• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler prematür alışverişi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım netten almak ıstemedım ..........ıhtıyacımı gorsun yetr dedım..........carfoura gıttım orda baktım bı yerde var aslında arumunkını aradım yoktu weeeell marka 100 tl ye aldım.........ıyı oldu ama koyuyoryum uç dakkada hazır................kuru olsun dedım ama neyse gerek yokmuş..........bebeklerınız nasıl...........ınş saglıkla alırız ınş

tanterosa öncelikle açtığın konu için,ve altına yazan herkese verdikleri bilgiler için teşekkür etmek istiyorum..bende üç hafta önce erken doğum yaptım. burdaki bilgiler çok işime yaradı.
benim süt pompası kullanan annelere bi sorum olacak..
sütüm çok az geliyor.daha sık sağmamaı tavsiye ediyor herkes. 3 saatte bir sağmaya başladım,ama azalmaya devam ediyor. damla damla geliyor kelimenin tam anlamıyla.15-20 dakika göğsümü ova-eze ancak 10cc biriktirebiliyorum.sağım ve süt arttırma konusunda bildiğiniz sihirli metotlar varsa yazarsanız sevinirim.

tanterosa öncelikle açtığın konu için,ve altına yazan herkese verdikleri bilgiler için teşekkür etmek istiyorum..bende üç hafta önce erken doğum yaptım. burdaki bilgiler çok işime yaradı.
sütüm çok az geliyor.daha sık sağmamaı tavsiye ediyor herkes. 3 saatte bir sağmaya başladım,ama azalmaya devam ediyor. damla damla geliyor kelimenin tam anlamıyla.15-20 dakika göğsümü ova-eze ancak 10cc biriktirebiliyorum.sağım ve süt arttırma konusunda bildiğiniz sihirli metotlar varsa yazarsanız sevinirim.

Canım öncelikle moralini hep yüksek tutmaya çalış ve sütüm yetmeyecek diye strese girme. Uykuna ve beslenmene dikkat et. Bol sıvı tüket. Benim sütüm de çok az geliyordu. Yukarıda saydıklarımı ben yapamadım ve sütüm ancak 2 ay geldi. Anne sütü özellikle erken doğan bebekler için çok çok önemli. Doktoruna bir danış Humana Steel diye bir çay varmış belki onu verebilir. Ama bol su ve meyve suyu, kayısı hoşafı gibi şeyler tüketmeye çalış. İnşallah sütün gittikçe artar ve bebeğin sağlıkla büyür. Sevgilerimle..

canım benimde başlarda çok az geliyordu..ağlıyordum oğlumu besliyemeyeceğim diye..
çok sık sağdım gece gahil her 3 saate bir sağıyordum.. moralimi yüksek tutup, bol bol dinlenip ve bol su içerek (4-5 lt) arttırdım..tabi arada süt yapan herşeyi denedim..
kuru maya dediler hergün 1 küçük pakate içtim 15 paket içtim(bana 6 kilo olarak döndü :1shok:)
pekmez ve tahin içtim..tatlı yedim..ısırgan ve rezene çayı içtim ve halen içiyorum..
en önemlisi uyku..
oğlum 5.ayını bitirdi ve ben halen 4 öğün süt veriyorum..
evet sütüm yok , gelimiyor deme aslaaaa....

sütün yapımında etkili en önemli 3 şey
1) kalori alımı
2) bol su alımı
3) sık sık sağmak yada emzirmek

buna birde stresli olmamayı eklemek isterim.

ne yediğin değil önemli olan , yeterli kalori alman zaten dikkat edersen şunu bunu ye diyenlerin söyledikleri hep kalori bakımından zengin gıdalar.

evet kızlar ........sut artsın dıye yazdıklarınız cok dogru moral cok onemlıde nasıl moral olucak oda onemlı.......bebekler hastanedeyken gercekten zor.........ama dedıgınız gıbı azımle umutla devamlı sagmak gerek........kuçuk buyuk goguste onemlı degıl..........bol su kalorılı syler sımdılık benım sutum var ama cok degıl ama gelıyo sagınca azda olsa uç taneye yeter mı olsun azda olsa yarar ınş..........maya cok ılhgınç geldı ..........ıçmesı zordur sankı ya..........ama artması ıçın her yolu denerız........tabı.........bulgur ve sogan da cok artırıyoo............ayran sut........su.........
humananın cayı bende alerjı yaptı ya .........herkese saglıklı gunler ınş

