Prezervatif tek başına yeterli bir korunma yöntemi midir?

-lilith

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2015
35
13
38
Merhaba, erkek arkadaşımla ilk kez cinsel ilişkiye gireceğiz. İkimiz de deneyimsiziz, prezervatifle korunmayı planlıyoruz. Doğum kontrol hapı iğne vs gibi hormonlu yöntemleri kullanmak istemiyorum. Bu konuda beni bilgilendiren de yok malesef. Doktora gidecektim ancak sadece bunu sormak için gitmeye çekindim. Dikkatli bir şekilde prezervatif kullanımı gebelikten korunmak için tek başına yeterli bir yöntem mi, yoksa dikkat etmemiz gereken ekstra başka şeyler de var mı? Lütfen saygı duyarak yargılamadan cevaplamak isteyenler cevaplarsa sevinirim, teşekkür ederim.

Hiç bir yöntem %100 korumaz. Ama en sağlıklısı prezervatif. Yumurtlama dönemine denk getirmemeye özen göster :)

Onun dışında olaki aksi bir durumda ertesi günü hapı kullanırsın.

Zevk suyunda da sperm olabiliyor. Ona dikkat edin.
Ve ben olsam her ihtimale karşı ertesi gün hapı alırdım.

Cevaplarınız için teşekkür ederim:) evet takvim tutup doğurganlığımın düşük olduğu günleri takip edicem, beklenmedik bi kazada ertesi gün hapını ben de düşünüyorum zevk suyu olayını da biliyorum dikkat edicem, sadece şunu sormak istiyorum : Ertesi gün hapını her ilişkiden sonra almak mantıklı mı? zararı olmaz mı? (Yırtılma delinme olmadığı takdirde ertesi gün hapı almalı mıyım)

Cevaplarınız için teşekkür ederim:) evet takvim tutup doğurganlığımın düşük olduğu günleri takip edicem, beklenmedik bi kazada ertesi gün hapını ben de düşünüyorum zevk suyu olayını da biliyorum dikkat edicem, sadece şunu sormak istiyorum : Ertesi gün hapını her ilişkiden sonra almak mantıklı mı? zararı olmaz mı? (Yırtılma delinme olmadığı takdirde ertesi gün hapı almalı mıyım)
Aslında gerek yok. Eşimle bir yıldır prezervatif ile korunuyoruz ve sadece yırtıldığı zamanlar ertesi gün hapı aldım. Gebe de kalmadim.

Aslında gerek yok. Eşimle bir yıldır prezervatif ile korunuyoruz ve sadece yırtıldığı zamanlar ertesi gün hapı aldım. Gebe de kalmadim.

Ben de öyle düşünüyordum teşekkür ederimHoppa bu arada konuyu yanlış yere açmışım sanırım, konunun jinekoloji bölümüne taşınma şansı var mı? burada hamilelik planlayan kadınların canını sıkmak istemem

• Beğen
Reactions: Kuf
Back
X