• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

primer amenore ( adet görememe) ve kör vajen

BsRNzM

SuDeNiZiM
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2009
2.311
7
116
Kocaeli
Arkadaşlar merhabalar
benim eltim 11 yıllık evli 26 yaşında ve hiç adet görmemiş
ayrıca kör vajen sorunuda var vajen rahime kadar sadece 3 cm kapalı yani
rahim ve yumurtalıklarda gelişmemiş
birçok doktora gitti sadece kör vajen içn ameliyat yapabileceklerini ama çocugun gelişmesi için hiçbir uygun koşulun olmadığını imkansız olduğunu söylüyorlar
bense tıp bukadar ilerlemişken mutlaka br tedavisi olmalı diye düşünüyorum
benzer durumlar yaşayanlar tedavi görenler varsa bilgilendirirseniz çok seviniirim
teşekkür ederim

Çok üzücü bir durum, ne denilebilir ki..

Daha önce bir arkadaş daha rahminin ve vajinasının olmadığını yazmıştı, böyle bir durumun varlığından o şekilde haberdar olmuştum.

Benim aklımda kalan, bu kişilere başarılı bir şekilde yapay vajina yapılabiliniyor plastik cerrahi müdehalesi ile, ama ötesi imkansız. Tedavi demişsiniz ama sonradan bozulan bir sistem tedavi ile eski sağlığına kavuşturulabilir, biz oluşmamış ya da gelişmemiş bir rahimden, ve hatta komple bir üreme mekanizmasından bahsediyoruz, rahim gibi mucizevi bir organın insan müdehalesi ile tamiri bence ne bugün ne de yarın söz konusu olabilir.

Benim anlamadığım, resmen çocuk yaşta evlenmiş, 11 yıldır evli, bu 11 yılı kör vajenle mi geçirmiş..? Böyle durumlarda çocuk sahibi olmak imkansız ama en azından keyifli bir cinsel hayatı olabilir. 11 yıldır evli olduğuna göre herhalde eşi çocuk meselesini çok sorun etmemiştir. İnşallah psikolojik olarak destek de oluyordur, çünkü "kadınlık" olgusunun çocuk doğurmakla neredeyse eş tutulduğu bir toplumda bu gerçeği kabullenmek kolay olmasa gerek.

Bu da o bahsettiğim arkadaşın konusu, belki yardımcı olur:
http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/350901-dogustan-rahmi-vajinasi-olmayan-var-aranizda.html

Son düzenleme:
Çok üzücü bir durum, ne denilebilir ki..

Daha önce bir arkadaş daha rahminin ve vajinasının olmadığını yazmıştı, böyle bir durumun varlığından o şekilde haberdar olmuştum.

Benim aklımda kalan, bu kişilere başarılı bir şekilde yapay vajina yapılabiliniyor plastik cerrahi müdehalesi ile, ama ötesi imkansız. Tedavi demişsiniz ama sonradan bozulan bir sistem tedavi ile eski sağlığına kavuşturulabilir, biz oluşmamış ya da gelişmemiş bir rahimden, ve hatta komple bir üreme mekanizmasından bahsediyoruz, rahim gibi mucizevi bir organın insan müdehalesi ile tamiri bence ne bugün ne de yarın söz konusu olabilir.

Benim anlamadığım, resmen çocuk yaşta evlenmiş, 11 yıldır evli, bu 11 yılı kör vajenle mi geçirmiş..? Böyle durumlarda çocuk sahibi olmak imkansız ama en azından keyifli bir cinsel hayatı olabilir. 11 yıldır evli olduğuna göre herhalde eşi çocuk meselesini çok sorun etmemiştir. İnşallah psikolojik olarak destek de oluyordur, çünkü "kadınlık" olgusunun çocuk doğurmakla neredeyse eş tutulduğu bir toplumda bu gerçeği kabullenmek kolay olmasa gerek.

