Prezervatif kullanımı

nidosn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2022
13
3
25
Öncelikle merhabalar, sorum hanımlara, erkek arkadaşımla birlikte olmak istiyoruz, Fakat ben hamile kalmaktan korkuyorum ve doğum kontrol hapı ya da ertesi gün hapı adet düzensizliğim olduğu için önerilmiyor. İnternette sürekli araştırıyorum ama hiçbir şeyden emin olamadım,
Şöyle ki cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanılsa dahi, ilişkiden sonra hap harici herhangi bir önlem alıyor musunuz ? Yoksa prezervatif kullandık zaten deyip bir önlem almadan hayatınıza devam mı ediyorsunuz ? Eğer alıyorsanız da aldığınız önlemler neler ?

Öncelikle merhabalar, sorum hanımlara, erkek arkadaşımla birlikte olmak istiyoruz, Fakat ben hamile kalmaktan korkuyorum ve doğum kontrol hapı ya da ertesi gün hapı adet düzensizliğim olduğu için önerilmiyor. İnternette sürekli araştırıyorum ama hiçbir şeyden emin olamadım,
Şöyle ki cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanılsa dahi, ilişkiden sonra hap harici herhangi bir önlem alıyor musunuz ? Yoksa prezervatif kullandık zaten deyip bir önlem almadan hayatınıza devam mı ediyorsunuz ? Eğer alıyorsanız da aldığınız önlemler neler ?

Prezervatifi doğru bir şekilde kulanırsanız; birleşmenin en başında (zevk suyu için..) ve doğru bir şekilde yerleştirirseniz. Boşalma sonrasında penis küçülmeden çıkarıp yırtılma ve sızıntı kontrol ederseniz herhangi bir sorun olmaz. Yaşanan kazalarda ertesi gün hapı kullanılabilir. Ancak çok elzem durumlarda bile yılda maksimum 3 kez kullanabilirsiniz

Öncelikle burada erkek üye yok zaten :) Bilginin tam tersine, doğum kontrol hapı adet düzensizliklerinde verilir ve adet düzenleyici etkileri vardır. Ertesi gün hapı ise senede en fazla 2 defa, gerçekten acil bir durumda içilmelidir, hormonları ve rahmi alt üst eder.Ayrıca, doğum kontrol hapları düzenli kullanılmalıdır ve 1 aylık kullanımdan önce etki etmez, ilişkiden sonra kullanılan bir şey değildir.Öncelikle bir şey yapmak istiyorsunuz ama temel cinsellik eğitiminiz 0. Önce bunları bir halledin sonra napacaksanız yapın.Sonra buraya gelip erkek arkadaşım yan odada boşaldı hamile kalır mıyım diye konu açıyorsunuz.
Prezervatifi ise ilişkinin en başından itibaren doğru düzgün takarsanız bir sorun yaşamazsınız

Doğum kontrol hapı düzen bozmaz düzen sağlar. Kulaktan dolma bilgiler yerine doktora gidin. Size uygun yönteme birlikte karar verin.

Öncelikle yazdıklarınız için teşekkür ederim ama yok yan odada boşaldı hamile kalır mıyım falan diye başlık açacak kadar ergen değilim, elbette böyle durumda bir takım bilgilerim var, sadece aklımdaki soruyu buraya döküp emin olmak istedim konu buydu. Bir de şöyle öncesinde bir yılda 3-4 defa regl olacak kadar düzensiz bir reglim vardı defalarca adet düzenleyiciler doğum kontrol hapları kullanmış birisiyim ama o bile adetimi düzene sokamadı. Belli bir süre sonra adetim aksine daha da gecikmeye başladı, aklınızdan böyle bir şey mümkün değil diye geçirmeyin, mümkün işte. Neyse hanım hanıma sormayacaksak atar yapacaksan yazma ablam. Bende sonuç olarak merak ettiğimden sana sormuş bulundum.

Saka misiniz?
Bilmem kac senedir adetimi düzenlemek icin dogum kontrol hapi kullanıyorum dr kontrolünde.

Not: Ertesi gün hapı dogum kontrol yöntemi değil.
Belki de benden kaynaklıdır. Ben bir kaç sefer kullandım yanıltma olmasın 2-3 ay gibi bir süre zarfında ve henüz yeni genç kız olduğum için o zamanlarda düşük doz vermişte olabilir. Benimle kendini kıyaslama lütfen ve elbette ertesi gün hapı doğum kontrol yöntemi değil. Olması gereken doktor kontrolünde doğum kontrol hapı kullanmak :)

Şapkayı taksın, gök gürleyince; yağmur yağdiracak gibi olunca hemen dışarı çıksın ve yağmuru dışarıya yağdırsın.
Alın size korunma.

Belki de benden kaynaklıdır. Ben bir kaç sefer kullandım yanıltma olmasın 2-3 ay gibi bir süre zarfında ve henüz yeni genç kız olduğum için o zamanlarda düşük doz vermişte olabilir. Benimle kendini kıyaslama lütfen ve elbette ertesi gün hapı doğum kontrol yöntemi değil. Olması gereken doktor kontrolünde doğum kontrol hapı kullanmak :)
Benimle kendini kiyaslama derken 16 yasinda basladim.

Öncelikle merhabalar, Cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanılsa dahi, ilişkiden sonra hap harici herhangi bir önlem alıyor musunuz ? Yoksa prezervatif kullandık zaten deyip bir önlem almadan hayatınıza devam mı ediyorsunuz ? Eğer alıyorsanız da aldığınız önlemler neler ?
Prezervatif başlı başına bir önlem zaten ama öncelikle kullanım şekliyle ilgili bilgi vereyim; ilişki başlamadan önce takılır boşalma gerçekleştikten sonra ilişkin bittiğinde çıkarılır. Aramızda ilişkinin boşalma evresinde takanlar ya da başlamadan önce herhangi bir evresinde takıp hamile kalanlar var. Doğru kullanıldığında tıpkı diğer tüm korunma yolları gibi%99 koruyuculuğu var

Prezervatif başlı başına bir önlem zaten ama öncelikle kullanım şekliyle ilgili bilgi vereyim; ilişki başlamadan önce takılır boşalma gerçekleştikten sonra ilişkin bittiğinde çıkarılır. Aramızda ilişkinin boşalma evresinde takanlar ya da başlamadan önce herhangi bir evresinde takıp hamile kalanlar var. Doğru kullanıldığında tıpkı diğer tüm korunma yolları gibi%99 koruyuculuğu var
Aynen. Bosalmaya saniyeler kala takip hamilelik olusunca prezervatife b.k atanla dolu ortalık.

X