problem bendemi sizce

• Konu Sahibi Konu Sahibi srf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

srf

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
100
0
116
Ankara
aslında o kadar çok anlatılacak şey varki

eşim 6 ayda beni ikna etti görüşmeye başladık ben 2 yıl üniversite okuyacaktım sırf eşimden ayrılmamak ayrı şehirlerde olmamak için dışarı yazmadım 2 senelik okudum 1. sınıf bitti nişanlandık nişan alışverişi vs berbattı her neyse sürekli aileler yüzünden daha doğrusu kaynanm yüzünden tartışmalı 1 sene nişanlılık dönemi geçirdik ailem nişanlıyken hacca gittiler kayınvalidem 1 ay boyunca 1 kere bile aramadı 1 ihtiyacınız varmı die o ara ailem yokken sırf gelince ev kalabalık olacak die bide onlara dert olmasın die memede kist vardı onu aldırdım geçmiş olsun die bile aramadı bundan önce istemede eşim demişki anne yüzük alalım mı ne gerek var oğlum yaa 1 sene konuşmuşuz yani verileceğim kesin işte ben bunu yeni öğrendi 6 ay falan oluyo bu arada 4.5 senelik evliyim eşim evin en küçüğü ablası evli abisi bekar bizden 1.5 sene sonra kaynıma kız isteyeceğiz 1 gidildi çikolata çiçekle aile tanışmasıymış sonra bi daha gidilecekmiş yüzükle ben de dedim tutamadım kendimi bana nie alınmadı hani adetiniz değildi die şimdi nie böyle sanki ben havlıyorum kaynım ordan sanane dio eşim pısmış oturuyo kaynanam 3 aylık kızımı pışpışlıyor ne isterlerse yaparız oğlum dio gittim içeri ağladım eşim gelipte bişey demedi he neyse alışverişe çıkıldı nişan oldu 4. günü kız nişanı attı rabbim büyük işte 3 sene geçti bu sefer yozgatlılar ank oturuyoruz bayram bayram kız bakmaya gittiler yozgata bayağı heyecanlı olacak gözüyle beklediler 15 gün sonra hayır cevabı geldi eşim bu zamanlarda dio ya beni deniyo artık çözemiyorum hep annemin yüzünden annemi duyan kızını vermek istemşiyo dio sesimi çıkartmadım

asıl mesele eşimle kaynım merkez şube şeklinde aynı iş yapıyorlar 1-2 haftadır araları bozuk abisine demediğini bırakmıyo dün abisi evi aradı ayın 22sinde yozgata kız istemeye gidilekmiş sordu kim die tanımazsın dedi geçiştirdi eşim de dediki tamam çocukları annelerine bırakırız gideriz bende mutfaktamn dinşliyorum gelince anlattı dedim anneni ara bakalım işin aslı ne die annem yanında sesi geliyordu dedi hıı öyle mi dedim gittim ben gitmiyom laf olsun die çağrılıyoruz resmiyete bak ya dedim

bizimki başladı hemen ailesini kendisini bi cepheye aldı başladı küfürler ne yozgat ne kız ne isteme kaldı sanki ben şimdi yüzük de takarlar demişim gibi abime söyleyim bizim deli deliriyo yüzük takmayın dedi işte o küfürleri geçtimde bu söz bitirdi beni 4 yaşındaki kızım bağırma anneme ağlatma onu dio o manyak kızım senarya yazıyo dio

neyse dedimki tek istediğim sus istesinler kızda pırlantayla döşesinler umrumda değil safında belli sevginde belli
bu sefer ablası 99 da evlenmiş onunda hiç bi istediğini yapmamışlar biz 2007de evlendik bizdede borç varmış şimdi borç yokmuş ya 1 kere evleniliyo ya nie herşey içimde ukde kaldı ve gerçekten ellerinde olmaz anlarım herşeye ama herşeye adetimiz değil dedi kaynanam benim süt kuzusu kocamda tamam anne demiş

sus dedim ve çay getirdim bu sefer sarılmalar öpmeye kalkmalar sakın dedim sen direk taraf tutuyosun benim açımdan bakmıyosun bi anlasan dedim yaa diğer kıza bakmaya gittiğinde dedilerki ablanda gelmiyo sizin ne işiniz var bu seferde tlf da demişler ki ablamıda alırız yani anla değerini dedim o gelmezse seninde işin yok

demezmi öyle tabi o daha tecrübeli ....

