Premature Bebekler premature anneleri ek gıdalara ne zaman başladınız

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Biraz önce eşimle konuştum. Bugün öğleden sonra sirkeciye güvenilir bir yerden kefir almaya gideceğim. Eşimin tanıdığı yaşlı bir amca varmış orada onunla buluşacağım. Bana nasıl mayalamam gerektiğini anlatacak.

bizde bu hafta ek gıdalara başlıyoruz. önce anne sütüne organik yulaf ekleyeceğim. 1 hafta sabah öğününde aç karnına vereceğim. ikinci hafta meyve püresi cam rendeden geçirilerek verilecek ve 3. haftada da kendi mayalayacağım yoğurdu vereceğim. kefir konusunuda düşündüm biraz ama bilindiği gibi kefir yoğurttan çok daha fazla pre-probiyotik (bu probiyotiklerden biriside laktobasilus tur) içermektedir ve bu nedenle de önerilmektedir. ama bazı bebeklerde 1 hafta 10 gün süren probiyotik ishalleri görülebilmektedir. ayrıca nadirde olsa bu laktobasilusa bağlı sepsis (kana mikrobun karışması) bildirilmiştir bu nedenle bebeğim biraz daha büyüyene kadar kefiri rafa kaldırdım. atatürk orman çiftliğinin inek sütü ile evde mayalayacağım yoğurdu. mayasını annemden istedim. bayramda gelirken getirecek. (yoğurdunu hep kendisi yapar da) bunları başardığımızda da sebze çorbalarına geçeceğiz. hipp organik yulafı kullanacağız. bizde de son durum bu. bakalım hayırlısıyla şu dönemi bir atlatsak. birde meyveleri direk püre (cam rende ile )olarak vereceğim.

Geçen hafta kefiri aldım. Bana tarif edildiği gibi yaptım ve oldu arkadaşlar. Şimdilik biz kendimiz içiyoruz ama bebeğim biraz büyüdüğünde ona da vereceğim. Ek gıda olarak öğleden önce meyve püresi ile devam ediyoruz. Akşam üzeri de evde mayaladığım yoğurdu yiyor Berkay. Ek gıdaya başladıktan sonra kabızlık problemi de düzeldi bebeğimin. Bir iki hafta sonra sebze çorbasını öğlen vermeye başlayacağım. Tecrübeli annelerden sebze çorbası tarifleri bekliyoruz. Başlangıç için patates, havuç ve ıspanağı az suda haşlayıp tel süzgeçten geçirip içine 1 kaşık zeytinyağı ilave ederek bir çorba yapacağım. Başka tarifler olursa onları da ilerde uygulayabiliriz.

bende keçi sütüyle denedim ilk defa yoğurt ve yedi sizlerden birinden duymuştum kızlar toprak kapta mayalıyorum diye bu bildiyimiz güveç kabı olarak kullandığımızmı yoksa farklı bi kapmı

mehtap3 ilk etapta kabak patates havuç içine ezcık pirinç atarak haşlarsın zeytinyağıda eklersin sonra süzer içirirsin gün geçtikçe bi sebze daha ilave edebilirsin brokoli ıspanak taze fasulye falan ben domateste yapıyodum ilk zamanlar artık yapmıyorum mevsimi bitti diye yoğurt çorbası yapabilirsin bide irmikte çok besleyici bebekler için

bende keçi sütüyle denedim ilk defa yoğurt ve yedi sizlerden birinden duymuştum kızlar toprak kapta mayalıyorum diye bu bildiyimiz güveç kabı olarak kullandığımızmı yoksa farklı bi kapmı

Evet canım keçi sütüyle toprak kapta mayalıyorum. Bildiğimiz içi sırlı güveç kabı. Her gün 1 litre mayalıyorum. Berkay'dan artanı da biz yiyoruz:)) Tabi şimdilik bayağı artıyor.

Canım domates alerji yapmadı mı? İrmik tavsiyeni de uygulayacağım. Teşekkür ederim.

