Premature Bebekler Prematüre bebeklerin gelişimi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Aras bebek

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2019
4
3
36
32
Merhaba hanımlar. 31 haftalık prematüre doğmuş bebeğim var düzeltilmiş yaşı 50 günlük takvim yaşı 4. Aya girecek. Eline bir cisim verdiğimde tutmuyor fakat parmağımı uzattığım da tutuyor . Yüzüstü yatırdığımda kafayı kaldırıyor fakat ellerinden güç almıyor, beşigine dönen oyuncak taktım onu takip ediyor fakat içeri girdiğimizde bize gözlerini çevirip bakmıyor. Bu şekilde benim gibi aynı durumu yaşayan anneler var mı. Endişe etmekte aceleci mi davranıyorum. Eğer bir problem varsa geç kalmadan teşhis etmek istiyorum. Bana yardımcı olup düşüncelerinizi yazarsanız çok memnun olurum.

Elini avucuna götürsen refleks olarak kapatır zaten, bunu 1 günlük bebekte yapar.

Zamanında doğsaydı evet 4.aya girmiş ve cisimleri takip edebilir,tutabilir, insanlarla iletişim kurabilir hatta gülüp başını kaldırabilir. Ancak bunu erken doğan bebekten bekleyemezsin. Şuan onu 1 buçuk 2 aylık olarak görmen gerekiyor.

Çok fazla acelecisin. Bırak biraz çocuk gelişsin, işitme ve görme testini geçti mi?

Yoksa o başında dönen oyuncağa öylesine mi bakıyor? Ses geldiğinde başını oynatıyor veya rahatsızlık belirtisi veriyor mu? Bunlara odaklanmaya çalış.

Ama neredeyse 2 buçuk ay önce doğan bebeğin gelişimini normal zamanında doğanla bir tutma.

Gözlerine bak. Canlı canlı mı? Fildir fildir mi? Parlıyor mu? Ona bak. Eğer öyleyse, 2 ay somra kendini toparlar.

Çok şükür işitme ve görme testlerini geçti. Gözler maşallah, takip(işine gelince) iyi kafayı da güzel tutuyor ama bir ciaim tutma becerisi yol. Evet sanırım fazla aceleci davranıyorum her şeyin zamanı var. Bir de gaz problemimize çözüm bulabilsek kıvranmaktan düzgüm uyuyamıyor yavrum. Çok teşekkür ediyorum fikirlerinizi paylaştığınız icin 🥰

Merhaba, benim oglumda 1 ay erken dogdu (Takvim yasi 7 aylik). Ben oglumu hic takvim yasina göre bakmadim. Sizin oglunuz 1,5 aylik olduguna göre bu normal benim oglumda öyleydi tutma beceriside yoktu mesela. Gün boyunca onunla oynayin, konusun, yüz üstü döndürün vs. zamanla dahada aktif olur insallah. Benim oglumda o aylarda öyleydi cünkü. Daha 3. ayina kadaar yüz üstü döndürnce agliyordu mesela hic öyle durmayi sevmiyordu sonra birden bire kendi dönmeye basladi simdide hemen hemen hep yüzüstü ve herseye cok meraklica bakyor. Merak etmeyin bence.

Back
X