Premature Bebekler premature bebeğim diş çıkarmadı hala.....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

orca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2011
15
0
36
Manisa
slm arkadaşlar 33 haftalık premature bebeyim var yaşına girecek ama hala dişi çıkmadı hiç doktora gitmedim daha.

sen üzülme arkadasım benım 2 bebegımde premature ilki tam 1 yasında cıkardı dısı,bişey olmaz ama bıraz da anne ve babanın genlerındende kaynaklanıyorr

benim bebeğimde prematüe.26 haftalık doğdu, şuan doğuma göre 14,5 aylık daha 1 hafta önce çıktı dişi

Prematüre bebeklerin sürekli kontrolde olması gerekmez mi en azından 1 yaşına kadar? Bir sorun yoktur büyük ihtimalle sadece diğer bebeklere göre biraz daha geç gelişecek. Bir de anne baba genlerinin etkisi var, ablamın bebeği tam 40 haftalık doğmasına rağmen yaşıtlarından daha geç çıkardı dişlerini. Üstelik bir yetişkinin içemeyeceği kadar süt ve ayran içer, yoğurt yerdi. Doktor beslenmesi, gelişimi, herşeyi normal demişti ama yine de uzun süre çıkmadı dişleri.

benim ikizlerim de 33 haftalık doğdular..biri 14 aylıkken ilk dişini çıkardı, diğeri 15...:) sonra arka arkaya çıkıyor zaten.hiç telaşlanacak bir şey yok bence ama doktorunuza danışın tabii. bizimkiler prematüre oldukları için 2 yaşına kadar özel kontrole gidiyorlar. orada doktorumuz söylemişti telaş etmeyin diye.

bende çok telaş yapmıştım ama çok şükür bugün doğum günü ve diş çıkardıı:)

36 haftalık doğmuştu ecrinim minicikti bugün hala ağlatır o günler beni..rabbim yardım etsin tüm prematüre bebek ve annelere

amin canım yaşıyan anlar demi rabbim çocuklarımıza sağlık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…