• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler prematür alışverişi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben anlamadım, elektrikli zaten sterilizatör,içine su koyuyorsun buharla steril ediyor.Mikrodalga fırında steril edenler var,onlara da bakabilirsin.

evet canım dediğin gibiymiş,ben anlamamışım..
doktorlar tavsiye ediyolarmı sterilizatörleri kaynatmakmı daha faydalı yoksa? prematüre bebekler çok çabuk mikrop kapabiliyolarmış çok dikkat etmek lazım herhalde

bide silikon emzik tavsiyeni not aldım,teşekkürediyorum...markalar arasında seçim yaparken büyüklüğünede dikkat etmek gerekiyomu bizim çocuklar için en küçük ebatları hangi markalarda bulabilirim acaba?

bu arada çok soru sorduğumun farkındayım ama hem minik bebekler için en iyisi olsun istiyorum,hemde başkasının parasıyla alışveriş yapmanın sorumluluğu...:utangac:

Ececim ve dibircik teşekkürederim kıyafet konusundaki uyarınız için...Ececim inşallah dediğin gibi 1,5 ay sonra normal kıyafetlere girebilir(öyle küçük görünüyolarki şimdi) 2 bebeğe 5 er takım almayı düşünüyorum,kış günü hırka yelek tulum falanda lazım..vanda kar yağıyomuş...
365 alışveriş merkezini hiç duymamıştım bu arada...

Cnm benimde 2 aylık ikizlerim var erken doğum oldu...Biberon olarak dr.browns un 60 ml ve Aventin 125 ml lik olanlarını tavsiye ederim,biberon ısıtıcısıda gerekli tabi, benimki chicco,sterilizatörün buharlı olanları iyi 4 lü bendeki oda chicco,prematüre kıyafetler nerdeyse 2 aylığa kadar giydiriliyor ikizde olunca daha çok gerekli mothercare de bulabilirsin,birde ben dastini bebe diye bir markada bulmuştum...Süt pompası olarak medelanın pump style advanced modelini kullanıyorum çok memnunum...

Cnm benimde 2 aylık ikizlerim var erken doğum oldu...Biberon olarak dr.browns un 60 ml ve Aventin 125 ml lik olanlarını tavsiye ederim,biberon ısıtıcısıda gerekli tabi, benimki chicco,sterilizatörün buharlı olanları iyi 4 lü bendeki oda chicco,prematüre kıyafetler nerdeyse 2 aylığa kadar giydiriliyor ikizde olunca daha çok gerekli mothercare de bulabilirsin,birde ben dastini bebe diye bir markada bulmuştum...Süt pompası olarak medelanın pump style advanced modelini kullanıyorum çok memnunum...

Saol canım..medelanın swing modeliyle pump style ad. arasında ne farklar var alırken neye göre tercih yaptın acaba..notlarıma baktımda swingi tavsiye etmiş arkadaşlar,pompayı netten sipariş vercem,sadece fotoları var hiç detaya girmemişler

ya kızlar(ececim,dibircik,nınım) bu arada fotolardaki bebeklerin hepsi çok şeker...bin kere maaşallah...bunlar prematüre bebeklermiydi....

Saol canım..medelanın swing modeliyle pump style ad. arasında ne farklar var alırken neye göre tercih yaptın acaba..notlarıma baktımda swingi tavsiye etmiş arkadaşlar,pompayı netten sipariş vercem,sadece fotoları var hiç detaya girmemişler

Cnm benim kullandığımın pompası silikon plastik değil o yüzden kullanımı çok rahat tahriş olma olayı yok...çok iyi vakumluyor birde,aynı anda iki göğüsüde çekebilme özelliği var böylece zamandan tasarruf etmiş oluyosun malum ikiz annesi için zaman çok önemli...

evet canım benim oğlum 33 hafta 1530 gr doğdu..
şiödi kocaman oldu 5 aylık olacağız..
nuk'un bildiğim kadarıyla tek model biberonu var cam ve dar ağızlı...
sana tavsiyem hangi pompayı alırsan al , mutlaka biberonunda şişesi uysun pompaya..
ben pompaya biberon şişesinide takıp sağıyorum..
çok fazla kıyafet alma 5 er tane yeter..
madem orası soğuk uyku tulumu al canım..
oda sıcaklığı 26 derece olsun büyüdüğünde azaltırsınız..