Canım domates alerji yapmadı mı? İrmik tavsiyeni de uygulayacağım. Teşekkür ederim.

saol canım bende deneyim toprak kabı ısıya dayanıklı dimi sütü onun içinde ısıtıyoruz yani domates benim kızıma yapmadı alerji başka bebeklere yaparmı bilmiyorum tatlıyı sevmiyo benim kızım ekşiyi daha çok seviyo turşu sebzelerini emmeye bayılıyo cadı

Hayır ben çelik tencerede ısıtıp daha sonra toprak kaba aldım. Toprak kap kaynamaya dayanır mı hiç bilmiyorum.
Bir de canım hareketleri nasıl bu sıralar nesnelere uzanmaya başladı mı? Berkay oturmak ister gibi kucağımdayken kafasını öne doğru doğrultmaya çalışıyor. Bu senin bebeğinde de oldu mu? Sen destekli oturtmaya başladın mı?

benim kızım doğum ayına göre 7 aylık oldu evet destekli oturtuyorum kafasının öne arkaya sallıyodu ilk zamanlar yeni yeni tutuyo daha desteksiz oturamıyo emeklemesini istiyorum ama daha yok kollarının üzerinde durabiliyo yüz üstü durunca nesnelere uzanıyo alıyo ağzına ne bulsa özelliklede peçete poışetlerinin düşmanı oldu bu aralar ama senin oğlun daha küçük galiba alışır zamanla kafasını tutmaya toprak kabta yemekte yapılıyoya hani ondan sordum ama bende başka bi yerde ısıtır ona koyarım

Berkay da kafasını tutuyor artık ama sanki oturmak ister gibi hep kucaktayken doğrulmaya çalışıyor. Bir doktor oturtabilirsin demişti ama henüz erken gibi geliyor bana. Tutmayı daha yeni yeni öğrendi. Havluları düzgün değil ama iki eliyle kavrayıp ağzına götürmeye çalışıyor. Çıngırağını tutup birz sallayıp bırakıyor. Yakınındaki oyuncaklarını biraz zorlanarak da olsa kısa süreli tutuyor ama uzaktaki nesnelere henüz elini uzatıp alamıyor.

bence bu yazdıkların çok güzel zamanla sen farkına bile varmadan yapıyolar ağza bişeyler sokmaya başladıysa tamam artık ne bulursa sokar benim kızım iki eliyle tutuyo battaniyeyi hop ağzına hırka yelek düğmeli bişey giyincede o düğmeleri sokmaya çalışıyo bende canımı çok sıkıyodum kendi kendine bdönmüyo emeklemiyo diye ama anladım ki herşeyi zamanı gelince yapacaklar

selam kızlar
bizde geçen gün kontrole gittik..
herşey güzel gidiyor..
yılbaşından sonra katı gıdaya gececeğiz.. :))))))))))) inşallah

selam kızlar
bizde geçen gün kontrole gittik..
herşey güzel gidiyor..
yılbaşından sonra katı gıdaya gececeğiz.. :))))))))))) inşallah

ayy sevindim hadi kolay gelsin biz hala kahvaltıyı yaptırırken akla karayı seçiyoruz

bende bu ayın 18 yada 20 gibi gidecem doktora bizde artık tavuk ve kırmızı et suyuna geçeriz belki ama her yaptığımı yese keşke kahvaltıyı yaparken rezmen maymuna çeviriyo beni kızlar avatarlarınızdaki kuzucuklar sizin kuzucuklar dimi maşallah hepsine çok tatlılar yerim ben o tatlı maymuncukları

digerlerininkini bilmem ama benim avatarimdaki resim benim oglumun ta kendisiyerimseniben

kahvaltida neler veriyorsun ve nasil veriyorsun?

yumurta sarısı labne peyniri iki tane bebe bisküvisi pekmez çeyrek muz çok az ceviz yada fındık karıştırıyorum hepsini yumurtayı önce çay kaşığı ucuyla başladık 10 gün içinde artırarak tamamına geldik böyel karışım yapıp yediriyorum biraz kuru olursa kahvaltılık mamalar var ondanda biraz sulu şekilde yapıp ekliyorum

cigeneybiliyormu?benim oglum biraz puturlu gida verirsem hemen midesini bulandiriyor
bende peynir pekmez iki tane ceviz tereyagi ekmek icini blenderde cekiyorum pure halline geliyor yediriyorum ama benim soyle bir sorunum var ek gidalarin yuzunden bebegim biberon sayisini cok azaltti zaten gece de kalkmiyor gun icinde 3 defa ek gida yedirsem hic biberon emmek istemiyor
ama mama da cok onemli onun icin gunde ya 1 yada 2 defa veriyorum ek gidayi

pütürlü olmuyo zaten eziyorum hepsini kıvamlı mama gibi oluyo azcıkta pütür bırakmaya çalışıyorum ki tanelere alışsın yavaş yavaş ağzına bişey girdimi kusacak gibi sesler çıkarıyo o zaman zorlamıyorum bırakıyorum illaki alışacak zamanla ayy benim kızıma biberonla ver ne verirsen ver biberonu çok seviyo zamanla alışacaklar gece uyurken mama veriyorum bende günde rahat iki kere içiyo mama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…