• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prematüre anneleri bilgilenize ihtiyacım var birazcık

90 ml mi? Kızım şu an 90 içiyor yahu 😂 yoğun bakımdan 2600gram çıktı o zaman da 40-50 içiyordu fazlasını kusuyordu yani
Evet öyle söyledi bana ve ben bir haftadır hesap yapmaya çalışıyorum googleden bakıyorum yeni doğan bebek kaç ml süt içer diye 120 150 yazıyor diyorum ya bu bebek minicik nasıl içecek bu sütü kafam almadı bende mi bir sıkıntı var diyorum yoksa çocukta mı bir problem var 50 ml içiyor çocuk zorla oda 40 ml de duraksıyor zaten çenesi çok çok güçlü değil ama 50 ml sütü 7 8 dakikada içiyor bazen daha uzun sürüyor bazende ben bölüyorum yorulmasın diye 30 ml içiriyorum 10 15 dk bekliyorum o arada gazını çıkartıp tekrar veriyorum zorla demek ki ondan kusuyor yavrum benim ya

Ben 3 saatte bir besliyordum küvezde öyle alışmıştı. Sanırım 30 ml veriyordum bu zamanlarda ben tam da hatırlamıyorum. Kilo alıp almadıgından anlarsınız kontrollerde yetip yetmediğini ama muhtemelen yetiyordur. Tekrar yoğun bakıma girmez korkmayın. Zamanla bebeğin isteğine göre arttırırsınız bunlar kendiliğinden gelişiyor zaten rahatlayın bebeğinizin keyfini çıkarın. ♥️
Çok saolun valla ben zorla beslemeye çalışıyormuşum çocuğu sürekli ıkınıyor sürekli rahatsız gibi gazı var diye düşünüyorum bende çok beslemekten demek ki hafif hafif kusmasıda bende 30 40 ml le devam ederim eğer doymaz gibi olursa daha sonradan yavaş yavaş arttırırım

90 ml mi? Kızım şu an 90 içiyor yahu 😂 yoğun bakımdan 2600gram çıktı o zaman da 40-50 içiyordu fazlasını kusuyordu yani
Bugün bu konuyu açmasaymışım yarın çocuğu 90 ml içmesi için zorlayacak çatlatacaktım 😂 birde yetmiyor içmiyor sütümü beğenmiyor diye isyan ediyordum

Bugün bu konuyu açmasaymışım yarın çocuğu 90 ml içmesi için zorlayacak çatlatacaktım 😂 birde yetmiyor içmiyor sütümü beğenmiyor diye isyan ediyordum
Hayır zorlamayın reflü olur. Sütten sonra meyilli yatırın reflü yatağı kullandım ben uzun süre. Hatta bazen gündüz uykularımı hala onda yapıyor kızım. Kötü düşünmeyin o kadar güçlüler ki. Size kavuştuktan sonrası daha kolay ama canınızın kıymetini bilin bu süreç çok uzun. Destekçiniz varken uyuyun dinlenin :)