öncelikle sizleri tebrik ediorum teyze olmak eminim çok güzeldir. ben doğum yaptığımda kardeşim bana çok yardımcı oldu. halende olmakta. ablanıza da sabır diliyorum. yavrularına birön önce kavuşur inşallah

28 haftalık doğum yaptım bende kendi aldıklarımdan memnun olduklarımı yazayım

1- chicco cam biberon 6 tane 150 ml olanlar yeterli büyüğe gerek yok
2-chicco 3 lü sterilizatör (önce arçelik 2li olanlardan almıştım hemen bozuldu) chiccodan çok memnun kaldım sterilizatör kaynatmaktan çok daha kullanışlı ve sağlıklı
3-medela swing model elektirikli süt popası
4- süt saklama poşeti mutlaka bolca al. önce medela kullandım sonra spectra marka kullandım. spectrada daha çok sayıda poşeti daha uyguna alabiliyorsun. ikisindende mmnun kaldım. stüm azalınca artık derin dondurucuya koyacak kadar olmuyordu o zamanda aventin via süt saklama kaplarından 180 ml olanlarından aldım 10 adet var içinde sağıp, dondurmadan dolabın kapağına koyuyordum. bir iki beslenmede bitiriyordu böylece bu kapları steril ederek kullanmaya devam ettim. şu an kzım kronolojik 8 aylık oldu mama kabı olarak kullanmaya devam ediyorum . çok işime yaradılar yarıyorlar
5- 90x60 cm boyutlarında hasta yatak koruyucuları var. evde bebeğin altını değiştirirken, banyo sonrası vs bir çok bakım sırasında kolaylık ve hijyen sağlamakta çok faydalı anneyede büyük kolaylık oluyor. medikalcilerden rahatlıkla temin edilebilir
6- altını temizlerken kullanılmak üzere yine medikalcilerden top pamuk aldım. sıcak suyla ıslatıp altını siliyorum. halen ıslak mendil kullanmam. pamuk ve su. şükür kızım hiç pişik olmadı.
7- kıyafet için ankara ankamall ve kızılayda şubeleri olan libas bebeye mutlaka bak. idil marka premature takımları var biz bunlardan altı tane almıştık. doğduğu günden itibaren küçük gelinceye kadar çok rahat kullandık. ayrıca libas bebede chicconun ürünlerini chiccodan çok daha ucuza satıyorlar. ben önce oraya bakıyorum. mesela mama sandalyesi aldım yakınlarda chicco polly. chiccoda 270 lira iken libas bebe den 227 liraya aldım. aklınızda bulunsun. chicconunda kısa kollu alttan çıtçıtlı bodylerini kullanıyoruz. çok memnunum. diğer markalar giydirmesi kolay olsun diye zarf yaka yapıyorlar ama bebeğin boynu hep açık kalıyor. chiccoların boyun yan tarafında çıt çıt var ve hem giydirmesi kolay hemde çıtçıtlar kapatıldığında açık lık kalmamış oluyor.
8-eğer arabaları varsa veya kontrollere giderken arabaya bindirmeleri gerekecekse mutlaka bir oto koltuğu-ana kucağı edinin. bunu alırken hangi puseti kullanmayı düşünüyorsanız o markanın ana kucağını alın. sonra uyumsuzluk nedeniyle zorlanılabiliyor
9-yatak yorgan konusunda sağlıklı pamuklu kumaşları olan boyasından emin olabileceğiniz her markayı tercih edebilirsiniz. ben linensten almıştım.
10- emzik mecbur kalmadıkça vermeyin derim hele prematurelerde ilk zamanlar hijyen çok önemli ve emziği hijyenik tutmak neredeyse imkansız. sürekli oraya buraya düşüp duruyor. benim kızım hiç alışmadı. hiçde sıkıntısını yaşamadık
11-3 kg oluncaya kadar molfixin premature bebek bezlerini kullandık. ankarada sadece makromarketlerde satılıyor. başka yerlerde bulsanızda normalde 13 lira olan bir kutuu 20 liraya satıyorlar.
12- eve gelince el hijyeni için sterilizasyon sıvılar var genelde aileler kullanıyor ama kesinlikle önerilmiyor. biz hiç kullanmadık.
13- bir kutu cerrahi tip maske yine medikalecilerden edinilebilir. eve gelen gidene, olası grip vs gibi durumlarda çocuklara bakan anne, anneanne için çok gerekli oluyor.
14-bebeğin hastanede yatarken yaşadıklarını yapılan tetkik, ultrason gibi bilgilerini doktorların önerilerini kaydetmenizi öneririm. ben bilgisayarımda bir excel dosyası olarak tuttum ve halen tutyorum. şimdilerde ne zaman güldü, döndü oturdu gibi gelişimini takip etmek ve boy kilsonu kaydeetmek için devam
ediyorum. sizde bir deftere ya da bilgisayarda bu tip verilerinizi kaydedin. sonra çok işe yarayacaktır
15- humana still tea annenin sütünü artırmak için işe yarıyor. günde 3-4 bardak ben halen ara sıra içiyorum. sütüm azaldı ama hala günde 3 öğününü anne sütü olarak verebiliyorum
16- medelayı temsilcisinden başkent hastanesinde doğum yaptıktan sonra satın aldım pompa, 2 kutu süt saklama poşeti + göğüs koruyucu purelan kremini toplam 250 liraya almıştım. medela temsilcinin tel nosunu yazayım istersen ara. mahmure hanım 05306670306
17- aklıma şimdilik bunlar geldi.

