• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematüre Bebeklerin Evde Bakımı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

rashaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2009
2
0
86
Kocaeli
24+4 haftalık 630 gr 32 cm boyunda dogdu minik kelebeğim.111 gündür kuvezde her geçen gün iyiye gidiyor suan 1600 gr. tahmin edeceğiz gibi çok zor günler geçirdik. kısa bi süre sonra taburcu oluyoruz sanırım zor günler kapıda prematüre bebeklerin evde bakımı ile ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

24+4 haftalık 630 gr 32 cm boyunda dogdu minik kelebeğim.111 gündür kuvezde her geçen gün iyiye gidiyor suan 1600 gr. tahmin edeceğiz gibi çok zor günler geçirdik. kısa bi süre sonra taburcu oluyoruz sanırım zor günler kapıda prematüre bebeklerin evde bakımı ile ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

arkadaşım benim oğlumda 26 haftalık 650 gr 31 cm olarak doğdu, 112 gün kaldık küvezde 1650 gr ile taburcu oldu, rabbim bebeğinizi sağ sağlim eve getirmeyi nasip etsin, hangi hastanede yatıyor bebeğiniz, biz ankara zekai tahir de idik, korkma Rabbimin izni ile zorlukları atlatırsın, eve geldiğinde özellikle beslenmesine , ve temizliğine çok önem ver, biz yaklaşık 2 ay ziyaretçi almadık, babaanne dahil, bebeğine her dokunduğunda ellerini muhakkak yıka, anne sütü verebiliyorsan ihmal etme, bebeğin ısısını iyi ayarla, şuan yaz olduğu için terli elbise ile uzun süre kalmamasına dikkat et, mümkün olduğunda sık sık banyo yaptır, büyümesine yardımcı olur, biz ocak ayında taburcu olduk, şuana kadar grip dahil hiç bir şekilde hasta olmadı yaprum rabbimin izni ile, bebeğinin yanındanda fazla ayrılma, doktor kontrollerini düzenli yaptır, aşılarını ihmal etme, en önemlisi stress yapma, sen annesin bu işi becerirsin, önce Rabbine sonra kendine güven, sormak i,stediğin varsa görüşebiliriz

bence hıc korkma ..yetrkı gelsın evıne ..gor bak alıscaksın hmn...bende üç tane eve getırduım once tedırguın oldum ama zamanla yoluna gırdu hersey vıtaınlerını aksatma sık sık yıka ellerınıde yıka ...odayı havalandır gelenler az olsun ve cocuk olmasın enazından bı ıkı ay ben gelmeyın desemde geldıler odaya gosterıp koydum ....ıns hele gelsın hersey guzel olucak annesı onlar cok guclu ...cok sukur bı kerehasta oldular sadece sımdı artık buyuduk o gunler gercekten zordu herseye ragmen....ama gececk yetrkı saglık oolsun ıyı bak kndıne canımsutunu mutlaka vermeye calıs

oda sıcaklıgı 25 derece oluck...
prematüre bebekler suda geliştigine dair şeyler duydum ve uyguladım sureklı yıkadım tabı odaya mutlaka ekstra ısıtıcı koydum kapı pencere kapattım ....
ememiyordu mamaya başvurduk 50 cclık mamayı 2 saatte emdıgını bılırım ....ama yılmadım yesın dıe uğraştım..
herşeyıde tattırdım ufakken ne bılıyım kayısı suyundan bıle azcıkelimle verdım(bunun yararı çok oldu hıc yemek secmedı)
sureklı göz kulak usgsı çektilicek çok önemli...
ben sadece reflusunden cektım oda mamayı değiştirince gecti zatn ...
korkulucak bişey yok diğer bebeklerden çok daha hızlı buyuyorlar ALLAH KOLAYLIK VERSIN HERKESE

prematüre bebekler suda geliştigine dair şeyler duydum ve uyguladım sureklı yıkadım tabı odaya mutlaka ekstra ısıtıcı koydum kapı pencere kapattım ....
ememiyordu mamaya başvurduk 50 cclık mamayı 2 saatte emdıgını bılırım ....ama yılmadım yesın dıe uğraştım..
herşeyıde tattırdım ufakken ne bılıyım kayısı suyundan bıle azcıkelimle verdım(bunun yararı çok oldu hıc yemek secmedı)
korkulucak bişey yok diğer bebeklerden çok daha hızlı buyuyorlar ALLAH KOLAYLIK VERSIN HERKESE

merhaba,
gerçekten prematüre bebek bakımı zor ama insan zaman geçtikçe alışıyor herşeye.ben bebeğimin yemesinde sorun yaşamadım küvezde beslenme alışkanlığı kazanmış yedirmeden sorun olmadı. ancak sizde reflüsünden sorun yaşamışsınız bizde aynı sorunla uğraşıyoruz kilo alması için o kadar uğraşırken kusması beni deli ediyor tedirgin oluyorum çünkü bazen tıkanıyor. yanından ayrılamıyoruz. düzeltilmiş 2 aylık oğlum 3.5 aylık şuan.mama veriyoruz, anne sütü alınca daha çok kusuyor. mama olarak ne kullanıyorsunuz.bilgilendirirseniz sevinirim.

hangi mamayı kullandınız?bende çok merak ettim

merhaba,
gerçekten prematüre bebek bakımı zor ama insan zaman geçtikçe alışıyor herşeye.ben bebeğimin yemesinde sorun yaşamadım küvezde beslenme alışkanlığı kazanmış yedirmeden sorun olmadı. ancak sizde reflüsünden sorun yaşamışsınız bizde aynı sorunla uğraşıyoruz kilo alması için o kadar uğraşırken kusması beni deli ediyor tedirgin oluyorum çünkü bazen tıkanıyor. yanından ayrılamıyoruz. düzeltilmiş 2 aylık oğlum 3.5 aylık şuan.mama veriyoruz, anne sütü alınca daha çok kusuyor. mama olarak ne kullanıyorsunuz.bilgilendirirseniz sevinirim.

ya benimkilerde kusuyodu doktor mamalarını azalt yoksa reflü yaparsın demişti
ama öylede çok ağlıyolar bende normal yedikleri kadar veriyorum
kusmaları azaldı gibi aslında 1gün iyiyiz bi gün kötü reflü olsa sürekli kusmaları gerek diilmi???
bide şimdi haç aylık ve kaç kilo???

Son düzenleme:
Back