Kızlaaaar,ısırganotu çayı deneyin,tecrübeyle sabittir.
Herkese bol sütlü,entegre tesis kapasitesinde üretimli memeler dilerimopuyorumnanaktan

evet dogrıu ısırganotu cayı var bende ama sevmıyoom..........napalım ıcerız artkınn...........
yagmıurlu nasıl bebısın ............

evet kızlar ........sut artsın dıye yazdıklarınız cok dogru moral cok onemlıde nasıl moral olucak oda onemlı.......bebekler hastanedeyken gercekten zor.........ama dedıgınız gıbı azımle umutla devamlı sagmak gerek........kuçuk buyuk goguste onemlı degıl..........bol su kalorılı syler sımdılık benım sutum var ama cok degıl ama gelıyo sagınca azda olsa uç taneye yeter mı olsun azda olsa yarar ınş..........maya cok ılhgınç geldı ..........ıçmesı zordur sankı ya..........ama artması ıçın her yolu denerız........tabı.........bulgur ve sogan da cok artırıyoo............ayran sut........su.........
humananın cayı bende alerjı yaptı ya .........herkese saglıklı gunler ınş

canım bebeklerin yanındaymış gibi düşün ve öyle sağ....
ama sürekli 2.5 -3 saatte bir unutma...
maya içmek çok zor öyle kötükiii
napim süt yaptığı için içtim..
birde vitamalt diye bir içecek ver eczanelerde satılıyor
onuda deneyebilirsin canım..
bol sütlü günler diliyorum..
tez zamanda bebeklerine kavuşursun inşallah...:Saruboceq:

canım benım cok sagol.............bazen üç saatı gecıyo dısarı cıkıyorum alışverıs ıçın bazen mısafır gelıyo beklım gıtsınler dıyorum............ama zonklıuyoo goguslerım mecburen sagıyorum o zaman.........ınş sutumuz gıtmez ınş canım...........vıtamatı alırım olmazsa............ıyı bak kendıne

teyzesinin şekerlerini ziyaret ettim...mirayımız hala küvezde..ama durumu daha iyi..doktorlar kilo almasını bekliyolar teslimat için:-)) alışverişim nedeniyle anne ve babanın bütün teşekkürlerinin sizlere bölüp pay ediyorum...bi cam biberon bile yoktu oralarda..elim kolum kırıldı taşımaktan ama değdi..
bu arada ablamın sütü pompaya,sık sağmasına,litrelerce suya,iğrenç mayaya,tahine bulgura soğana rağmen çok az..hilal emmiyo..ablam sağdığı sütü miraya gönderiyo..başka bi öneri varsa onuda deneyelim:-))

canım haber vermene sevındım bebıslerın ıyı olmasınada..............masallah.........bende hala beklıyorum benımde cok degıl sutum.........ınş azda olsa olsun ..........ınş ıyı olucaklar teyzesı........ablan nasıl toparlandımı

canım haber vermene sevındım bebıslerın ıyı olmasınada..............masallah.........bende hala beklıyorum benımde cok degıl sutum.........ınş azda olsa olsun ..........ınş ıyı olucaklar teyzesı........ablan nasıl toparlandımı

ablam hastaneden gelen haberlere göre gidip geliyo iyi ile kötü olma durumları arasında..ama eskiye göre çok şükür..
senin bebeklerdende artık büyüyeni verseler..hilali 1,5 kilo çıkardılar hastaneden, senin kızlarda büyümüştür görüşmeyeli.inşallah sizde kısa zamanda kavuşursunuz

canım ınşş ama hastanede ıkı olmadan vermeuyız dıyolar bakalım hala üçüçnude beklıyorum .........

canım ablanın prematüre bebekleri için 2 3 adet battaniyeye ihtiyaç var iç zıbın bol miktarda al medela elektrikli süt sağma pompası iyisinden al ama diğerleri işe yaramıyor dr browns un biberonlarında gaz sorunu olmuyor aynı annenin gögsündeki gibi süt geliyor biraz pahalı ama istersen medela süt pompası satabilirim 100 liraya veririm

Kızlar ben medela süt pompası (1.5 ay kullandım) satıyorum. Parçaları eksiksiz, kendi kutusunda, garantisi hala devam ediyor. İsteyenler özelden mesaj atabilir.

Back