anlat anlat bitmez çok dertliyim üzüldüğüm tek konu değil nhep unutuyorum böyle anlatınca aklıma geliyor biz benim babamın aldığı evde oturyoruz bu seneye kadar tartışalım anasına gider 1 hafta orda kalır sonra araya birileri girer düzelirdik bu seferde eşim bana annem sürekli ayrıl oboşan oğlum derdi diye bana anlatırdı

ya dedim şimdi ablan bu kızdan önceden haberdarmıydı değilmiydi haberi vardır bize nie söylemiyorlar abim deme demiştir

duruyo duruyo anayla kızın arasında saklı olur mu bende diyorum madem öyle resmiler bendende bişey bekleme bu seferde yapmak zorundasın....

anlatabildiysen ne olur akıl verin dün sinirle yarın ararım bu delirdi biz gelmiyoz bu zamana kadar hep beni kötülüyerek anlattı eşim kesin aradı eminim nasıl konuştu bilmem sabah kalkmadım uyuyo gibi yaptım aşağıya baktım elinde tlf

şimdi ayın 22sinde kesin gidilecek ben nasıl sabırlı olacam o kıza yapılaklar kıskançlık değil çok şükür var ama eşit davranılmadığı için gücüme gidiyo bide benim ailemin durumu eşimin ailesinden daha iyi ne olur bana akıl verin:2::2:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sen kafana takıp takıp çok büyütmüşsün bu meseleleri.
Kayınvaldenle bir mi oturuyorsunuz?

Yazık 4.5 sene önce yapılan şeyleri bu kadar içinizde tutup, insanların mutlu oldukları anda dile getirmeniz hiç etik değil.

Bu kıskançlık değil diyorsunuz adı değişebilir ama yaptığınız her ne ise hoş değil..
Sizin içinde, eşiniz içinde karşınızdaki içinde rahatsız edici bir durum.

İlk gelin olanların çoğunda bu tür durumla yaşanır..
Elbetteki zaman geçiyor, birşeyler öğreniliyor ve bir daha o hata yapılmıyor.

Şuanki halinizde mutluysanız bunları düşünerek zehir etmeyin hayatı kendinize ve başkalarına.

Ayrıca nişan atmak kolay birşey değil.Hem o kız ve ailesi için hem erkek için..Bu sevindirici bir ceza değildir !

Son düzenleme:
Bak aklıma hangi şarkı geldi

Altın, gümüş, pırlanta
Zümrüt, sedef, yakutla
Kim mutlu olmuş dünyada..
Bir tek içten gülüş
Bir tatlı söz, bir öpüş
Sevdalı bir tek bakış yeter bana...

ben size kayınvalidemin ilk beni görümcemle görmek için oturmaya geldikleri gün yani ilk defa tanışılnışın günün ardından bunlar zengin ben bu kızı istemiyorum deyip her tartışmadan sonra eşimin kadın ne sevmedi sevemedi demesini söylemedim benim üzüldüğüm konuyu nasıl anlatsam eşim anne yüzük almak lazım mı demiş ne gerek var oğlum bu isteme bi versinler helede

kaynımın nişanladığı kıza oğlum bi tek taş alda verirlerse takarız sözümüzü almış oluruz benim bu laf içime oturuyo

az önce eşimi aradım ben anamı babamı abimi arayacam bi hesap soruyum dedim ve benim dediğim ne yapıyorsun du

birincisi, çok dağınık bir yazma stilin var
çoğu yerde kopukluk vardı ve bazı şeyleri anlamadım açıkçası

ikincisi bu kıskançlık nedir böyle?
olmuş bitmiş, ölmüş atların nallarını niye toplamaya çalışıyorsun?

keşke o sevdalı bakışı görsem:'( dün köpürdü ben susunca ben görüyorum adetten söyledikleri resmi olduklarını dio ama sen konuşunca onları koruyasım geliyo dio bu nasıl evlilik nasıl sevgi nasıl bi aile anlamadım

ayrıca dedim madem ben sorunluyum psikoloğa gidecem dedim bi başka masraf çıkarma dio

çokkkk çokkk kızıyorum yaa flört edilince direkmen ikici sınıf gelin modelini takıyolarr

nasıl bir anlatış tarzı. sanki yanındaymışız senin aileni tanıyormuşuz gibi anlatmışsın.. şahsen çoğu yazdığınızı anlayamadım. ama kayınvalidenin oğullar arasında ayrım yapması çok sinir bozucu oluyor...

Sen kıskançlık yapıp adamı çileden çıkartırsan..
Sevdalı bakışı görmen çok zor

yaa gerçekten siz deyince laftn lafa geçmişim o kadar çok anlatmak istediğim varki ondan olmuş ben kıskançım demek peki kayınvalidemin yaptığı ne ayrım değilmi

nasıl baskılayacam kendimi peki

ayrımcılık yapmış olabilir ama bunda senin eşinin suçu neki adamın kafasına kakıyosun durmadan
hemde kaç sene önce olmuş bitmiş şeyler bunlar

Daha dur bu başlangıç daha neler göreceksin. Bende 2007 haziranda evlendim. Ben evlenirken bildiğin komşu gibi düğünüme geldi kaynanam hiç bişey yapmadığı gibi birde ortalığı karıştırdı.

