Premature Bebekler prematüre bebeğim kilo almıyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nisabilge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
273
11
68
Antalya
merhaba 33 gün önce preeklempsi nedeniyle 27 haftalık 600 gr bir bebek dünyaya getirdim.Çok canım yandı çok üzüldüm ama daha sonra araştırınca bu site sayesinde yalnız olmadığımı öğrendim.Bebeğimin allaha şükür sağlığında sorun yok diyor doktoru ama kilo almıyor, dün sordugumuzda 700 grdı yani bir haftada 100 gr anca alabildi, doktoru normal diyor ama 1500 gr olmadan da bize vermeyeceğini söylüyor, yani daha aylarca küvezde mi kalacak meleğim, sizde nasıldı kilo alımı, bir ayda kaç kilo alması lazım

kıyamam ona, parmak bebek gibi :emir_bebek:
annesi üzme kendini, sağlığında birşey yokmuş ne güzel işte,
sen üzülürsen oda hisseder, sen güçlü ol ki bebeğinde kendini toparlasın hemen.
1 ay yada 2 ay sabret,sonunda bebişin bir ömür seninle olacak.

merhaba bende 6 ay önce kızımı 28 haftaya uyumlu 900 gr dünyaya getirdim. neler yaşadığını çok iyi anlıyorum. ilk günler çok zor geçiyor benim kızım 725 gr kadar düştü, ama kilo almaya başlayınca çabuk toparlanıyorlar birde anne sütü çok önemli sütünün fazlasını dondur bebeğin eve gelince çok ihtiyacın olacak. bide bize aptamil eoprotin aldırdılar anne sütünün içine katılıyo oda hızlı külo almasını sağlıyo. moralini yüksektut en önemli şey morel sen iyi olursan oda iyi olur. benim oğlumda küçük doğdu çok ağladığım için sütüm gitti oğluma süt veremedim. ama kızıma 4 ay sadece anne sütü verdim. 41. gün kızımı kucağıma aldım suan çok sağlıklı herşey yoluna girdi. dilerim allahtan en kısa zamanda sende evladını kucağına alırsın. allah kimseyi evlatları ile sınamasın

yorumlarinız için çok teşekkürler bu siteye yeni üye oldum ve sayesinde yalnız olmadigimi anladım, bu da bana güç veriyor.bugün bebeğim 760 gr oldu inşallah geri vermez çünkü bir türlü o tolere edemiyor hemen geri veriyor, kızlar ayrıca dün göz muayenesi vardı, bisey cikmadi, çok sevindim, kilosuna takmicam artık, allaha şükür iyi olsun napyim gec versinler bebeğimi dayanirim ben

Mrb,ben 3ay önce ikizlerimi,33haftalik dunyaya getirdm,biri 2200gr,digeri sadece 865gr dogdu,aralarinda cok fark vardi,buyuk 16gun,kucuk 47gun kuvezde kaldi,ve kucugum 760gr.a dustu,o bir mucizeydi,rabbime sukurler olsun,ikiside saglikli,hep buralari okudum,guc aldm,zor gunlerdi,kucuk oglum,zor kilo aldi ama cok sukur bitti,dua edin anneler,sadece dua,yalniz degilsiniz;-)

bebegin dogunca 500 gr a du$mu$tur en az , ger dodan çocugun ilk gun kilo kaybi olur $i$lik iniyor sonra kilo almaya ba$liyor
yani en az 200 gr almi$ tir seninki 8-9
dr da iyi demi$ zaten
in$alalh bebegini kollarina alirsin hayirliisiyla
$oyle du$un, karninda olsa daha en az 2 ayi vardi
ve bu sure karninda deilde kuvez de geçicek , sakin ve soguk kanli olmalisin ki sutunde gitmesin
saglik sorunuda yokmu$ çok $ukur
bol su iç dinlenmeye çali$ sIK SIK sag gogsunu, hatta varsa ba$ka çcouk emzirsen bile olur , ne kadar çok sut salgilarsan emzirirsen o kadar çok sutun olur

