Premature Bebekler Prematüre bebeklerin doğum kiloları ve gelişimleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi doly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

doly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
9
1
86
Erzurum
arkadaşlar bebeklerımizim doğum kilolarını ve gelişimlerini paylaşalım..benım oğlum 1600 doğdu 32 hafta..şimdi 3.5 aylık 5200 gr

kaydirigubbakcemile2gamyoncuiremsumerhaba canım Allah analı babalı bütmeyi nasip etsin inşallah ben 28 haftalık doğum yaptım 1170 gr doğdu kızım boyu 38 santimdi şu an 6 aylık 6 kilo ve boyuda 59 santim :emir_bebek:sağlıkla sıhhatle büyütürüz inşallah bebişlerimizi(aminnnnn)

merabalar benim oğluşumda 31 hafta 40cm ve 2.100kg doğdu.şimdi.8,5 aylık ve 9 kilo...:nazar:o kadar küçükken büyümeyecek zannediyo insan ama büyüdüüüüü:lepi::teytey::dance::sm_cool:

Maşallah Allah cümlemizin çocuğuna sağlıklı ömür versin..prematüre bebek annesi olmak çok zor..ben bebeğimi hastanede ilk gördüğümde o kadar küçüktü ki asla kucağıma alamayacağımı zannetmiştim..ama Allah yardım ediyor işte

bende 3343 te ikizlerimi dünyaya getirdim. birisi 1,890 diğeri 1,660 doğdular.
3 gün yoğun bakımda kalıp çıktılar. şuan 32 günlük olduk..

bende 33+3 te ikizlerimi düyaya getirdim.birisi 1,890 diğeri 1,660 olarak dünyaya geldiler.
3 gün yoğun bakımda kalıp çıktılar.şuan 32 günlül olduk.

Maşallah Allah cümlemizin çocuğuna sağlıklı ömür versin..prematüre bebek annesi olmak çok zor..ben bebeğimi hastanede ilk gördüğümde o kadar küçüktü ki asla kucağıma alamayacağımı zannetmiştim..ama Allah yardım ediyor işte

çok doğru. benim kızım da 34+5'te doğmuştu. 1960 gr.dı. 1 hafta yoğun bakımda kaldı ve ben camın arkasından seyretmiştim. o kadar minikti ama şimdi doktor amcası kilosu fazla var rejim yaptırabiliriz diyor:1shok:.

hepimizin bebişleri sağlıklı ve güzel ömürlü olur inşallah.

Arkadaşlar bu kilolar doğum tarihinize göre mi yoksa bebeklerin düzeltilmiş yaşına göre mi?

benim kızımın doğum tarihine göre.
zaten bildiğim kadarıyla takip yapılırken düzeltilmiş yaşa göre bakılıyor.

premature anneleri merhaba sizlere bir seysormak istiyorum.ben 4ay once preaklampsiden 26haftalik bebegimi kaybettim.yeniden hamile kalmak istiyorum ama cok korkuyorum okadar minik bebekler dogurmussunuz ki bu bana bir umutmu olmali acaba sizlere simdi sormak istiyorum nicin erken dogum yaptiniz benim gibi birsey yasayipta surekli kontrolltindami olup bebeginizi kucaginiza akdiniz morale ve destegecok ihtiyacim var.simdiden tesekkuRLER

benim hamileliğim boyunca her şey normaldi kansızlık vardı bir de son aylarda şeker biraz yüksek çıkmıştı.35. haftada doğum yaptım. rutin kontrolde hiçbir şey yoktu 2 gün sonra sancı oldu yani sancıymış ben anlamadım doktorumu aradım o da gel dedi gittim. bir gece hastanede yattım ağrının dindirilmesi için iğne filan yaptılAR. sabah doktor tekrar baktı sancı durmuştu ama bebeğin kalp atışlarını beğenmiyorum riske girmeyelim dedi doktor ve bebeğim dünyaya geldi. 3kg ve 47 cm doğdu canım kızım..
ama solunun problemi oldu ve bir hafta küvezde kaldı. şimdi 3.5 aylık ve 3 aylıkken kilosu 5.5 idi maşallah çok şükür şimdi iyi. daha sonra erken doğumun sebebini sordum doktora sebebi belli değilş bilemiyoruz dedi çünkü normal seyrindeydi her şey..
allahım bebeklerimizi bize bağışlasın onlar korusun..

