Premature Bebekler premetüre anneleri bakarmısınız kızımın motor gelişimi hakkında

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Konuyla ilgili bahsettiğiniz bilimsel kaynaklar nelerdir? Gerçekten konu merakımı uyandırdı. Benim oğlum 35+5'te doğdu ve 8.ayında emekledi, o zamana kadar ki doktor kontrollerimizde doktorumuza emeklemeyle ilgili sorduğum sorulardan anladığımı yazmıştım ben...

Bu noktaya katılmıyorum ama, her bebeğin gelişimi kendine özgüdür ve bebeğin gelişimine engellemek şeklinde müdahale edilmemelidir diye düşünüyorum. Zaten şahsi fikrim bir hareketi ne kadar engellemeye veya ne kadar yapması için çalıştırmaya çabalasak da, onların vücut saatleri kendi dengesini buluyor diye düşünüyorum. İlgi alanlarını ve hazır oldukları zamanı yakalayabilip de önlerini açmak, keşfederek bulmalarına yardımcı olmaktan fazlası çok işe yaramıyor kanımca...

Uluslar arası sağlık kuruluşundan kastınız; dünya sağlık örgütü (WHO) ise kendilerinin böyle bir yürüme yaşı belirlediğini ilk kez sizden duyuyorum. Bu kadar net ve keskin bir açıklama yaptıklarına çok şaşırdım. Belki en geç 20 ay diye belirtmişlerdir. Öncesinde yürümenin sağlıksız ya da sakıncalı olduğunu belirtebileceklerini düşünmüyorum.

Annelerin tavrını yadırgama konusunda ise tamamen size katılıyorum. Birkaç ay erken veya geç hiç önemli değil, yeterki bebeklerimiz sağlıklı olsun.

bir dr. götürecegine iki kere götür erken tani cok önemli ama birsey yoksa bebekine saman tani ve onu oldugu gibi kabul et kiyaslama yapma.
cünkü her bebek özeldir.
biz statistige uyuyormuyuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…