Son düzenleme:
bebegin dogunca 500 gr a du$mu$tur en az , ger dodan çocugun ilk gun kilo kaybi olur $i$lik iniyor sonra kilo almaya ba$liyor
yani en az 200 gr almi$ tir seninki 8-9
dr da iyi demi$ zaten
in$alalh bebegini kollarina alirsin hayirliisiyla
$oyle du$un, karninda olsa daha en az 2 ayi vardi
ve bu sure karninda deilde kuvez de geçicek , sakin ve soguk kanli olmalisin ki sutunde gitmesin
saglik sorunuda yokmu$ çok $ukur
bol su iç dinlenmeye çali$ sIK SIK sag gogsunu, hatta varsa ba$ka çcouk emzirsen bile olur , ne kadar çok sut salgilarsan emzirirsen o kadar çok sutun olur

MaraL evt aynen dediğin gibi ilk hafta 540 gr a kadar düştü sonra tekrar 600e çıkmasını bekledik neyse ki çabuk çıktı anne sütünü gunde 1 cc ile başladılar sonra 2 3 derken 6 cc yaptılar bu kez tolere edemedi karnı şişti 3 gun boyunca bu kez anne sütünü kestiler yine baştan başlattılar allaha şükür küçük ama sağlığı yerinde diyor doktor,doğumdan once ciğer geliştirici yapılmıştı onun faydası oldu sanırım, her 3-4 saatte bir süt sağıyorum, çoğu zaman saat kurup gece bile kalkıyorum ,göğüslerim makine çekiştirmesinden yara oldu ama diyorum ki diğer anneler gece kalkıp emziriyor yada altını değiştiriyor bense sadece süt sağıcam,5 dakika bile olsa yanına her gün gidecem ve dua edicem,kızım için tek yapabilecegim bu ve bunu da yapmalıyım, o küçücük bebek ne kadar güçlü, ben niye olmamayım

Mrb,ben 3ay önce ikizlerimi,33haftalik dunyaya getirdm,biri 2200gr,digeri sadece 865gr dogdu,aralarinda cok fark vardi,buyuk 16gun,kucuk 47gun kuvezde kaldi,ve kucugum 760gr.a dustu,o bir mucizeydi,rabbime sukurler olsun,ikiside saglikli,hep buralari okudum,guc aldm,zor gunlerdi,kucuk oglum,zor kilo aldi ama cok sukur bitti,dua edin anneler,sadece dua,yalniz degilsiniz;-)

Allah yavrularına sağlıklı uzun ömürler versin, darısı benim bebeğime olsun inşallah

MaraL evt aynen dediğin gibi ilk hafta 540 gr a kadar düştü sonra tekrar 600e çıkmasını bekledik neyse ki çabuk çıktı anne sütünü gunde 1 cc ile başladılar sonra 2 3 derken 6 cc yaptılar bu kez tolere edemedi karnı şişti 3 gun boyunca bu kez anne sütünü kestiler yine baştan başlattılar allaha şükür küçük ama sağlığı yerinde diyor doktor,doğumdan once ciğer geliştirici yapılmıştı onun faydası oldu sanırım, her 3-4 saatte bir süt sağıyorum, çoğu zaman saat kurup gece bile kalkıyorum ,göğüslerim makine çekiştirmesinden yara oldu ama diyorum ki diğer anneler gece kalkıp emziriyor yada altını değiştiriyor bense sadece süt sağıcam,5 dakika bile olsa yanına her gün gidecem ve dua edicem,kızım için tek yapabilecegim bu ve bunu da yapmalıyım, o küçücük bebek ne kadar güçlü, ben niye olmamayım

gogus uçlarinida yara etme , iyi bak onlar kizina zimmetli $u an :)
elinle sagmayi hiç denedinmi ? , sut damarlarini bulabilirsen çok basit , ben iki dk da 100 cc sagiyordum çocuklarimda, tabi sut varsa , yoksa 10 cc vbile çikmaz ..
makine çocuk emmesi gibi olmaz ,bi bebek emzirebilsen inan çok faydasi olurdu sutun için, kizin in uzun sure içebilmesi için anne sutunu
çunku daha bi sure emzirmek için vermezler herhalde kucagina

