- 25 Aralık 2023
- 25
- 6
- 29
-
- Konu Sahibi nursina2306
Merhaba, her gün zeytinyağı vermek gelişim için kilo ve boy olarak iyi geliyor. Osman Gönülal var biliyor musunuz baya bilinen bi doktor. O demişti prematüre bebeklere zeytinyağı verebilirsini
Merhaba, zeytinyağını kuvözde istemişlerdi. Bende gunde 4 CC olarak toplamda koyuyorum daha fazla verilir mi bilmiyorum doktora sormadım oda söylemedi açıkçasıMerhaba, her gün zeytinyağı vermek gelişim için kilo ve boy olarak iyi geliyor. Osman Gönülal var biliyor musunuz baya bilinen bi doktor. O demişti prematüre bebeklere zeytinyağı verebilirsiniz diye
Ben yemek harici sabahları 1 tatlı kaşığı veriyordum kızıma bu ara vermiyorum unutuyorum.Merhaba, zeytinyağını kuvözde istemişlerdi. Bende gunde 4 CC olarak toplamda koyuyorum daha fazla verilir mi bilmiyorum doktora sormadım oda söylemedi açıkçası
Bende doktora sorayım inşallah. Olmazsa artırırım. Asiti düşük zeytinyağı mı kullanıyorsunuz?Ben yemek harici sabahları 1 tatlı kaşığı veriyordum kızıma bu ara vermiyorum unutuyorum.
Ravla marka şundan kullanıyordumBende doktora sorayım inşallah. Olmazsa artırırım. Asiti düşük zeytinyağı mı kullanıyorsunuz?
Bu markayı da Instagram'da çok görmeye başladım. Bakıp alayım inşallahRavla marka şundan kullanıyordum
Ben bunu ek gıda döneminden 2 yaşa kadar kullandım yemeğe kullanıyordum. Ama geçenlerde bi ebe paylaştı yemeğe kullanılmaz içirilir sadece diyeBu markayı da Instagram'da çok görmeye başladım. Bakıp alayım inşallah
Sanırım farkı asitinin düşük olması oluyor bebek zeytinyağında. Bende bunun için doğal zeytinyagini kaynatıp soğutup kullanıyordum böylelikle asiti düşmüş oluyor. Farklı bir özelliği varsa bu markayı tercih ederim tabii ki yeter ki şifa olsun yavrumaBen bunu ek gıda döneminden 2 yaşa kadar kullandım yemeğe kullanıyordum. Ama geçenlerde bi ebe paylaştı yemeğe kullanılmaz içirilir sadece diye2 yaşından sonra da normal zeytinyağı aldım bebeklere özel değil de ondan veriyorum
Hiçbir şey yapmadı önceki doktorlar. Yeni doktorumuzla sürece daha dün başladık. Çoklu gıda alerjisi olduğu için yediği şeyler sınırlı. Ek gıda ile neocate ı karıştırarak vermemi istedi sebze çorbaları hariç. Öğün sayısını arttırdı. Kalori yükselticez dedi. 10 gün sonra kontrole çağırdı. Mümkün olduğunca verdiği beslenme düzenine uyup yemesini sağlamaya çalışacağım. Henüz şurup vermedi. Belki yol alamazsak o zaman verir.Peki sizin bebeginize iştah ve kilo için nasıl bı düzenleme getirdi doktorunuz? Bize evolvia mama ve iştah için bı şurup verdi ama çok bı ise yaramadi. Sizinkini merak ettim.
Bizim doktorumuzda kalori alımını artiricaz dedi. Ama çok az mama yiyor onun için Almanya'dan fantomalt getirdik. Ama sonuç itibariyle biberon maması az içtiği için onunda çok bır etkisi olmuyor. Neocatenin bana ek gıda tariflerinin pdfsini atmıştı. İnternette de pdf var. İnşallah sağlıkla kilolarını alırlar gerçekten zorHiçbir şey yapmadı önceki doktorlar. Yeni doktorumuzla sürece daha dün başladık. Çoklu gıda alerjisi olduğu için yediği şeyler sınırlı. Ek gıda ile neocate ı karıştırarak vermemi istedi sebze çorbaları hariç. Öğün sayısını arttırdı. Kalori yükselticez dedi. 10 gün sonra kontrole çağırdı. Mümkün olduğunca verdiği beslenme düzenine uyup yemesini sağlamaya çalışacağım. Henüz şurup vermedi. Belki yol alamazsak o zaman verir.
Ben de sizinle benzer seyler yasadim. Bebegim 37 haftalik 2100 gram 43 cm dogdu, tansiyon yuzunden gelisememisti. Ilk aylar guzel kilo aldi ama sonra gitgide daha az sut icmeye basladi (sagarak anne sutu veriyordum) mama da almiyor ne versem kusuyordu. Ilk ek gidaya basladigimizda da yemiyordu. 4 ayliktan sonra bi sure ayda sadece 100 gram aldi o kadar yiprattim ki kendimi. En son bir doktor kizdi bana rahat birak cocugu diye. 1 yasinda 8.5 kiloydu yani persentili dusuktu ama normal sinirlar icindeydi.Yok herhangi bağırsak emilimi rahatsızlığı değilmiş. Boyuda uzuyor 30 cm doğdu şuan 65 cm ben bı ara çok kafayı taktım mikrosefali mi diye çok yiprattim kendimi ama baş çevresi kendi goruntusu boyu vs değil yani doktorlarda bana kızdı hatta. Yani düşünüyorum zamanında doğup normal 3 kilo bile dogsaydi bu kilo hızıyla bile şuan 7 kilo olurdu oda çok normaldi çok var etrafımda günlü bebek olup 12 aylık 8 kilo olan. Kendimi telkin ediyorum ama günün sonunda yine uzulurken buluyorum
Maşallah sizinki güzel kiloda doğmuş yinede. Yaşında 8.5 olması çok çok güzelmiş zaten normal 3 kilo doğan bı bebeğin bile yaşında üç katı olması beklenir. 8 kiloyu şuan diyorum Mart ayı gibi görsek o bile çok iyi bizim için.Ben de sizinle benzer seyler yasadim. Bebegim 37 haftalik 2100 gram 43 cm dogdu, tansiyon yuzunden gelisememisti. Ilk aylar guzel kilo aldi ama sonra gitgide daha az sut icmeye basladi (sagarak anne sutu veriyordum) mama da almiyor ne versem kusuyordu. Ilk ek gidaya basladigimizda da yemiyordu. 4 ayliktan sonra bi sure ayda sadece 100 gram aldi o kadar yiprattim ki kendimi. En son bir doktor kizdi bana rahat birak cocugu diye. 1 yasinda 8.5 kiloydu yani persentili dusuktu ama normal sinirlar icindeydi.
Ek gida istemeyen bir bebek demissiniz nasil veriyorsunuz ek gidayi?