• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prematüre bebeğimin 10 gündür sancıları var. Besin alerjisi olabilir mi

tuana97

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2024
14
5
1
27
Hanımlar, 1 ay önce fetal taşikardi sebebiyle 34. Haftada acil sezeryana alındım.
Bebeğim 1 hafta küvezde kaldı ardından 3 gün daha sonra hastanede kalıp eve taburcu edildik.
Bu süreçte bebeğin sakin sessiz bir bebekken son 10 gündür çook huzursuz, uykudan uyandırırcasına karın ağrıları (ayaklarını karnına çekmesi ve yüzünün kızarması özellikle kaka yaparken zorlanması) gürültülü kaka hatta ishal (mukuslu, bazen yeşilli) buna ek olarak bağırsak sesleri, burun hırıltıları, burun akıntıları, sürekli kucakta durmak istemesi, tok olsa bile emme isteği gibi gibi durumlarla karşı karşıyayız. Bugün bir doktora gittik ama hiç oralı olmadı bunun normal olduğunu söyledi ilaç bile yazmadı. Sizce başka bir doktora gitmeli miyim? Buna benzer durum yaşayanlar? Besin alerjisi olabilir mi?

Gaz da olabilir besin alerjisi de. Sancıları çok benziyor. Ağlama krizleri de. Biz ilk önce kolik tedavisi gördük. Gaz damlaları / kimyon / anne karnı sesleri / banyo / rezene / kundak hiçbir işe yaramadı. Emzirince susuyordu sadece. Sonra yine aynı. Vücudunda kabarcıklar farkettim isilik sandık pişik kremi sürdük ama geçmedi. Sonra doktor süt ve besin alerjisi teşhisi koydu şuan kızım 2,5 aylık. Susam / tahin / bulgur / çiğ sebzeler / soğan sarımsak/ süt ürünleri vs. Ben diyete girdim bir de takviye olarak sütsüz mama (aptamil pregon syneo) başladık. Toparladı çok şükür. Gazımız var yine evet ama kolik şeklinde değil aman aman bağırmıyor artık. 🧿 Mesela eşime yanlışlıkla sütlü ekmek vermişlerdi kızım kötüleşince ve yine kabarınca farkettik 🥺 Anında geçiyor sütten 🥺

Bir de söylemeyi unutmuşum 🥹 Anne sütündeki laktozu da sindiremiyor maalesef. Forbiome probiyotik başlandı + olarak emzirmeden önce 2 damla ağzına damlatıyorum (relactaz damla) o şekilde emzirebiliyorum sadece ☹️

Back