• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

primolut-n hapı yardım edin ablalarım

lolila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2010
41
0
36
Balıkesir
merhalar;
benim şöyle bir sorunum var ben 15 yaşındayım bu hapı kullanabilir miyim yani yaş sınırı var mı bide reçetesiz satılır mı direk eczaneye gitsem verirler mi?çnkü tatile denk geliyor...

reçetesiz satılıyor ama senin yaşında kullanım doğru olur mu bilemiyorum. eczacıya bir sor, yönlendirebilir.

merhalar;
benim şöyle bir sorunum var ben 15 yaşındayım bu hapı kullanabilir miyim yani yaş sınırı var mı bide reçetesiz satılır mı direk eczaneye gitsem verirler mi?çnkü tatile denk geliyor...

reçetesiz satılıyor yaş sınırı da yoktur ama yaşın daha küçük olduğu için kullanman doğru olmayabilir hormonlarına zarar verebilir en iyisi eczacıyla konuş öyle karar ver canım

canım yaa ben kesinlikle tavsiye etmem sana... ben rahatsızlığım için kullandım sanırım sen reglini geciktireceksin... benim bütün hormonlarımı mahvetti ve üstüne kilo da aldırdı... kullanırken bütün vücudum alt üst oldu ama dediğim gibi ben tedavi amaçlı kullandım belki hastalığımdan ama yaşın da küçük kesinlikle tavsiye etmem...

canım bu yaşta kullanmanı tavsiye etmiyorum... 15 yaş tam ergenlik dönemi... hormonların yeni yeni düzene giriyordur senin... bir bozarsan dengesini sonra çok uğraşırsın... mümkümse tatilini ertele...

ben senin yaşındayken doktora sorduğumda adeti ertelemeyi bana tavsiye etmemişti! ama geciktirmek yerine öne almayı denersen sorun olmaz demişti. verdiği ilaçla öne almayı denemiştim ama işe yaramamıştı yine aynı zmanda olmuştum.bencede kullanma hormonlarını altüst edersen toparlaman zor olur! yerimseniben

ben 15 senedir adet görüyorum, bir defa kullandım ve bünyem altüst oldu. kilo almadım ya da ödem yapmadı ama bir tam günü yatakta geçirmeme neden oldu, tuvalete zor gittim. üstelik löp diye bir parça düşürdüm tuvalete girdiğimde, iğrenç ve korkunç bir durumdu (başkalarına da olduğunu öğrenmem biraz olsun rahatlattı). eğer kullanacaksan (ben tavsiye etmem, bir daha da kullanmam, tatile regl olarak çıkarım daha iyi) kullandığın süre boyunca bol bol kalsiyum al, bol bol süt iç yoksa benim gibi yatak döşek yatarsın. işe bile gidemedim o kadar kötüydü. bir de ilacı bıraktığın gibi hemen ağrı kesicilere (majezik ve/veya buscopan) başla. ama tekrar söylüyorum, denemiş biri olarak kesinlikle alma derim. ben bir daha böyle kötü bir deneyim yaşamak istemem. tatilde yüzebileyim diye hayatımda çekmediğim ağrıyı çektim. :bbo:

ilacin etkisi bunyeden bunyeye degisiyor doktorlar bu tarz ilaclari bildigim kadari ile yilda bir defadan fazla kullanmayin diyolar.
ben bir kere kullandim hicbir zararini gormedim bi sonraki ay normal gunumde oldum herhangi bir terslik yada problem yasamadim ama dedigim gibi bunye meselesi.
Yasin daha cok kucuk arkadaslar dogru soyluyor bi eczaciya sor o seni yonlendirir.

Back