Merhaba benim de 33+6'da doğum yaptım. Bebeğim önce sarılık sebebiyle sonra enfeksiyondan 17 gün kaldı yoğunbakımda. Size vereceğim ilk tavsiye internetten araştırmayın hiçbir şeyi insan paranoyak oluyor. Ben de öyleydim bebeğim gak dese guk dese internetten bakardım ilk zamanlar kötü şeyler okuyunca çok üzülürdüm o yüzden o işi bıraktım. Mama konusunda da benim bebeğim ilk geldiğinde 30-40 anca içiyordu max 60 cc. Sütüm az malesef ve ne kürler denedim artıramadım o yüzden mamayla besliyorum etrafınızda söyleyen olsa bile dinlemeyin şu an için önemli olan bebeğin doyması. İlk zamanlarda ben de 3 saatte bir besliyordum çünkü yoğunbakımda öyle alışmıştı hatta gündüzleri daha sık fakat büyüdükçe bu aralık açılacak bebek daha çok uyuyacak daha az sıklıkta uyanıp beslenecek. Doktorunuz hastaneden çıkarken bi epikriz raporu verdi mi? Orada hem yoğunbakımda neler yapıldığı hem genel durumu hem de bundan sonraki kontrolleri vs. yazar mesela benim bebeğimi küvözdeyken kardiyoloji gördü bu yüzden yaşına kadar kontrolü yok, nöroloji kontrolü 3. ayında önerildi, kan şekeri takibi yapılıyordu normale döndü artık düşmüyordu şekeri, aşılarının düzeltilmiş değil de normal doğum zamanına göre yapılacağı hepsi yazıyor e-nabızda da bulabilirsiniz bu belgeyi. Ben düzeltmişe bakmadan 1 ay kadar bilinçli bir hareket beklemedim bebeğimden şimdi 2 aylık daha yeni yeni göz takibi yapıyor seslere dönmeye çalışıyor umutsuzluğa kapılmadan endişelenmeden takip edin her şey güzel olur inşallah.

Merhaba bu konuyu görünce mesaj yazmadan geçmek istemedim çünkü sizi çok iyi anlıyorum. Gebelik zehirlenmesi yaşadım 34+0 da sezeryanla doğum yaptım bebeğimi hemen yoğun bakıma aldılar entübe ettiler sonra iyiye gidiyor derken tam 1 haftalıkken kalbi durdu müdahale ettiler geri döndü sonrasında da beyni oksijensiz kaldığı için hasar kalmış olabilir dediler tam 26 gün yoğun bakımda kaldı ve sonra taburcu oldu. Yoğun bakımda biberona alıştığı için hiç emmedi göğsümü sağarak süt verdim 5 ay sonra komple mamaya döndük mecburen. Bebeğim şu an 18 aylık ve çok şükür her şey yolunda her şey sağlıklı 🧿❤️ nöroloji ve gelişimsel pediatri takibi hala devam ediyor ama artık rutin kontrollere döndü hiç bir sorun yok çok şükür lütfen siz de içinizi rahat tutun bu güzel günlerinizi sürekli endişe ederek geçirmeyin bebeğiniz çok hızlı büyüyecek her anın keyfini çıkarın şu an zor geliyor biliyorum ama inanın sonu güzel oluyor

Öncelikle hepimize merhaba ben 9 kasımda 32+6 haftalıkken doğum yaptım yüzde yüz dekolman dı 21 gün kadar yoğun bakımda kaldı bunun 10 12 günü sadece kilo almasını bekledi doktor şuan evimizde pazartesi günü geldi paşam şimdi benim oğlum ne kadar lık oluyor doğum yapalı 28 gün oldu ? Ve ne gibi hareketler yapması lazım bir iki defa agu dedi gibi başını kaldırıyor omzumdayken sağa sola döndürüyor başını bugün mama takviyesine başladım ilk defa 30 ml verdim çünkü üzüntüden stresten sütüm çok azaldı iki mememden sadece 50 60 ml geliyor oda bazen yani bazende 30 40 ml geliyor gazından ağlıyor sanıyordım açlıktan ağlıyormuş mama da takviye edince şuan iyi gibi uyuyor şükür. Yani hareketli bir bebek aslında ama bazen uykusundan ayılamıyor baygın baygın bakıyor etrafı izliyor duvarlara ısıklara bakıyor gözlerini kaydırıyor bana bakıyor göz teması kuruyor kendi kendine gülüyor uykusunda yada normal gözleri açıkkende göz takibi az buçuk var deniyoruz hep dün de göz kontrolü vardı prematüre olduğu için doğumda oksijensiz kalmıştı doktor yaşamaz demişti ama hamdolsun yaşıyor evladım gözlerinde de bir problem olmadığını söyledi doktor nörolojiyede gideceğiz haftaya çok uzattım ama benimle aynı durumda olan annelerin bebekleri neler yapıyor yada neler yapıyordu bizim yapmamız yada yapmamamız normal mi merak ediyorum teşekkür ederim şimdiden
Dogdugu tarihi degil dogmasi gereken tarihten hesaplayacaksiniz biz 17ayligiz fakat duzeltilmis 15aylik 29+5te dogduk

