• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematüre bebeğim 15 aylık

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ruveydanur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2009
105
0
96
K.K.T.C.
EVEt ARKADAŞLAR BEBEĞİM 15 AYLIK OLDU AMA YÜRü0YEMİYO evden dışarı çıkasım gelmiyo görenlerin aa hala yürümedimi sorusundan bıktım çocuğumla aynı yaşta doğan arkadaşlarımın çocukları var hepsi yürüyolar hatta bizimkinden küçük olanlar bile biz hala bekliyoruz bütün herkesle alakamöı kestim eğer biriyle konuşsam illammutsuz olacağım bir söz söleniyo bebeğimle ilgili bu süreci nasıl atlatmalıyım kendimi herşeyden herkesten soyutladım eve kapandım bu durumu naıl aşarım yardım edin nolur kimsede anlamıyo halden akıl verin arkadaşlar

canım merak etme yuruyecek elbette..
gorumcemın kızıda 14 aylık ve bırkac gun oncesı yurumeye basladı.
elınden tuttugun vakıt yuruyordur degılmı??

aynbı dertler bendede var kızımın nörolojik sorunları var dediğimdede uzaylı gibi bakıyorlar bebeğime. Benim bebeğimde 11 aylık oldu desteksiz oturamıyor çevreyi takip etmiyor ilgilenenlere yanıt vermiyor sesleildiğinde bakmıyor. ama kusura bakmasınlar bu ne benim nede kızımın suçu soru soranlarada cevap vermiyorum artık yada tembel benim kızım insan seçiyor diyerek geçiştiriyorum. ama hata yapıyorsun bebeğinide kendinide eve kapatarak bence bir an önce her ortama sok ki gelişimi hızlı olsun ailenden destek al mutlaka

tatlım sen boşuna sorun yapıyorsun, benim oğlum premature sayılmaz 37+1de doğdu 14 ay bitmek üzere ve hala yürümüyo,yürüyo ama illa bi parmaktan bi yerden tutuncak, banada çok soruyorlar sorsunlar ne varki bunda, illaki yürücek bir gün emeklemek kolayına gelio diyorum, yürüteçede bindirmediğim için hiç geç yürücek biraz ama benim hiç acelem yok, takma kafana böyle şeyleri, prematureliğiylede ilgisi yok bek sana en güzel örnek benimzemuszemus

Bir örnek de benden,on aylıktan beri arabasını sürüp itiyor ayakta,hatta şu an koşuyor bile ama elinden tutmazsam adım atmıyor tek başına kızım.Neredeyse 14 aylık oldu.
Ne var ki bunda.Ağabeyimin kızı da 18 aylık yürüdü.Ablamın kızı da 14 aylık..
Kapı karşı komşumuzun kızı 14.5 aylık ancak tek tek adım atıyor.
Yeni bebeler böyle,tembel teneke.Dr.a yürümüyor dedim,dr. bana güldü,emeklemiyor mu dedi.18 aylık olana kadar yolu var dedi.Yani ğüzüldüğün ve sosyal yaşantını etkilediğine değmez.Hem düzeltilmiş yaşına göre hesaplaman lazım.
Hadi bakalım,soranlara yürümüyor benimki,tembel ne yapayım de gitsin.Üzme kendini.

ama emeklemiyoda koltuklara tutunup kalkıp tutunarak yürüyo kendisi otuyrabiliyo emeklemneye çalışırken yıkılıyo ya birde çok zayıf diyo herkes herşeydende yiyo neden kilo almıyo bilmiyorum

Canımm niye canını sıkıyorsun eninde sonunda yüreyecekler konuşacaklar...
Önemli olann sağlık problemleri olmaması,2 yaşında olsa endişelen derim ama daha sınırlar içinde arkadaşlarda demiş 18 aya kadar yolu var...

İnsanlar doktorculuk oynamayı bilgiçlik taslamayı sever..
Bu tür insanlarda cahil kişilerdir neden cahil insanlarIN seni üzmesine izin veriyorsun?

benim bebeğim 28 haftalık doğdu şu an 14 aylık düzeltilmiş yaşı 11.5 aylık emeklemeye yeni başladı kendi başına 3-4 adım atıyo ama benimkide tutunarak kendi kalkmıyo henüz her bebek farklı gelişir prametüre bebekler bazı hareketleri gerden takip eder..sen kendini ve bebeğini herşeyden soyutlayamazsın bu bebeğine haksızlık..haline şükret canım neler var..çeverendekilere sen bunu aşılıcaksın erken doğdu ve bazı hareketleri geriden yapıyo diye ben bunu tüm çevreme aşıladım ki onlar 14 aylık olmasına rağmen maşallah diyo..çünkü küçücüktü savunmasız bir canlı onu sen Allahın izniyle bu hale getirdin büyüttün..sakın ona çevren yüzünde haksızlık etme..okadar mücade ve acı çektiki bir yığın iğne kan alma vs..o senin canın herkesten öte..bebeğini sosyalleştir içine kapanık bi çocuk haline gelmesin..öpüyorum yaramazı..sevgiler.....a.s.

merhaba
benimde oğlum 31 haftalık doğdu ve 17 aylık yürüdü.eğer nörolojik bir problemi yoksa endişelenmeyin.şu anda 2,5 yaşında şimdide konuşmasını bekliyoruz.çevredeki baskı herzaman var hiç takmayın.bizede neden yürümüyor diye sorup duruyorlardı,şimdide neden konuşmuyor diye soruyorlar.boşuna stese girmeyin

tatlım sen boşuna sorun yapıyorsun, benim oğlum premature sayılmaz 37+1de doğdu 14 ay bitmek üzere ve hala yürümüyo,yürüyo ama illa bi parmaktan bi yerden tutuncak, banada çok soruyorlar sorsunlar ne varki bunda, illaki yürücek bir gün emeklemek kolayına gelio diyorum, yürüteçede bindirmediğim için hiç geç yürücek biraz ama benim hiç acelem yok, takma kafana böyle şeyleri, prematureliğiylede ilgisi yok bek sana en güzel örnek benimzemuszemus

tebrikler zeynep cim sana sonsuz katılıyorum bende aynı durumdayı m daha dişide yok bebeğimişn 10 aylık düzeltilmiş yaşı herşey su gibi yolunu bulacaktır lütfen gereksiz endişeler yaratmayın bu bebeğinizi dagada olumsuz etkiler..opuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5:1hug::teselli:

arkadaşlar bu düzeltilmiş yaş nasıl hesaplanıyo benimbu konu hakkında bilgim yok bebeğim tam 35 haftalık doğmuştu doğduğunda 1900 gr dı şimdi 15 aylık düzeltilmiş yaş olarak ne kadarlık acaba birde bu düzeltilmiş yaş 18 aylık olana kadarmı yürümesi gerekiyo yoksa normal 18 aylık bolana kadarmı beni aydınlatırmısınız ilgilenen bütün arkadaşlara sonsuz teşekkürler rabbim bebeklerimize sağlık ve mutluluk annelerede sabırlar versin

gerçekte doğması gereken aya göre hesaplıyosun canım senin bebişin 1 ay erken doğmuş gelişimi ona göre takip ediyosun..yani 14 aylık senin bebeğin :nazar:normal düzeltilmiş aya göre 18 aylık olması gerekir

valla benim bebekte 10 aylik 8 disi cikti disleri ciktigi icinde emekelemeyi engeledi ama istedigi yere zorda olsa ulasiyor surtunerek :)

Back