merhaba bende 6 ay önce kızımı 28 haftaya uyumlu 900 gr dünyaya getirdim. neler yaşadığını çok iyi anlıyorum. ilk günler çok zor geçiyor benim kızım 725 gr kadar düştü, ama kilo almaya başlayınca çabuk toparlanıyorlar birde anne sütü çok önemli sütünün fazlasını dondur bebeğin eve gelince çok ihtiyacın olacak. bide bize aptamil eoprotin aldırdılar anne sütünün içine katılıyo oda hızlı külo almasını sağlıyo. moralini yüksektut en önemli şey morel sen iyi olursan oda iyi olur. benim oğlumda küçük doğdu çok ağladığım için sütüm gitti oğluma süt veremedim. ama kızıma 4 ay sadece anne sütü verdim. 41. gün kızımı kucağıma aldım suan çok sağlıklı herşey yoluna girdi. dilerim allahtan en kısa zamanda sende evladını kucağına alırsın. allah kimseyi evlatları ile sınamasın

Bizden herhangi birşey almamızı istemediler, onlar daha iyi biliyordur, daha anne sütünü bile fazla artıramıyorlar tolere edemiyor cünkü, bende çok ağladım ilk haftalarda ama şimdi tutuyorum kendimi çoğu zaman, daha en az 1 ay daha orda kalacak sütüm kesilirse hiç emziremem, en çok emzirmeyi yaşamayı istiyorum inan geceleri rüyamda kızımı emziriyorum o derece yani, allah hepimizin çocuklarına saglıklı uzun omurler versin

gogus uçlarinida yara etme , iyi bak onlar kizina zimmetli $u an :)
elinle sagmayi hiç denedinmi ? , sut damarlarini bulabilirsen çok basit , ben iki dk da 100 cc sagiyordum çocuklarimda, tabi sut varsa , yoksa 10 cc vbile çikmaz ..
makine çocuk emmesi gibi olmaz ,bi bebek emzirebilsen inan çok faydasi olurdu sutun için, kizin in uzun sure içebilmesi için anne sutunu
çunku daha bi sure emzirmek için vermezler herhalde kucagina

Elimle hiç denemedim ama denicem bakalım, ben makineyle her ikisini de 20şer dakika sağıyorum 100cc anca çıkıyor.Hiç çevremde bebek yok ki:((

nisabilge merhaba,
bende preeklampsi nedeniyle 34.haftada doğum yaptım.biz de bir de rahim içi gelişme geriliği vardı kızım 32 haftalık ölçümlerde doğdu.kilosu 1600 grdı.10 gün yoğun bakımda kaldı.aynı sende olduğu gibi 1 cc ile başlayan süt maceramız şu an evde 75 cc ye çıktı.kızım tam 2 aylık ve günde yarım litreden fazla anne sütü içiyor.inşallah en kısa zamanda bebeğin toparlanır ama inan orda çok çok iyi bakıyorlar.sütünü sağmaya devam et günde 8 kere sağ en az.sen sağdıkça sütün çoğalacak.şöyle bir avantajın da var.bebeğin için şu an düşük cc de süt verdikleri için sağdıkların iler,de işine yarayacak.ben şu an 15 gün ilerideyim.kızım şu an 9 şubatın sütlerini içiyor.göğüs yarası bende de oldu ve önerilen tüm ilaçları ( hatta kocakarı merhemleri de dahil ) denedim ve hiç faydasını göremedim.snrasında bir yakınımın tavsiyesi üzerine göğüs kalkanı aldım ve gündüzleri full onu taktım.onun sayesinde göğsüm düzeldi.sürekli göğüs pedi takmaktan göğüs ucuna temas olduğu için sen ne kadar kremler sürersen sür ,göğüs ucun tahriş olmaya devam edecek ve sağarken pompa acıtacak.kalkanda ayrıca gün içinde göğsünden akan sütleri de bir biberonda biriktirebilirsin.muhtemelen bebeğin hastaneden çıkarken eoprotin önerebilir doktorun.bizim son kutumuz artık.bebeğin 4 kilo olana kadar kullanımı öneriliyor.sormak istediğin birşeyler olursa seve seve yanıtlarım.en kısa zamanda bebeğine kavuşmanı dilerim.