preemie arkadaşım çok güzel yazmış.Bir de bebek arabası çok gerekli bence,biz her ay kontrollerini fakültede de yaptırıyoruz.ınsan evde sürekli her şey hijenik olsun diye dikkat ederken hastane ortamı insanı çok geriyor her yer pis,mikroplu geliyor.Özellikler şöyle yer yeri kapanan arabalardan bakın,sizinki bir de ikizmiş,bebek çantasında falan çok zor oluyor.Ben hamileyken 1 yıl sonra alırım diyordum ama doğumdan sonra hemen aldık.

1-bebeğin banyosu için küvet seçerken bence su tasfiye hortumu olmalı. özellikle küveti ayaklı olarak kullanmak çok rahat olurken daha sonra su dolu küveti boşaltmak için kaldırmak çok zor olacaktır.
2- ben banyo için sebamed ürünlerini kullanıyorum. banyo köpüğü ve şampuanı. hala her gün banyo yaptırıyorum. üşür falan diye korkmayın sakın. bebeğim banyo yapmadan uyuyamıyor zaten. öncesinde biraz elektirikli soba ile ısıyı artırıyorum giydirdikten sonrada sobayı kapatıyorum. kaloriferin ısısı yetiyor. üşümüyor. hergün akşam saat 18:00 banyo saatimiz. böylece uyku düzeni de çok iyi oldu. banyodan sonra uyuyor ve saat 24:00 de mırıldanmaya başlayınca besleyip tekrar yatırıyorum sabah 6 ya kadar uyuyor. son 4 aydır uyku düzenimiz bu allaha şükür.her banyo sonrası sebamedin bebek yağını sürüyorum. teni hassas malum bebeklerimizin.
3- biberon emziği için silikon tercih et. çünkü kauçuk olanlar steril edilmeye çok uyun olmuyor ve çok çabuk deforme oluyor. ayrıca kauçuk allerjen bir madde. bebeklede ciddi allerjiler yapabiliyor.
4- süt sağma konusunda mutlaka her 3 saatte bir sütünü sağsın. ayrıca gecede mutlaka bir kez süt sağsın. bebeklerini düşünüp düşünüp sağsın 40 ml geliyor demişsin emin ol bir hahta düzenli sağsın 100-150 ml gelir her iki göğsünden de. ayrıca süt konusu çok önemli ve moralini yüksek tutmazsa süt hemen kesiliyor. ben kendime şöyle diyordum. kızım küvözde ve benim onun için yapabileceğim tek şey süt vermek. sütüm kesilmemeli diye düşünüyordum. geceleri saat kurup kalkıyordum. şimdi kızım 8 ayını doldurdu 9 ayın içine girdi. halen anne sütü verebilmenin gururunu yaşıyorum.anne sütü alan bebekler mama ile beslenen bebeklere göre kilo olarak daha zayıf oluyor ama önemli olan kilo değil sağlık . premature bebeklerde anne sütüne devam oranı genelde 3-4 ay oluyor ve kesilmesinde en büyük neden depresyondaki anne. ablanı sakın yanlız bırakma. hep pozitif şeyler düşünmesine yardım et. etrafında moral bozan değil moral veren insanlar olmasını sağlamaya çalışın. büyümüş premature bebeği olan insanlarla temas kurmaya çalışın damdan düşene en büyük desteği yine damdan düşen veriyor.
prematureyizbiz diye bir yahoo grup var. üye olabilirsiniz. bu sayfalardaki arkadaşalardan iyi olmasınlar, onlarında çok yardımı dokunmuştur ilk zamanlar bana (pen pediatri asistanıyım canım. çok premature bebek takip ettim ama premature bebek ebeveyni olmak çok başka. tıbbi konularda olmasa da daha önemli olan manevi konularda büyük destek gördüğüm bir çok arkadaşıma ayrıca teşekkür ederim)
5- bugün yazasım geldi herhalde benimde. bebeği üşüyecek diye çok sıkıda giydirmemek gerekiyor. elleri ve burnu soğumadıkça üşümüyor demektir. ayakları elleri sıcaksa korkmayın ve daha fazla giydirmeyin. çok sıkı giydirilen bebekler uykuya meyilli oldukları için beslenirken uyuya kalır ve zor beslenirler.
6- ağız bakımı için ben eczaneden aldığım sodyum bikarbonat ampullerini ağız bakım mendillerine kırarak günde 3-4 kez ağız içini temizlerdim. böylece pamukçuktan korunmuş olursunuz.
7-4 kg oluncaya kadar anne sütüne eoprotin kattım.
8- bol bol ince penye battaniye edinin. hastaneye gittiğinizde muayene masasına bekleme salonuna vs bebekleri temas ettirmemek için altlarına serersiniz. ince olsun ki çantanızda fazla yer kaplamasın.
ason olarakta bebeğin odası ile gili yazmak isterim. içeride çok az eşya olmalı. toz- tüy vs üretecek malzeme olmamalı(perdeler, yatak süsleri, peluş oyuncaklar gibi). ne kadar az eşya o kadar çok hijyen unutmayın. ben odasına halı bile koymadım. gerek yok. yerleri her gün sildim. odasının tozunu aldım. yatak örtülerini 2 günde bir değiştirdim. bir kaç adet çarşaf işe yarayacaktır. bebek için yorgan vs önerilmiyor. nefes almalarını engelleyebilir. ben hep küçük battaniyeler kullandım. şimdide havlu kumaştan üretilmiş ince bir uyku tulumu kullanıyorum. soğuk gecelerde üstünü açarsa işe yarıyor. yastık zaten hiç önerilmiyor.