Henüz bekar olan kaynıma sıfır ev alındı evlendiğinde oturması için. Kaynanam elinden geleni ardına koymuyor kaynım için.

Zamanında çok üzüldün neden hiç bişey yapmadılar neden böyle oldu diye ama şimdi hiç takmıyorum. Ne halleri varsa görsünler.

Yüzük konusu dışında ayrımcılık yaptıklarını size ne düşündürdü ?

evlendik 1 sene boyunca felaket sıkıntı çektik bileziklerim arabam iş kurma sevdasına gitti öyle duruma geldikki otobüs parası yoktu baba dedi sen kredi çeksene sana yavaş yavaş ödeyim babasının dediği laf yok elimde ananımı satacam da sana para bulacam

görümcem kiradaydı kayınvalidemlerin gecekondusu bina oldu direk kızımı kiradan kurtarıyım dedi onu oturdu binanın işlemleri içinde kayınbabam arabasını sattı ve kayınvalidemin lafı sürekli benim yanımda mecburum kızıma yapmaya mecburum

oğlum doğdu hiç bişey getirmedi elimde yok kızım ne yapıyım

sonra görümcem almak istemiyo içinden gelmiyormuş kardeşimle tartışmalarınız yüzünden....

ben anlatmayımı beceremiyorum var işte

artık bende biraz mesafeli gidiyorum ararsa gidiyorum gidincede bana dediği geçen bende gimsadaydım alışveriş yaptım gittim gimsa dediği onlara 15 dk minibüsle bizimde karşımızda yani ayrımmı insan yerine koymamamk mı bilmiyorum

Kıskançlık değil diyorsunuz ama size yüzük alınmadı elti adayınıza alındı diye eşinize kızacağınıza kayınbiraderinizin yanında olumsuz konuşuyorsunuz. Bana biraz kıskançlık gibi geldi. Aradan geçmiş yıl, yüzük alınmadıysa bu k.biradenizin, görümcenizin, k.validenizin değil eşinizin kabahatidir. K.biraderiniz gibi eşinizde "alınacak" deseymiş o zaman. İnsanların yaşadığı üzücü olaylar için böyle sevinçli konuşmayın bence. Nişan atmak kolay kolay üstesinden gelinebilecek birşey olmuyor kimi zaman.

lütfen çocuğunuzun hatrına size yapılanları sineye çekin ve bence kayınvalidenize inat eltinizle iyi geçinin görün siz kazanacaksınız
tecrübeyle sabittir

yaa bu nie böyle anlaşıldı ben çok şükür ayrıldılar mı dedim yaa rabbim büyük dedim bi inat uğrana nişan yapıldı kızla 1 hafta önce tanıştı ertesşi hafta nişan oldu ve ben bu rabbim büyük lafını ne isterlerse oğlum ne isterlerse dediğine dedim allah allah yanii bu nie anlaşılmıyo kayınvalidem her hareketiyle belli etme çabası

yani bu nişan atma olayı tamam yaşamadım ama kaynım her fırsatta oh be demesi ayrıca evlenip boşanmaktan iyidir ben size diyorum ki her tartışmamızda boşan oğlum kurtul diyormuş hatta birinde bayrama denk geldi artık eve gelenlere diyorlarmış boşancak oğlum kurtulacağız eşimin halası arıyo ne oldu kızım die düşünün benim durumumu adı kıskançlık sa kıskançcım ne yapıyım eşiminde direk bana karşı durması biraz düşününce hak vermesi tabi kalbimi kırdıktan sonra

lütfen çocuğunuzun hatrına size yapılanları sineye çekin ve bence kayınvalidenize inat eltinizle iyi geçinin görün siz kazanacaksınız
tecrübeyle sabittir

valla açıkcası ben korkuyorum samimi olmam kötü davranmam ön yargılıda olmak istemiyorum ama ortak olarak ne kaynana ne görümce konusuna girmek istemiyorum eltim olacak kişiyle ben kaynıma suç bulmuyorum suç eşimle anasında

bi kere evleniliyo elinden geldiği kadar dört dörtlük olmasını ister insan
dün eşim 2012 deyiz herşeyi olacak tabi dedim eşime yaa ben anlatamıyorum ben sana bugün yüzük konusu açmadım ne yaparlarsa yapsınla anlamadığım 2007 olmayan adetler 2012de nasıl olacak adet dediği yüzyıllardır olan bişey dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…