• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler prematüre annelerine sorum var

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

EFSANE202

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
419
7
96
Afyon
merhaba arkadaşlar 31 haftalık bebeğim doğdu adlı konu açmıştım hatırlarsanız
Allaha şükürler olsun ki bebeğim 2,5 aylık oldu ve herşey yolund gidiyor allah nazarlardan :nazar:saklasın 13 nisanda doğdu. normalde haziran 13 ile 20 si arasında doğacaktı şimdi ben gelişimini nasıl gözlemleyeceğim?????bilgilerinize ihtiyacım var
sevgiler bütün annelere........a.s.a.s.a.s.:ecrin_bebek::kahve:

20 haziran doğumuna göre gelişimini gözlemleyecezksin canım yanı daha yeni doğmuş senın bebiş:))

canım kaç kilo kaç cm doğdu şimdi kaç kilosu boyu....neler yapabiliyor bizimle paylaşabilirsin...

canım 1900 doğdu 44 cm di şimdi 4120 oldu boyumuzda 52 cm ::)))) rabbime şükür.
beni takip ediyor ama başını çeviremiyor seslere kulak veriyor hıçkırırken ses çıkartıyor.başını dik tutmaya çalışıyor yüzüstü yatırdığımda başını çeviriyor yavaş yavaş...
canım sen sanırım prematüre annesisin yenimi doğdu bebişin??

maşallah iyi kilo almış senınkı kilosu iyi doğmuş canım bence iyi gidiyorsun....evet o seslere bakması falan 1 aylık olunca oluyor yani temmuzun 20 sinden sonra olucakdır...kafasını çevirecek..gülücükler atacak:)) şimdi senın bebek yeni doğmuş durumda kilosuda gayet iyi bu gelişimi için fizik tedaviye gittinmi orda ufak ufak hareketler gösteriyorlar daha çabuk kavramısına yardımcı oluyor...mesela karnını üzerine gün içinde 4-5 kere yatır ama kollarını düzeltme ...dönemezse yuvarla onu onu öğrenecekdir...sonra ayaklarını bacaklarını hareket ettir eklem yerlerinden yavaş yavaş kendini sıkadığı zamanlar...ollarını kapa aç kapa aç yap...buda ellerini bitiştirmesine yardımcı olacak ileride....nerdeyse benım kız ellerini bitiştirecek gelişimi maşallah iyi gidiyor normal doğumuna göre olan ayından daha hızlı ilerliyor sanırım şubat bebeklerini yakalayacak:)))

canım ben 29 haftalık doğum yaptım...doğum sebebim perkemsi gebelik zehirlenmesi..yüksek tansiyon protein atımı olunca aldılar bebeğimi...birçok kilo tahmini yapıldı...fakat benım kız 1070 gram olarak dünyaya geldi...boyuda 36 cm di...şubat 11 de doğdu...normalde nisan 20 de doğması lazımdı.. şuan 4,5 aylığız fakat düzeltilmiş yaşımız 2,5 aylık oluyor....gayet iyi gidiyoruz...umarım herşey güzel olacak...

arkadaşlar benim oğlum 1,5-2 saat te bir uyanıyor fakat 5 dk. falan emiyor normalmi??bana az gibi geliyor ama doyması için 15 dk die duymuştum

canım gelişimini düzeltilmiş yaş hesabına göre yapacaksın herzaman.yani seninki 31 haftalık dogmuş ise sen 40 haftadan hesaplayıp ona göre takip edeceksin.masallah kilosu gayet iyi dogmus suandada iyi başlarda 1.5-2 saatte bir uyanması gayet normal zamanla süre uzayacak daha cok yiyip daha fazla uyuyacak merak etme :)))
benimkiler 13 aylık oldular bile .

allah bağışlasın canım bebişlerini, yani bebeğim haziran 20 de doğacaktı 15 günlük falan o zaman değilmi o şekilde hesaplayacağım gelişimini ona göre bekleyeceğim.

evet canım 15 günlük oluyor 2.5 ay geriden sayıcaksın bizdede durum öyle.
oglum 7.5 aylıkken dönmeye basladı lkızım 8
kızım 7.5 aylıkken desteksiz otururken oglum anca 10 aylıkken oturdu ve 10.5 aylıkkende emekledi
buna nazaran kızım emeklemedi ama sürünüyor oglum sıralıyor vs. vs. vs. tabiki motor gelişim yasıtlarına göre geriden geliyor bakalım nezaman yakalarlarsa akranlarını.
ben yere bir örtü serip onun üzerine bırakmanı tavsiye ederim kuzunu bu şekilde daha rahat dönmeyi hareketlenmeyi öğreniyorlar kilo son dert olsun okadar hızlı büyüyorlarki:)

canım benım kız karnının üzerine yatırınca artık dirseklerinden kendini kaldırıyor baya bi başını klaldırıyor...baya bi hareket ediyor yan dnmeye çalışıyor...hafif hafifi oturma pozizyonu almaya başladı...başını sağa sola çok rahat çeviriyor ben evin içinde takip ediyor..biberon emerken gözlerimin içine bakıyor....eskiden bakmazdı....seslere doğru bayadır yöneliyor 1 aylık olunca düzeltilmiş yaşına göre o zamandan beri sese doğru yöneliyor....çok güzel gülücükle atıyorr:))) kucağıma alacağım sanıp çırpınıp sevindirik oluyor bazen hayal kırıklıyına uğrayıp derinlere dalıyor:))))))))))

BEN NE ZAMAN EK GIDAYA GEÇECEEEEEEEMM:)))

11 şubatda doğdu benım kız...normalde 20 nisanda doğması lazımdı...düzeltilmiş yaşımız 2,5 aylık oldu... evet kızlarrr bana yardımcı olunnn ek gıdaya nasıl ne zaman geçeyimmmmmmm kilosu5600

canım benım kız karnının üzerine yatırınca artık dirseklerinden kendini kaldırıyor baya bi başını klaldırıyor...baya bi hareket ediyor yan dnmeye çalışıyor...hafif hafifi oturma pozizyonu almaya başladı...başını sağa sola çok rahat çeviriyor ben evin içinde takip ediyor..biberon emerken gözlerimin içine bakıyor....eskiden bakmazdı....seslere doğru bayadır yöneliyor 1 aylık olunca düzeltilmiş yaşına göre o zamandan beri sese doğru yöneliyor....çok güzel gülücükle atıyorr:))) kucağıma alacağım sanıp çırpınıp sevindirik oluyor bazen hayal kırıklıyına uğrayıp derinlere dalıyor:))))))))))

BEN NE ZAMAN EK GIDAYA GEÇECEEEEEEEMM:)))

11 şubatda doğdu benım kız...normalde 20 nisanda doğması lazımdı...düzeltilmiş yaşımız 2,5 aylık oldu... evet kızlarrr bana yardımcı olunnn ek gıdaya nasıl ne zaman geçeyimmmmmmm kilosu5600

CANIM YANİ TAKVİM YAŞI 4,5 AYLIKMI?:uhm:

evet canım normal takvim yaşımız 4,5 ama düzeltilmiş yaş yani gelişimi 2,5 aylık yani normal doğması gereken zamanda doğmuş gibi ayını hesaplıyoruz ona göre gelişimi gidiyor..

sennkının düzeltilmiş yaşı ne?

canım benim oğlum 13 haziranla-20 haziran doğması gerekiyordu 13 nisan da doğdu.düzeltilmiş yaşı 15-20 günlük oluyor:))

Back