nisabilge merhaba,
bende preeklampsi nedeniyle 34.haftada doğum yaptım.biz de bir de rahim içi gelişme geriliği vardı kızım 32 haftalık ölçümlerde doğdu.kilosu 1600 grdı.10 gün yoğun bakımda kaldı.aynı sende olduğu gibi 1 cc ile başlayan süt maceramız şu an evde 75 cc ye çıktı.kızım tam 2 aylık ve günde yarım litreden fazla anne sütü içiyor.inşallah en kısa zamanda bebeğin toparlanır ama inan orda çok çok iyi bakıyorlar.sütünü sağmaya devam et günde 8 kere sağ en az.sen sağdıkça sütün çoğalacak.şöyle bir avantajın da var.bebeğin için şu an düşük cc de süt verdikleri için sağdıkların iler,de işine yarayacak.ben şu an 15 gün ilerideyim.kızım şu an 9 şubatın sütlerini içiyor.göğüs yarası bende de oldu ve önerilen tüm ilaçları ( hatta kocakarı merhemleri de dahil ) denedim ve hiç faydasını göremedim.snrasında bir yakınımın tavsiyesi üzerine göğüs kalkanı aldım ve gündüzleri full onu taktım.onun sayesinde göğsüm düzeldi.sürekli göğüs pedi takmaktan göğüs ucuna temas olduğu için sen ne kadar kremler sürersen sür ,göğüs ucun tahriş olmaya devam edecek ve sağarken pompa acıtacak.kalkanda ayrıca gün içinde göğsünden akan sütleri de bir biberonda biriktirebilirsin.muhtemelen bebeğin hastaneden çıkarken eoprotin önerebilir doktorun.bizim son kutumuz artık.bebeğin 4 kilo olana kadar kullanımı öneriliyor.sormak istediğin birşeyler olursa seve seve yanıtlarım.en kısa zamanda bebeğine kavuşmanı dilerim.[/QUOTE

slm alpan,ilgin için çok teşekkür ederim,dediğin gibi şimdi çok az süt verdiklerinden baya birikim yaptım tabi her poşette 50-100 cc civarlarında olduğundan sonrasında ne kadar yetecek bilmiyorum ama hiç yoktan iyidir.Benim süt sağma makinemin setinde göğüs kalkanı da var, hemen takıyorum, inşallah işe yarar.Çok teşekkür ederim, Allah bebeğine uzun ömürler versin

merhaba 33 gün önce preeklempsi nedeniyle 27 haftalık 600 gr bir bebek dünyaya getirdim.Çok canım yandı çok üzüldüm ama daha sonra araştırınca bu site sayesinde yalnız olmadığımı öğrendim.Bebeğimin allaha şükür sağlığında sorun yok diyor doktoru ama kilo almıyor, dün sordugumuzda 700 grdı yani bir haftada 100 gr anca alabildi, doktoru normal diyor ama 1500 gr olmadan da bize vermeyeceğini söylüyor, yani daha aylarca küvezde mi kalacak meleğim, sizde nasıldı kilo alımı, bir ayda kaç kilo alması lazım

gecmis olsun canim.ins en kisa zamanda saglikli bir sekilde kucagina alirsin.ben de 30 haftalik ikizlerimi erken dogumla dunyaya getirdim.1200 ve1500 dogdular.su an 3 ayliklar.cok zor beklemek yasayan biri olarak seni anliyorum ama arkadaslarin dedigi gibi anne sutu vermen icin stres yapmaman lazim.ben sutumu biriktirmistim bu yuzden ikizlerim 3ay boyunca anne sutu aldilar.ama stoklar bitti artik mamaya gecicez.gece gunduz sagdim onlar yogun bakimdayken.ben de antalyadayim ve sansliydim ki dr um erken dogum olacagi icin 2 ay boyunca hastaneye yatirdi.yoksa daha da erken gelecekti kuzularim.sormak istedigin bisey olursa yardimci olurum canim.