Öncelikle hepimize merhaba ben 9 kasımda 32+6 haftalıkken doğum yaptım yüzde yüz dekolman dı 21 gün kadar yoğun bakımda kaldı bunun 10 12 günü sadece kilo almasını bekledi doktor şuan evimizde pazartesi günü geldi paşam şimdi benim oğlum ne kadar lık oluyor doğum yapalı 28 gün oldu ? Ve ne gibi hareketler yapması lazım bir iki defa agu dedi gibi başını kaldırıyor omzumdayken sağa sola döndürüyor başını bugün mama takviyesine başladım ilk defa 30 ml verdim çünkü üzüntüden stresten sütüm çok azaldı iki mememden sadece 50 60 ml geliyor oda bazen yani bazende 30 40 ml geliyor gazından ağlıyor sanıyordım açlıktan ağlıyormuş mama da takviye edince şuan iyi gibi uyuyor şükür. Yani hareketli bir bebek aslında ama bazen uykusundan ayılamıyor baygın baygın bakıyor etrafı izliyor duvarlara ısıklara bakıyor gözlerini kaydırıyor bana bakıyor göz teması kuruyor kendi kendine gülüyor uykusunda yada normal gözleri açıkkende göz takibi az buçuk var deniyoruz hep dün de göz kontrolü vardı prematüre olduğu için doğumda oksijensiz kalmıştı doktor yaşamaz demişti ama hamdolsun yaşıyor evladım gözlerinde de bir problem olmadığını söyledi doktor nörolojiyede gideceğiz haftaya çok uzattım ama benimle aynı durumda olan annelerin bebekleri neler yapıyor yada neler yapıyordu bizim yapmamız yada yapmamamız normal mi merak ediyorum teşekkür ederim şimdiden
34+3 prematüre bebek annesiyim 40 gün yoğun bakımda kaldı bebeğim oksijenle beslenmeyle ilgili hiç sıkıntısı olmadı ama çok zayıf dogu kilo için bekledi doktoru.Suan bir yaşına girmek üzere.Yukarıda internetten baktığınız beslenme ml ile alakalı yazmışsınız unutmadan yazayım instgrmda Osman gönülal hocayı takip edin bebişlerle ilgili düzenli soru cevap ve videolar paylaşır mamalar ile ilgili olarak dedi ki ayına göre yazan ml imkansız satış stratejisi gibi bir şey demişti.Bebeklerin o kadar beslenmesi imkansız.Rop muayeneleri düzenli aralıklarla gidiliyor size de bahsetmişlerdir bir şey olmasa bile tedbiren çağırırlar.endişeleriniz annelik iç güdüsüyle yaşadıklarınızdan dolayı çok normal ama bir şey olsa size yenidoğan yoğun bakımda kalırken doktorunuz mutlaka söylerdi 🌸 benim bebeğim 1800 gr doğdu 1600 e düştü.İnsan endişelerine engel olamıyor o dönem mastit olan göğsümde sütüm giderek azaldı bebeğim de biberona alıştı derken Suan emzirme sürecimiz devam etmiyor.O kadar çok uğraştım ki emmeyi bırakmasın diye ama boşuna endişe etmişim diyorum şimdi ne yapalım en azından iyi ki mamalar var ve iyi ki beslenebiliyorlar.Bu arada uyku haliyle alakalı benim bebeğim de baygın bir şekilde uyuyordu hatta gözleri falan böyle dalıyordu değişik mimikler yapıyordu videolara alıp öyle endişe ediyordum ki hepsi geçiyor merak etmeyin 🌸🌸🌸

Back
X