preemı harıkasın ya ............cok guzel bılgıler............

aklıma gelenleri paylaşmak istedim el muallimcim
bende alışveriş yaparken çok araştırmış ve zorlanmıştım.
bildiklerimizi paylaşalım ki şu zor günlerde birde bu ayrıntılar can sıkmasın insanlar diye düşünüyorum

sagol canım bende ogrenıyoorum bu arada................sutumu sagıyorum bende daha strılazor almadım bu hafta ınş alıcam ...........kaynatıyorum pekı kurulamam sartmı ıslak olması sıkıntı olustururmu..........bıde ılerde saklama kabı demışsın onun yerıne bıberona koyup dolapta bellı saate kadar saklasak sterıl olmazmı............mamasına eproteın kattım dıyosun ama bazı dr lar kuvez dısında evde tavsıye etmıyomuş bakalım benım dr ne dıcek ınş cıksınlarda ama bende kullanmak ısterım sakıncası yoksa...........benımkılerın odasında uç yatak olucak ınşşş tabıkı yanı az esya olması zor yınede haklısın oyuncak gıbı ufaktefek seylerı koymamak gerek bı ay oldu bakalım ne kadar beklıcenm ...............cok sagol bılgılerın ıçın .........sayfayı acanında ısıne cok yarıcakk

eğer fırsatın varsa kurut tabi daha iy iolur ama ben artık dikkat etmiyorum kızım büyüdü diye, hatta bazen steril biberonum yoksa yıkadığım biberonu direk kullanıyorum. saklamak için biberon da işini görür ama ben bu kaplardan çok yararlandım alırken fiyatı biraz pahalı geliyo yaklaşık 50 lira diye hatırlıyorum ama 4 aydır anne sütünü depolamak için saklama poşetinin yerini aldı ve bizi büyük bir maddi külfetten kurtardı diyebilirim. kapaklı olması ve kapatılınca sızdırmaması çok güzel. içinden çıkan adaptör kapak ile geniş ağızlı biberon başlığını takıp biberon gibi kullanılabiliyor. benim çok işime yaradı. şu anda kaşık mamasını içinde hazırlıyorum. yoğurdu direk bu kaplarda mayalıyorum. eoprtotein en az 2.5 kg a kadar öneriliyor ama daha uzun süre kullanımını öneren kaynaklarda olduğu için ben 4 kg oluncaya kadar verdim maksat protein desteği işte. yatak konusundada söylemek istediğim bir şey var şu an montessori eğitimini araştırıyorum ve çok aklıma yattığı için bir çok yönünü uygulamayı düşünüyorum ben yatak alırken bu konudan bihaber olduğum için klasik bebek yataklarından almıştım ama şimdi pişmanım çünkü yer yatağını öneriyor maria montessori. bebeğin özgür olması ilerde uyandığında ağlamak yerine yataktan kendisinin çıkıp gelebilmesi, uykusu geldiğinde gidip yatabilmesi için yer yatağını öneriyor. sana bazı resimler göndermek istedim ama site henüz 100 mesaj göndermediğim için link vermeme izin vermiyor. istersen bana mail adresini yaz özelden. sana oradan atayım yatak önerilerini ve resimlerini. seninkiler üçüzmüş ya senin için çok daha uygun olur diye düşünüyorum. büyük bir yatak alırsın ve hepsini aynı yatakta yatırırsın birbirlerinden güç alırlar. birbirlerinin sıcaklığında daha mutlu uyurlar . bir düşün. ben çok pişmanım hatta bebeğin karyolasından kurtulup sadece yatağını kullanmayı düşünmüyor değilim. halı, tüllü- kabarık perdeler, peluş oyuncaklar, tüylü battaniyer vs bebeklerin ilerde atopik bir bünyelerinin (allerjiye - astıma yatkın diyelim) olmasında önemli bir neden. sadece premature değil tüm bebeklerde bu tip odalar önerilmiyor. dışardan bakıldığında çok sevimli gözüken bu odalar bebeklerimizin solunumunu güçleştiriyor. bebeklerine bir an önce kavuşman dileğiyle.