Son düzenleme:
Kızlar zor günler geçirmişsiniz geçiriyorsunuz hala Allah yardımcınız olsun. Bende 27. haftadayım üçüz benimkiler prematüre doğma ihtimali var tabi, inş. ne kadar geç olursa o kadar iyi. bebeklerinizin yaşayacağı en büyük sıkıntı bu olsun bebeklerinizi büyüttükten sonra geride anı olarak kalır inş.

ben de prematüre annesiyim. öyle çabuk toparlanır ki sen bile şaşırırsın :) hiç korkma doktor normal diyorsa ve sağlık sorunu da yok az bekleyip sabret üzülmemeye çalış ki sütün kesilmesin. unutma senin sütün ona hem antibiyotik hem de besin kaynağı olacak o yüzden sen bebişine orada bakılırken sütünü sağıp saklamaktan başka bir şeyi düşünmemeye çalış :) bundan 3 ay sonra da haber ver bize bakacaksın ki bebişin kocaman insan olmuş sakın üzülme :)

bende pramatüre bebek annesiyim şimdi bebeğim canım kızım melodi 8 aylık oldu 10 kilo 13 gün kaldı küvezde 1800 doğdu 2000 kiloda küvezden çıktı herşey yoluna giriyor bol bol dua edin ayrıca benimki hiç anne sütü almadı 13 gün verebildim hep mama verdim sütüm gemedi çünkü almadı bebeğim

yine bu forumdan tanıdıgım canım arkadaşım sinem84 un ikizleri dogdu gecen sene 26 haftalık ve yanlış hatırlamıyorsam kızınla hemen hemen aynı gramlarda.Cok uzun ve yorucu hastane kuvoz haftalarının ardından cok şukur şu anda ikisi de annelerinin koynunda ve saglıklılar.Kocaman oldular ve hızla akranlarına yetişiyorlar.Cok dua ettik onlar icin,Allah´ıma şukurler olsun dualarımız kabul oldu,senin bebegin de dualarımda,Allah ona da saglık versin guc versin uzun saglıklı bir omur versin inşallah amin! Bu arada bebeginin adı ne? saglıcakla:16:

gecmis olsun canim.ins en kisa zamanda saglikli bir sekilde kucagina alirsin.ben de 30 haftalik ikizlerimi erken dogumla dunyaya getirdim.1200 ve1500 dogdular.su an 3 ayliklar.cok zor beklemek yasayan biri olarak seni anliyorum ama arkadaslarin dedigi gibi anne sutu vermen icin stres yapmaman lazim.ben sutumu biriktirmistim bu yuzden ikizlerim 3ay boyunca anne sutu aldilar.ama stoklar bitti artik mamaya gecicez.gece gunduz sagdim onlar yogun bakimdayken.ben de antalyadayim ve sansliydim ki dr um erken dogum olacagi icin 2 ay boyunca hastaneye yatirdi.yoksa daha da erken gelecekti kuzularim.sormak istedigin bisey olursa yardimci olurum canim.

Çok teşekkür ederim,Antalyada olmana sevindim, herhangi bişey olursa sorarım sana,Allah kuzucuklarına uzun ömürler versin canım

ben de prematüre annesiyim. öyle çabuk toparlanır ki sen bile şaşırırsın :) hiç korkma doktor normal diyorsa ve sağlık sorunu da yok az bekleyip sabret üzülmemeye çalış ki sütün kesilmesin. unutma senin sütün ona hem antibiyotik hem de besin kaynağı olacak o yüzden sen bebişine orada bakılırken sütünü sağıp saklamaktan başka bir şeyi düşünmemeye çalış :) bundan 3 ay sonra da haber ver bize bakacaksın ki bebişin kocaman insan olmuş sakın üzülme :)

inşallah dediğin gibi olur,bu arada bebişim bugün 810 gr oldu, her geçen gün biraz daha büyüyor maşallah,Allah senin ve herkesin bebeğine sağlıklı uzun ömür versin

Back