benim hamileliğim boyunca her şey normaldi kansızlık vardı bir de son aylarda şeker biraz yüksek çıkmıştı.35. haftada doğum yaptım. rutin kontrolde hiçbir şey yoktu 2 gün sonra sancı oldu yani sancıymış ben anlamadım doktorumu aradım o da gel dedi gittim. bir gece hastanede yattım ağrının dindirilmesi için iğne filan yaptılAR. sabah doktor tekrar baktı sancı durmuştu ama bebeğin kalp atışlarını beğenmiyorum riske girmeyelim dedi doktor ve bebeğim dünyaya geldi. 3kg ve 47 cm doğdu canım kızım..
ama solunun problemi oldu ve bir hafta küvezde kaldı. şimdi 3.5 aylık ve 3 aylıkken kilosu 5.5 idi maşallah çok şükür şimdi iyi. daha sonra erken doğumun sebebini sordum doktora sebebi belli değilş bilemiyoruz dedi çünkü normal seyrindeydi her şey..
allahım bebeklerimizi bize bağışlasın onlar korusun..

bu sitede okuduğum herşey biraz daha şaşırtıyor beni 1.5-2 kilo doğan bebek kuvöze alınmıyor ama senin bebeğin 35 haftalık 3 kilo doğuyor ve kuvöze alınıyor şaştım valla..sezeryanlamı yaptın doğumunu canım

merhaba arkadaşlar benim bebişim tam 37+2 de doğdu acilen preklampsi oldum ama 2070 gr 46 cm (yüksek tansiyonum vardı bebişe giden kan akımlarında direnç oluşmuş o yüzden gelişim geriliği oldu)doğdu 3 gün küvezde kaldı kanı çok koyuymuş şimdide sanki bana büyümüyor gibi geliyor hep olması gerekenden daha az kiloda çok üzülüyorum acaba bu durum düzelirmi bu arada sadece anne sütü alıyor​

premature anneleri merhaba sizlere bir seysormak istiyorum.ben 4ay once preaklampsiden 26haftalik bebegimi kaybettim.yeniden hamile kalmak istiyorum ama cok korkuyorum okadar minik bebekler dogurmussunuz ki bu bana bir umutmu olmali acaba sizlere simdi sormak istiyorum nicin erken dogum yaptiniz benim gibi birsey yasayipta surekli kontrolltindami olup bebeginizi kucaginiza akdiniz morale ve destegecok ihtiyacim var.simdiden tesekkuRLER

bende de preaklampsi ve gelişim geriğinden şüphelendi doktorum. iki günde bir hastaneye gittim ve tahlil yaptırdım. sonunda başka bir doktora gittim gelişim geriğinde uzmanlık yapmış. 10 eylül 2008'e randevu verdi ama 16 ağustos gecesi tansiyonum çıktı üzerine sancılarım başladı. 17 ağustosta doğum gerçekleşti. içini ferah tut. inşallah en yakın zamanda bebişini kucağına alırsın.