Bu da o bahsettiğim arkadaşın konusu, belki yardımcı olur:
http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/350901-dogustan-rahmi-vajinasi-olmayan-var-aranizda.html

cevabınız için çok teşekkür ederim
evet gerçekten çocuk yaşta evlenmiş ve henüz adet görmemiş ve çocuk yaşta olan birini evlendirmek nasıl bir akla hizmettir halen çözebilmiş değilim
eşi sorun ediyor açıkçası normal bir evlilikleride yok
psikolojik destek konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum ancak sürekli bir arada değiliz uzak oturuyoruz ve kendini okadar dışarıya kapatmış ki sadece yetiştiği olguları umursuyor
mesela eşiyle nekadar büyük sorun yaşarsa yaşasın ona göre boşanılmaz nikahı elde tutmak herşeydir vs..gibi aşırıya kaçan düşünceleri var
hiçbir kadının çocugu olmuyor diye cinsel yaşantısı yok diye aşağılanıp şiddete maruz bırakılmaması gerektiğini bunu asla haketmediğini defalarca dile getirdim
eşimde defalarca kardeşini uyardı ama sonuç alamıyoruz
oyüzden belki ben bir çözüm bulurum diye uğraıyorum
çok sayıda doktor önerdik gitti bazıları rahim veyumurtalık vargelişmemiş diyor bazıları vajeni açtıktan sonra ne oldugunu tam anlayabiliriz diyor bazılarıda hiç umut yok diyor
çok zor bir durum rabbim kimseye yaşatmasın

ben 23 yaşındayım ve hayatım boyunca hiç adet göremedim pek çok dr lara gittim hiç bir kusur gözükmüuyor diyorlar rahim yumurtalıkla normalş diyorlar çok doğum kontrol haplarını östrojen ilaçlar verdciler genede olmadı yaklaşık 2 buçuk yıldır evliyim çuçuğuımda olmuyor eltinin durumunu şimdi çok iyi anlıyoruım bende aynısıyım hiç adet göremedim çoçuğumda olmuyor 2 yıldır evliyim pek dr lar bir sıkkıntı göçzükmüyor dior ilaç vaeriolar gene olmadı:5::5::5::5::5::5::5:

cevabınız için çok teşekkür ederim
evet gerçekten çocuk yaşta evlenmiş ve henüz adet görmemiş ve çocuk yaşta olan birini evlendirmek nasıl bir akla hizmettir halen çözebilmiş değilim
eşi sorun ediyor açıkçası normal bir evlilikleride yok
psikolojik destek konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum ancak sürekli bir arada değiliz uzak oturuyoruz ve kendini okadar dışarıya kapatmış ki sadece yetiştiği olguları umursuyor
mesela eşiyle nekadar büyük sorun yaşarsa yaşasın ona göre boşanılmaz nikahı elde tutmak herşeydir vs..gibi aşırıya kaçan düşünceleri var
hiçbir kadının çocugu olmuyor diye cinsel yaşantısı yok diye aşağılanıp şiddete maruz bırakılmaması gerektiğini bunu asla haketmediğini defalarca dile getirdim
eşimde defalarca kardeşini uyardı ama sonuç alamıyoruz
oyüzden belki ben bir çözüm bulurum diye uğraıyorum
çok sayıda doktor önerdik gitti bazıları rahim veyumurtalık vargelişmemiş diyor bazıları vajeni açtıktan sonra ne oldugunu tam anlayabiliriz diyor bazılarıda hiç umut yok diyor
çok zor bir durum rabbim kimseye yaşatmasın

ben 23 yaşındayım ve hayatım boyunca hiç adet göremedim pek çok dr lara gittim hiç bir kusur gözükmüuyor diyorlar rahim yumurtalıkla normalş diyorlar çok doğum kontrol haplarını östrojen ilaçlar verdciler genede olmadı yaklaşık 2 buçuk yıldır evliyim çuçuğuımda olmuyor eltinin durumunu şimdi çok iyi anlıyoruım bende aynısıyım hiç adet göremedim çoçuğumda olmuyor 2 yıldır evliyim pek dr lar bir sıkkıntı göçzükmüyor dior ilaç vaeriolar gene olmadı

bende hiç adet görmedim doğuşten rahmim yok ama vajinam var ...bilmiyorum belki normaldan kısadır ama ilişkide problemim yok.7 yıllık evliyim.
ama ultrasonda yumurtalığım gözükmedi. saklanmış olabilir dediler...
taşıyıcı annelikle çocuk sahibi olmaya düşünyorum....dua edin benim için.

Back