Çok üzücü bir durum, ne denilebilir ki..
Daha önce bir arkadaş daha rahminin ve vajinasının olmadığını yazmıştı, böyle bir durumun varlığından o şekilde haberdar olmuştum.
Benim aklımda kalan, bu kişilere başarılı bir şekilde yapay vajina yapılabiliniyor plastik cerrahi müdehalesi ile, ama ötesi imkansız. Tedavi demişsiniz ama sonradan bozulan bir sistem tedavi ile eski sağlığına kavuşturulabilir, biz oluşmamış ya da gelişmemiş bir rahimden, ve hatta komple bir üreme mekanizmasından bahsediyoruz, rahim gibi mucizevi bir organın insan müdehalesi ile tamiri bence ne bugün ne de yarın söz konusu olabilir.
Benim anlamadığım, resmen çocuk yaşta evlenmiş, 11 yıldır evli, bu 11 yılı kör vajenle mi geçirmiş..? Böyle durumlarda çocuk sahibi olmak imkansız ama en azından keyifli bir cinsel hayatı olabilir. 11 yıldır evli olduğuna göre herhalde eşi çocuk meselesini çok sorun etmemiştir. İnşallah psikolojik olarak destek de oluyordur, çünkü "kadınlık" olgusunun çocuk doğurmakla neredeyse eş tutulduğu bir toplumda bu gerçeği kabullenmek kolay olmasa gerek.
Bu da o bahsettiğim arkadaşın konusu, belki yardımcı olur:
http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/350901-dogustan-rahmi-vajinasi-olmayan-var-aranizda.html