konu sahibini suçlayan çok olmuş ama bunu yaşayan bilir..insanın derdi gelen insanla değil bunları yapanlarla 20 yılda geçse insanın engüzel olması gereken günlerinde yapılanlar içinden çıkmaz çıkmaz....ama her zaman bunu öne sürme canım özellikle başkalarının yanında...sen kendini ne kadar değerli gösterirsen etrafda sana o kadar değer verir unutmaya çalış imkanın varsa sen kendin telafi et o günkü eksiklerini..herkes ettiğini bulur....
İçerik silinmiş problem ne?
ben derdimi anlatamadım çünkü çok karışıktım ortada elti yok ben kıskanç elti oldum üzüldüm ben biraz rahatlarım die açtım konuyu ama daha çok üzüldüm nasıl böyle anşaıldım anlamıyorum
haklısın.
ayrımcılık gerçekten insanın içini kırıyor,
aynısı bana da yapıldı.
aslında bana değil.. eşime yapıldı.
eşim aldı bütün altınlarımı, düğünümüzü de o yaptı. ben de çok istemedim. sonra ailesi ufak bir kolye + küpe seti aldı bana.
1 yıl sonra eşimin kardeşi evlendi, daha okulu yeni bittiğinden ve maaşı az olduğundan, bütün düğünü ailesi yaptı. hatta eşimde 1300 lira yardımda bulundu.
ayrıca takı da aldık geline (onlar bize herhangi bir takı takmadıkları halde, ben gelinin bi suçu olmadığını düşündüğüm için eşime israr ettim almasını)
sonra eşimin ailesinin kıza taktıklarını görünce, kulaklarımdan ateş fışkıracaktı. ister kıskançlık densin, ister ayrımcılığa tahammülsüzlük.
ancak hiç birşey demedim. eltime de aksine çok iyi davrandım.
eşimin ailesine de hiçbirşey belli etmedim. sadece eşime,
gözüm altınında değil ya, ayrımcılık koydu bana. dedim.
eşim de millete gösteriş için alıyorlar, çünkü onlar ailemle yaşayacak dedi. ama bozuldu bana.
uzatmadım. içimde kin oluşmasın diye çok uğraştım. nitekim atlattım. düğünden sonra evimize geldik.
eşimin babası ne yaptık biz demiş. bu geline bu kadar takı taktık, büyük gelin üzülmemiş midir? ona da bişey almalıydık. sen niye hatırlatmadın diye kayınvalideme kızmış.
kayınvalidem, benim param mı var, tabi isterim ona da almayı vs. o gazla kayınpederim gitmiş bana bir gerdanlık almış.
gözüm altında değil - yine diyorum- olsa eşim sorduğunda fazlasını isterdim. ancak kayınpederimin aklına dank etmesine sevindim.
bu arkadaşımız da gözü altında olsa yüzük almadıklarında olay çıkartırdı.
ben dayandım ama o dayanamamış laf söylemiş. yine de haklı olan o. aileler ayrımcılık yapmamalılar. ama bu duruma daha çok bozulması gereken evlatlar neden anlamazlar da aileleriin tutarlar bilmem. sonuçta biz el kızıyız, yapılan ayrımcılık onların eşlerine yapılıyor.
dediğin gibi direk kıskanç oldum ama suç bende anlatamadım laftan lafa geçtim hem üzgün hem sinirliydim hemde karışıktım açtığıma pişman oldum
herkes benim bi yüzük için herşeyi mahfeden biri olduğu düşündü ben derdimi anlatamadım o olay 3.5 seneden fazla oldu bana nie alınmadı olayı belki cahillik bi an çıktı ağzımdan ya ben neymişim
çok şükür evimde eksiğim yok
az önce kayınvalidemi aradım hayırlı olsun anne die saol bakalım hayırlı mı dedi nie ki dedim ne biliyim die soğuk soğuk konuştu sonra başladı anlatmaya pazar günü görümcemleri kahvaltı çağırmış kaynımda kızı getirmiş göstermiş ee dedim anne nie dün söylemedin aşk olsun die güzelce konuştuk ne biliyim kii ee dedi bakalım gitcez ablan gelmek istiyoda eniştenin durumu belli olmaz sana da gel demem kendin bilirsin bebelerin küçük dün ben dedim madem öyle ara kardeşinide haber ver ve abisinin dediğide ablamlar gelcek sizde gelin
sen anladın mı beni allah aşkına
dedim ya bugün aradım kayın validemi e anne nie söylemedin hep şu oğlanı baş göz etseydik die hemde hiç paylaşmıyon e kızım abin söyleme dedi bende bi ablana söyledim işte şimdi ailevi konularda hiç kimse oluyoruz başka zamanda mesafeli durunca ne yabancı el gibi duruyon sen evdensin oluyo bunlara karşı kendimi dengeleyemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?