allah keşke bir daha hiç bir anneyi küvöz bşında bekletmese, bu sıkıntıyı son yaşayan aileler bizler olsak ama olmuyor işe hayat hep sınavlarla dolu. buda bizim sınavımız. hepimiz bu sınavdan da geçer not almaya çalışıp duruyoruz

sagol canım ınşşşşşşşş ...............beklemeler cok zor...............rabbım saglıkla nasıp etsın ınş ...........haklısın yazdıklarında..............zaten ılk zamanlar kanapede beraber yatarlar genış genış dıye dusunuyorum..........yatak olayı ılgınç eskıden yerde yatardık cocukken denmekkı ozgur alışmısan bızmısız sımdıkı bebek odalarına hayran bakıyoruz ama demek bız daha rahat buyumıusuz...........eskıye donuş var bundada sanırım............ınşl ıyı olur ama oda ve yatak derlı toplu olma anlamında ıytı oluyo.........cok sagol ınş msn mı verırım sana atarsın resımlereı canım............

aklıma gelenleri paylaşmak istedim el muallimcim
bende alışveriş yaparken çok araştırmış ve zorlanmıştım.
bildiklerimizi paylaşalım ki şu zor günlerde birde bu ayrıntılar can sıkmasın insanlar diye düşünüyorum

preemie...ne kadar teşekküretsem az...üşenmeyip zaman ayırıp verdiğin ayrıntılı bilgiler için gerçekten minnettarım.hepsi çok işime yarayacak..
hemen ablamı arayıp süt konusunda verdiğin bilgileri aktardım bile..
eline-koluna sağlık,Allah kızına uzun sağlıklı bi ömür versin inşallah
( haftaya tedarik alışverişinde olcam her mesai çıkışı, takıldığım yerlerde yine yardım isterim,umarım sorularım için bana kızmazsın a.s.)

tanterosa ablan eve cıktı dımı...........bebışler nasıl canım.............cınsıyetlerı neydı..........ablana bol selam

tanterosa ablan eve cıktı dımı...........bebışler nasıl canım.............cınsıyetlerı neydı..........ablana bol selam

A.s canım,teşekkürederim..
ablam eve çıktı ama iki kızı hastanede kuvözde hala...biri daha iyi sadece zayıf..ama diğerinde erken doğum nedeniylesolunum sıkıntısı varmış..okul nedeniyle gidip göremedim,ablamın morali çok bozuk,haberleri annemden alıyoruz yarım yamalak..
Seninde ikiz sanırım,umarım onlarda bizim bebeklerde bi an önce iyileşip annelerinin kucaklarını doldururlar..Ablacığımın sütü çok azalmış bebeklere ağlamaktan,kesilecek diye korkuyo

canım ınş ıyı olurlar benımkıler üçüz .....üç ıkızımda bı sy olucak kuvezde beklemk cok zor bende hergun agladım hala daha psıkolojım ıyı degıl ...............ınş bıan once cıkarlar ..........sutum bunca uzuntuye ragmen azda olsa var.........ınş gıtmezde faydası olur bebklere...........üç saatte bır sagıyorum gece cok zor gelıyo ve medela cok ses yapıyo ama yınede kalkıp sagoyorum gıtmesın dıye sut posetleruılyle dondruya koyuyorum ...........rabbım yardımcımız ols............anneler mıss kokulu bebıişlere kavıussun ınş.............

Back