bende 34.haftadadoğum yaptım 2.150 gr ve 46 cm ekimin 10unda dünyaya geldi 1 hafta sonra 4 aylık olacak 3.5 aylıkken dr kontrolümüzde 5.5 kilove 55 cm olmuştu drumuz çok iyi olduğunu söyledi yaşıtlarını yakalamasına az kalmış maşallah subhanallah

merhaba arkadaşlar benim bebişim tam 37+2 de doğdu acilen preklampsi oldum ama 2070 gr 46 cm (yüksek tansiyonum vardı bebişe giden kan akımlarında direnç oluşmuş o yüzden gelişim geriliği oldu)doğdu 3 gün küvezde kaldı kanı çok koyuymuş şimdide sanki bana büyümüyor gibi geliyor hep olması gerekenden daha az kiloda çok üzülüyorum acaba bu durum düzelirmi bu arada sadece anne sütü alıyor​

canım şu anda kaç kilo oldu bebeğin merak ettim.çünkü bende aynı şikayekle 36. haftada doğum yaptım bebeğim 2.200 gr 46 cm doğdu.şimdi 9,5 aylık öyle çok kilolu değil 8.700 gr. ama maşallah sağlığıda gelişimide çok iyi.bence eğer doktorun memnun ise bu kilo işini pek kafana takma.hareketlerini takip et önemli olan bu bence.sağlıcakla büyüt bebeğini canım...

betumutlu inş bir sonraki bebeğini sağlıklı bir sekilde kucağına alırsın..benım 28 haftalıkken hiçbir sorunum olmadığı halde suyum geldi..tam 4 hafta suyum geldıği halde bekleyebildik..surekli hastanede kontrol halınde kan tahlılı ve nst ye baglı bır sekılde kabus ve korku dolu 4 hafta gecirdim.32 haftaya 1 gun kala sancılandım ve cocugun kalp atıslarının cok hızlanması sonucu acil sezeryana alınarak doğum yaptım..1600gr dogdu bebegım..sonra 1500gr düstü..22 gun hastanede yogun bakımda kaldık..hala bebegımı koruma altında sıcak bır odanın ıçınde steril bır sekılde bakmaya calısıyorum..şu an cok sukur saglıgımız ıyı..ama normal bebeklerden ek olarak kontrollerımız var..aşımız var..
Ben hamileliğimin son ayında çok sıkıntı çektım ve tabi dogumdan sonrada..benım gıbı suyu gelen annelerın yuzde seksenı ılk 24 saat içinde doğum yapıyomuş..bende merak ediyorum sureklı suyu geldiği halde benim gibi 4 hafta bekleyen varmı..

canım şu anda kaç kilo oldu bebeğin merak ettim.çünkü bende aynı şikayekle 36. haftada doğum yaptım bebeğim 2.200 gr 46 cm doğdu.şimdi 9,5 aylık öyle çok kilolu değil 8.700 gr. ama maşallah sağlığıda gelişimide çok iyi.bence eğer doktorun memnun ise bu kilo işini pek kafana takma.hareketlerini takip et önemli olan bu bence.sağlıcakla büyüt bebeğini canım...

3 aylıkken 5 kiloyduk ama bu ay az aldık boy 60 cm idi ama benim bebişimde emme sorunu var hep kavga dövüş emiyor beni ememeden hemen küveze aldılar ve biberonla beslendi sanırım neler çekiyiorum şu emme olayında ama mama vermedim hiç .çok hareketli maşallah bıraksam yürüyüp gidecek tek tesellim o

selam arkadaşlar ben yeni üyeyim bende 26 haftalık doğum yaptım 118 gün hastanede kaldı bebeğim ve allahımın yardımıyla hayata tutundu 13 gündür evimde bir kaç sorunumuz dışında gelişmesi iyi şimdilik 1000 kg. doğdu 700 gr kadar düştü çok defa umut kesildi ama bebeğim hayata sıkı sarıldı en büyük problemleri rop evre 1 gözünde beyninde 3 tane boşluk var takip ediliyor şimdilik herhangi bir tedavi yapılmıyor son olarakta böbreklerinde taşların olduğu söylendi bu haftaki kontrülünde netlik kazanacak tabi bir sürü soru işareti var bundan sonraki yaşamıyla alakalı eğer önerileriniz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim efenin gelişimiz için siz değerli üyelerin deneyimine ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkür eder bebeklerinizde mutlu günler yaşamanızı temenni ederim.

Back
X