin bunu yetersizlik olarak atfetmesin kendine.

Merhaba hayatınızda yaşadığınız değişimler var mı? Taşınma , kardeş , meme bırakma ?okula başlama var sanırım. Okulda ya da başka bir ortamda onu kaygılandıracak, korkutacak bir şey yaşamış olabilir mi?

Biz çözümü kaldırıp tuvalete götürmekte bulduk.
Uyumadan önce mutlaka gidiyor, biz de kendimiz yatmadan önce kaldırıyoruz.
Sıkıntı yok.
Yaş neredeyse 7.
6 yaşına kadar hastalıkları dahil gece kaçırması neredeyse yok.

Bir paikologla görüşün, fizyolojik bir şey yoksa eğer psikologla görüşmesi daha iyi olur hala devam ediyorsa. Allah şifa versin canım herhangi bir şeye stres olmuş olabilir çocuk hu bizim çok önrmsemediğimiz bir şey de olabilir. Okula başlama, sınıfa yeni bir arkadalın katılması veya ayrılması, babanın ya da annenin işlerinde yoğunlaşma, daha az vakit geçirme vs. Bir de bu belirtiler hemen bir şey yaşadıktan sonra çıkmayabilir bikaç ay ya da yıl bile geçebilir. Bunua ncak uzman anlayacaktır sizin gözünüze çarpan bir hikaye yoksa. Eğer psikolojik bir zorlantıdan kaynaklanmıyorsa bile rehberlik almış olursunuz ve çocuğınux daha güçlü olur😊
Teşekkür ederim güzel öneriniz için.

Merhaba hayatınızda yaşadığınız değişimler var mı? Taşınma , kardeş , meme bırakma ?okula başlama var sanırım. Okulda ya da başka bir ortamda onu kaygılandıracak, korkutacak bir şey yaşamış olabilir mi?
Gözlemlediğim tetikleyici bir şey yok 😥

Biz çözümü kaldırıp tuvalete götürmekte bulduk.
Uyumadan önce mutlaka gidiyor, biz de kendimiz yatmadan önce kaldırıyoruz.
Sıkıntı yok.
Yaş neredeyse 7.
6 yaşına kadar hastalıkları dahil gece kaçırması neredeyse yok.
Bizde de durum hep böyle. Son iki yıldır bu problemle karşılaşıyorum. Öncesinde çok güzel uyanirdi, hemen ses cikartirdi altına bile kacirmazdi. Şimdi çocuk uyanamiyor, uyanmak istemiyor gibi. Ya yorgunluk ya da herkesin bahsettiği farklı bir şey var altta yatan.

Gözlemlediğim tetikleyici bir şey yok 😥
Hayatta her yerde ne yazık ki yanlarında olamıyoruz. Fizyolojik ve genetik sebepler değilse belkide oyun terapisi almanızcevabı bulmanız için fazlasıyla yardımcı olacaktır. 3 yaşındaki oğlumda zorlu bir dönem geçirirken yaşamıştım. Bir müddet saat takip edip kaldırdım ve olayla ilgili çokca konuştum daha fazla oyun oynadık vs vs şu an bitti uzunca bir süredir yok.

10 - 12 saat idrar tutmak icin cok uzun bir süre. Bildigim kadarıyla doğru da degil bu kadar uzun süre tuvalete cikmamak. Uyumadan sivi alimini keserseniz, bu defa da günün yarisindan fazlasini susuz gecirmis olacak.

Birkac altini islatan ögrencim olmustu. Hatırladığım kadarıyla psikolog, 1 haftalık bir takvim hazirlatiyor. Buzdolabinin üstüne asiyorsunuz. Islak günlere semsiye, kuru günlere güneş ciziyorsunuz. Hem kendi farkindaliginin artmasini, yaptigini hatirlamasini hem de az cok ev halkından cekinmesini ve kendini kontrol etmesini saglamayi hedefliyordu. Bu anlattiklarim ilkokul cağında cocuklardi.

Bakalim sizin görüştüğünüz psikolog ne onerecek. Kolayliklar dilerim.

Hayatta her yerde ne yazık ki yanlarında olamıyoruz. Fizyolojik ve genetik sebepler değilse belkide oyun terapisi almanızcevabı bulmanız için fazlasıyla yardımcı olacaktır. 3 yaşındaki oğlumda zorlu bir dönem geçirirken yaşamıştım. Bir müddet saat takip edip kaldırdım ve olayla ilgili çokca konuştum daha fazla oyun oynadık vs vs şu an bitti uzunca bir süredir yok.
Çok sevindim sizin adınıza. Teşekkür ederim.

10 - 12 saat idrar tutmak icin cok uzun bir süre. Bildigim kadarıyla doğru da degil bu kadar uzun süre tuvalete cikmamak. Uyumadan sivi alimini keserseniz, bu defa da günün yarisindan fazlasini susuz gecirmis olacak.

Birkac altini islatan ögrencim olmustu. Hatırladığım kadarıyla psikolog, 1 haftalık bir takvim hazirlatiyor. Buzdolabinin üstüne asiyorsunuz. Islak günlere semsiye, kuru günlere güneş ciziyorsunuz. Hem kendi farkindaliginin artmasini, yaptigini hatirlamasini hem de az cok ev halkından cekinmesini ve kendini kontrol etmesini saglamayi hedefliyordu. Bu anlattiklarim ilkokul cağında cocuklardi.

Bakalim sizin görüştüğünüz psikolog ne onerecek. Kolayliklar dilerim.
Çok teşekkür ediyorum

Back