Premature Bebekler Prematüre bebeğin beslenmesi hakkında bilgisi olanlar yorumlarınıza ihtiyacımız var

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Vinarz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
23
0
36
İngiltere
Kiz kardesim erken dogum yapti.. Sanirim 33 ya da 34 uncu haftada. Bebgi bugun evine getirdi. Cok stresli, cunku doktor 50 ml icireceksin demis. Ve bebegi o kadar icmiyor. Erken dogan bebekler ne kadar icmeli? 50 ml ne kadar surede icmeli? Erken dogum yapan anneler bebekleriniz ne kadar iciyor? Simdiden herkese tesekkuler...

canım her bebek farklıdır ama doktor öyle dediyse demekki öyle içecek. başlarda ememez uykuya eğilimi olur.ağzını açmaz vs. 1 saatte bile içtiği oluyor bazen 50 cc yi panik yapmayın yvaşa yavaş alışır. çabuk yoruluyorlar küçük oldulları için.

Ben de 34 haftalık doğum yaptım. Doktor 30 ml'den fazlasını kaldırmaz, 30 ml ver demişti. Benimki de hiç içemezdi 30 ml'yi 1 saate uğraşır zorla vermeye çalışırdık. Kaşık, enjektör, bardak, biberon hepsini denedik. Ağlamaz, emmez, uyanmazdı... Canını yakarak, ağlatak uyandırırdım her seferinde. Sarılık oldu, tekrar hastaneye döndük. Kısacası ilk 15-20 gün çok zor oluyor ama bebekten bebeğe de değişebilir. 34 haftalık doğup hiçbir sorunu olmayan bebek de biliyorum. Sarılığı atlatıp kilo almaya başladı mı herşey yoluna giriyor. Emmeyi öğreniyor, kendisi uyanıyor, ağlamayı öğreniyor ama biraz sabır. Biz hiç uyumazdık gece ben beklerdim, gündüz annem. Umarım sizin bebeğiniz daha kolay olur, sizi hiç uğraştırmaz. Ama öyle olsa bile moralinizi bozmayın en fazla 1 ay sonra emmeyi, uyanmayı ve ağlamayı öğrenince kimse yerinde tutamaz onu :)

Benim bebeğim de 33+4'te doğdu.Biz de 30 cc ile başladık.Sarılığı da olsuğu için ben de zorla uyandırıp içiriyodum.Bizim de 1 saat oluyodu beslenme süremis.Kış ortası üstünü çıkartırdım uyansın diye gıdıklardım.Kilo alımı ilk ay özellikle önemli prematürelerde.Biraz sabır ister bakımı ama ilk ayı atlattımı gerisi kolay.Beslenecek ki kilo alacak sarılığı varsa beslendikçe onu atacak.Ben de ilk zamanlar uyanmıyo ağlamıyo diye çok üzülürdüm ne zaman kendi uyanıp mama isteyecek derdim.Hepsi geçince de uyusun diye gözünün içine bakar duruma geliyosun :)))) Endişelenmeyin bir sağlık problemi yoksa çok çabuk toparlıyolar.Oğlum 10 ayını bitirdi şu an ortalamanın üstünde boyu ve kilosu.

selam,ben sadece bildiğim kadarını paylaşıyım.bebeğin kilosuna göre ölçek çarpılarak veriliyor.Kilo başına günde 150 ml içmeli.Bebeğin günde 2 veya 3 saatte bir beslenmesi gerekiyor.Ben 3 saatte bir veiyordum,8 öğün yapıyor.kilosu geldiğinde 1700 du.Bende 300 cc veriyordum.Buda 40-50 cc yapıyor.Bunuda maksimum 30 dakikada bitirmesi gerek.uyursa aman uyudu dememek gerek zaten ac oluyor ve fazla uyumuyor.umarım yardımcı olmuşumdur.

selam canım öncelikle allah bağışlasın!bede 27 hafta doğum yaptım sanırım rekor bende burda!710gr!şükürki oğlum yaşıyoo ve şükür ki 4ameliyatın ardından iyi!tek sorun iştahsızlık.yaşadıklarınızı fazlasıyla yaşadım cidden zor bi durum bebeğim süt isterken verdirmiyodu dr lar ve çok ağladığımı bilirim.doktorlar ne diyosa lütfen çıkmayın!!!!!!çünkü bu bebeklerin yeni doğan ünitelerinde bezleri tartılıyo!!bebeği uyandırma yöntemide kulak memesini okşamak en sonuç vereni.asla yılmadan sütünü vermek.zamanla gögsünüzüde tutacaktır.allah yardımcınız olsun!görüşürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…